Atunci când vine vorba de clătite, sunt puțini cei ce nu le iubesc. Eventual Chef Scărlătescu. Dar ce să spunem… pierderea lui. Așa că, azi vrem să împărtășim cu voi reteta clasica de clatite, așa cum o facem noi în bucătăria noastră.

De ce clatite dupa reteta clasica?
Clătitele americane au luat având, ce-i drept, dar tot clătitele noastre simple, subțiri și clasice sunt mai bune. Cel puțin nouă ne plac clătitele.
Clatitele după reteta clasica a mamei, cu apa minerala, un ou și multă dragoste sunt cele mai bune. De aceea ne permitem să spunem că aceasta este cea mai buna reteta de clatite, pe care musai să o încercați și voi.
Care este secretul celor mai bune clătite?

Pentru ca să faceți clătite absolut demențiale, este important să amestecăm bine aluatul.
- Dacă vreți să faceți clătite ca la restaurant, este bine să lăsăm aluatul de clătite să stea preț de 20 de minute, jumătate de oră, înainte de începe să le prăjim.
- Pentru a fi extra pufoase și moi, puneți un capac pe ele, imediat după ce le-ați scos din tigaie. Noi așa facem ca să ne asigurăm că ies moi și nu se întăresc. Alt secret important!
- Să le coaceți la foc mare, timp scurt. Clătitele ies cel mai bine prăjite la foc mare și rapid. O tigaie non-stick e un avantaj! Însă, în mod tradițional, clătitele se fac super-gustoase în tigaia de fontă. Așa, cum le făcea buna.
Reteta simpla de clatite ?
Acestea fiind spuse, haideți să facem împreună clatite dupa reteta clasica, asa cum le făcea mama, dar cu mai mult gust. Să începem!
Reteta de clatite subtiri si pufoase
Ingrediente
Pentru aluat
- 70 g Făină albă
- 125 ml Lapte
- 75 ml Apă minerală
- 12,5 g Unt topit President
- 1 Ou
- Vanilie din păstaie
- Sare Un vârf de cuțit
Pentru umplutură
- 3 Banane coapte tare
- 50 g Arahide prăjite și sărate
- Miere
Instrucțiuni
- Pregătim toate ingredientele pentru aluatul de clătite să le avem la îndemână.
- Le amestecăm cu telul sau cu un mixer, până când devin un aluat omogen
- Dacă vi se pare încă prea gros aluatul, mai adăugați puțină apă minerală.
- Încingem tigaia cu puțin ulei.
- Începem să prăjim clătitele.
- Când clătita arată așa, este gata. Clătitele le scoatem pe o farfurie mare, sau pe un fund de lemn rotund și le acoperim cu un capac ca să stea calde și să se înmoaie și mai tare.
- Pregătim între timp umplutura pentru clătite. Noi am încercat să facem o chestie mai sănătoasă și în același timp delicioasă. Dacă vreți să faceți și voi e simplu. Mixați/blendați bananele până devin pastă. Măcinați arahidele în râșniță și gata.
- Așa arată o clătită după rețeta clasică, cu o umplutura de banane, arahide și miere. Un deliciu, pe cuvânt!