Acasă Nutritie Cum să ne ferim de alimentele periculoase

Cum să ne ferim de alimentele periculoase

de Andrei

În primul rând vreau să vă spun că niciodată, absolut NICIODATĂ nu este prea târziu să învățăm să ne ferim de alimente periculoase junk foodalimentele periculoase și să încercăm să mâncăm mai sănătos.

Nici atunci când suntem deja grav bolnavi?

Nici măcar, din contră, atunci este momentul culminant în care întreg organismul ne cere să îl ajutăm, într-un ultim strigăm de disperare.

Întrebarea este: vrem cu adevărat să ne ajutăm să ne însănătoșim și să ne schimbăm soarta?

Atunci este absolut nevoie să învățăm cum să ne ferim de alimentele periculoase care au invadat rafturile supermarketurilor și să fim cu adevărat sănătoși.

Vrem sau nu să credem, starea noastră de sănătate este o rezultantă a deciziilor noastre alimentare ÎN PRIMUL RÂND.

Apoi putem vorbi despre poluare, sedentarism și stres.

Astăzi mi-am propus să vă prezint câteva trucuri pe care le-am învățat personal de-a lungul ultimilor ani, pe care le folosesc negreșit atunci când mă duc la cumpărături.

Așa am ajuns să fiu mai inteligentă și mai tare decât marketingul agresiv din magazine și reclamele mincioase de la televizor, practic am devenit imbatabilă.

Acum vreau să vă învăț și pe voi cum să deveniți acei cumpărători inteligenți care nu pot fi cumpărați cu gogoși ieftine și cu promisiuni false.

Așadar, cum să ne ferim de alimentele periculoase?

  • Citirea etichetelor

Ca să ne ferim de un lucru care ne face rău și ne pune sănătatea în pericol trebuie să știm identifica produsele alimentare nocive. Cum facem acest lucru?

Simplu!

Citim etichetele.

Cum reușim însă să ne dăm seama care ingrediente sunt nocive și care nu? Cel mai bun lucru este să aveți la îndemână un ghid de buzunar cu toate E-urile alimentare împreună cu informații despre felul în care ne afectează sănătatea.

În acest sens eu am mereu cu mine un ghid de buzunar scris de domnul Gheorghe Mnecinicopschi pe care îl recomand tutror.

Se numește “Biblia alimentară” și nu cred că are mai mult de 50 de grame. Deci, nu vă găsiți scuze pentru a nu-l lua cu dumneavoastră când mergeți la cumpărături. Este mic, cuprinzător, ușor și extrem de util.

Veți vedea că nu trebuie să mergem să cumpărăm doar de la magazinele BIO, pentru că găsim multe produse fără E-uri la prețuri ieftine, chiar pe rafturile magazinelor. Cheltuiți bani puțini pe ce trebuie! Nu sume mari pe alimente periculoase!

Așa vă veți putea feri de E-urile cauzatoare de cancere și alte boli și veți fi mai deștepți decât cei ce încearcă să vă păcălească, spunând că vă vor binele.

  • Alegerea alimentelor în stare cât mai naturală

Un alt lucru bun de știut este să alegem mereu alimentele care sunt cât mai aproape de starea lor naturală, cât mai puțin procesate și modificate.

În acest sens, orientați-vă spre fructe, legume, pește, boabe.

Lăsați produsele congelate, instant, semipreparate și totalmente nenaturale pentru cei care au resursele financiare necesare pentru a plăti medicamente scumpe, internări în spitale și consultații la doctor.

Eu, cel puțin, sunt prea săracă ca să-mi permit să mănânc prost.

Nu știu dumneavoastră.

  • Alimente bune la gust vs alimente hrănitoare

Gustul mâncării a ajuns să fie cel mai important și aproape singurul (pe lângă bani) criteriu care dicteaza care sunt alimentele cu care ne vom umple frigiderul.

Din păcate, mulți oameni se laudă că ei trăiesc ca să mănânce, nu mănâncă pentru a trăii, atât de puțin contează calitatea nutritivă a produselor alimentare raportat la gustul lor.

Și totuși, alimentele au fost create pentru a ne hrăni cu substanțele nutritive de care avem nevoie, adică vitamine și minerale, și nu pentru a ne umple burțile până la refuz.

Astăzi confundăm “a fi sătul” cu “a fi hrănit” și uite așa, noi credem că ne hrănim, când un facem decât să înfulecăm cu lăcomie și să ne supraîncărcăm cu produse care nu ne servesc la nimic bun.

Din păcate, criteriul după care trebuie să ne alegem mâncarea nu este cel calitativ ci cel cantitativ.

Așa ajungem să fim grași, bolnavi și mereu înfometați, scuzați-mi abordarea directă. Însă, singurul criteriu de care trebuie să ținem cont după care alegem ce să mâncăm este felul în care ne simțim după ce terminăm de mâncat.

Ne ridicăm de la masă mai obosiți și mai greoi decât ne-am pus? Greșelă mare!

Ne ridicăm de la masa gata de un sprint și gata de muncă, așa cum fac chinezii? Înseamnă că nu doar am MÂNCAT, ci ne-am și HRĂNIT!

Eu cel mai bine mă simt după ce mănânc orez cu legume, vă spun sincer.

Vrem să deschidem ochii și să vedem realitatea, sau alegem să stăm cu capul în pământ ca struțul și să ne rugăm la cel de sus să nu ne îmbolnăvim? Mereu stresați că așa ceva se poate întâmpla oricând.

Unii oameni zic (chiar mulți, de fapt) “dacă stăm să ascultăm de toți specialiștii nu mai mâncăm nimic”.

Ei bine, cel mai mare specialist ești chiar TU! Pentru că tu simți cel mai bine cum se simte corpul tău după fiecare masă și ce-ți face bine și ce îți face rău.

Alegerea este a TA în fiecare moment în care pui ceva în gură, asumă-ți-o și nu mai da vina pe alții.

Credeți-mă pe cuvânt, nu ai nevoie nici de bani mulți, nici de timp mult, nici de bani de medicamente să știi să te ferești de alimentele periculoase și să știi ce să cumperi de la supermarket.

Tot ce trebuie să faci este să fii informat, adică mai deștept, mai instruit și mai pregătit decât cei ce vând brânză de oaie în burduf de câine.

Va dorim multă sănătate!

0 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More