Acasă Unde mancam in oras?Cluj Napoca Cel mai bun Fast Food Chinezesc din Cluj

Cel mai bun Fast Food Chinezesc din Cluj

de Andrei

Bună din nou!

După o vară plină de evenimente și de proiecte personale pe care le-am dus la bun sfârșit, ne-am reîntors în bucătăria noastră cu un nou review. De data asta vom vorbi despre ceva local, clujean 100%, însă de inspirație asiatică.

Pentru noi este cel mai bun fast food chinezesc din Cluj și anume: Fast Food Beijing.

Unde, când, cum?

Aflat la intersecția dintre două străzi într-o frumoasă clădire veche a Clujului, Fast Food Beijing există și rezistă de cel puțin 7 ani de când sunt eu în Cluj. Nu este de mirare, aici am mâncat cea mai bună mâncare chinezească din oraș, simplă și în același timp plină de arome de legume și condimente chinezești.

Aici  mâncarea se servește fără  sosul de soia (din care vă puteți adăuga singuri), care, de cele mai multe ori este în exces în mâncarea chinezească și îi dă acel gust sintetic. Totodată sosurile nu sunt gelatinoase și grețoase, așa cum le găsiți la Shanghai sau la Yummy Yang.

Așadar, dacă vă place mâncarea chinezească fără prea mult E621, monoglutamat sau umami (cum vreți să-i spuneți) vă invităm la cel mai bun fast food chinezesc din Cluj, aflat pe str. Emil Isac.

Ce am mâncat la Fast Food Beijing?

Well, bineînțeles, eu sunt cea care încearcă mereu ceva nou, care se avântă în a face noi descoperiri culinare, pe când Andrei rămâne același conservator convins care nu riscă prea mult, culinar vorbind. Eu mi-am luat paste de grâu (o noutate la Beijing) cu pui cu bambus și ciuperci și pui cu legume. Andrei și-a luat orez cu legume și the usual pui cu bambus și ciuperci și pui cu legume.

Fiecare porție de mâncare (adică o garnitură și două feluri diferite de pui/porc/pește cu ceva) costă 10 lei, preț fix. Așadar, am plătit împreună 20 de lei și ne-am ghiftuit.

Mai jos puteți vedea cum arată mâncarea aici. Simplu, gustos, fără prea mult tam-tam, așa cum ar trebui să fie orice mâncare tipic chinezească. Apropo, pastele de grâu au fost delicioase, deci le puteți încerca cu încredere, le-am testat! 🙂

Taitei chinezesti cu pui, bambus si ciuperci si pui cu legume

Taitei chinezesti cu pui, bambus si ciuperci si pui cu legume

Orez cu legume si pui cu bambus, ciuperci si legume chinezesti

Orez cu legume si pui cu bambus, ciuperci si legume chinezesti

fast-food-beijing-cluj

Eu, having a good time

Fast Food Beijing, Cluj pozat din afara

Fast Food Beijing, Cluj pozat din afara

Ce ne-a plăcut

– mâncarea este foarte gustoasă, ușoară și întotdeauna te simți bine după

– nu au sosuri gelatinoase și preparatele nu sunt îmbibate în sos de soia sau alte gusturi care ascund practic adevăratul gust al mâncării

– sortimentele de preparate sunt suficiente ca fiecare să-și aleagă ceva pe plac: dulce, picant, pui, pește, porc, orez, tăiței de orez sau de grâu etc

– atmosfera este intimă și primitoare, te simți ca la cineva acasă

– servirea este bună și ea

Ce nu nu ne-a plăcut

– porția de orez poate să fie mai mare, Andrei rămâne mereu fără orez și cere extra

– cam atât

De la 1 la 10

Sincer, sincer, sincer, Fast Food Beijing este locul unde eu personal am mâncat cea mai bună mâncare chinezească până acum.

Și credeți-mă, am mâncat peste tot în Cluj: Shanghai (Iulius, Turzii), Beijing (restaurant pe Avram Iancu), Yummy Yang (Polus și Iulius – atât restaurant cât și fast food) + Fast Food-ul din Mihai Viteazu (care mi se pare că lasă de dorit la capitolul igienă). A, da am mâncat chiar și vis-a-vis de Facultatea de Litere, undeva pe Horea. NU recomandăm, asta dacă vreți să mâncați pilaf cu legume congelate…nu mâncare chinezească.

Așadar, de la 1 la 10 Fast Foof Beijing de pe Emil Isac primește din partea noastră nota 8. Sperăm să continuați tot așa, să nu schimbați rețetele, eventual să mai adăugați ceva preparate, gen găluște sau orice altceva. Oricum, dacă vă aflați în centrul Clujului și vreți să mâncați ceva foarte bun și chinezesc, vă recomandăm Fast Food Beijing!

Voi ce ați servit bun aici? Care este părerea voastră despre Fast Food Beijing din Cluj? Așteptăm părerile voastre, indiferent care sunt ele! 🙂

Numai bine!

A&A

0 Shares
1 comentariu

Scrie un comentariu

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More