Azi vă prezentăm cea mai delicioasă rețetă de paste cu creveți. Este o rețetă de paste cu creveți foarte simplă dar în același timp foarte gustoasă și sănătoasă. Cei mai longevivi oameni din lume sunt cei care urmează dieta mediteraneană. Această dietă se bazează în principal pe fructe de mare și pește.
Unde găsim creveții pentru rețeta de paste?
Vă recomandăm creveții congelați de la Lidl sau Mega Image. O cutie de 100 de grame de creveți este suficientă pentru două porții mari de paste. Pentru a se putea prăji uniform, este necesar să-i decongelați înainte de preparare. Cel mai simplu este să-i țineți timp de 2 ore la temperatura camerei, într-un vas care să permită scurgerea apei.
Așadar, să trecem la cea mai delicioasă rețetă de paste cu creveți!
???
Cea mai delicioasă rețetă de paste cu creveți
Ingrediente
- 150 grame Spaghete Barilla
- 20 grame Sare (pentru apă)
- 100 grame Creveți congelați (găsiți aici)
- 50 grame Unt 82% grăsime
- 100 grame Roșii cherry
- 6 căței Usturoi
- 30 grame Parmezan ras
- Sare și Piper pentru condimentare după gust
Instrucțiuni
- Într-o oală, punem apa pentru spaghete la fiert. Cand e vorba de fiert paste, ca sa iasa tot timpul perfect regula e clara: 1L apa/100g paste și 10g sare/1L apa iar ca timp de fierbere, exact cât scrie pe ambalaj. Sare o adăugăm întotdeauna cu 1 minut înainte de a pune pastele în apă. Nu mai repede, si nu mai târziu.
- Într-o tigaie sau preferabil un wok punem untul la topit și dăm focul mic fiindcă untul se arde mai ușor decât uleiul și trebuie să fim atenți.
- Adăugăm creveții în wok peste unt și îi lăsăm să se prăjească cu capac la foc mic timp de aproximativ o jumatate de ora.
- Până se prăjesc creveții, tăiem roșiile cherry în două.
- După 15 minute în care s-au prăjit creveții, adăugăm și roșiile cherry, amestecăm, punem capacul și mai lăsăm aproximativ 15 minute.
- Punem pastele la fiert și amestecăm puțin ca să nu se lipească între ele, după care pornim temporizatorul pentru atâtea minute cât scrie pe ambalaj.
- Când creveții par a fi gata, adaugăm și usturoiul presat, amestecăm și mai lăsăm pe foc aproximativ 2 minute.
- La final adăugăm sare și piper peste creveți dar puțin din fiecare, cât luăm cu trei degete, deoarece pastele vor fi deja sărate.
- Adăugăm spaghetele fierte peste creveți și amestecăm. Atenție! Păstrați puțină apă în care s-au fiert pastele fiindcă s-ar putea să aveți nevoie dacă sosul din wok nu este suficient de lichid, însă dacă adăugați apă de la paste, nu va mai fi nevoie să adăugați sare peste creveți.
- Adăugăm parmezanul ras peste spaghete și amestecăm puțin pentru a se incorpora.
- Poftă bună!