Acasă Aluaturi Pizza rețetă originală italiană

Pizza rețetă originală italiană

de Andrei

Vreți să încercați pizza rețeta originală? Vă prezentăm azi, în opinia noastră cea mai bună rețetă de pizza italiana pe care o puteți face acasă foarte ușor însă cu o singură condiție:

O pizza bună are nevoie de temperatură mare de coacere!

blat pizza reteta buna

Cuptoarele clasice de la aragaz ajung la maxim 250 grade și la această temperatură nu vă recomandăm să faceți pizza, mai bine o cumpărați din pizzerie fiindcă va fi mai bună. La 250 grade apa se evaporă din blat iar blatul devine ca un biscuite, ideal e ca timpul de coacere la o pizza să fie între 3 și 5 minute, și temperatura ideală pentru pizza este 350 grade. Pentru a ajunge la o temperatură mai mare a cuptorului, și pentru o coacere mai bună a blatului, puteți să folosiți o piatră pentru pizza pe care să coaceți pizza în cuptor.

Bineînțeles, asta dacă vorbim de pizza în stil american.

Reteta de pizza “New York Style” e cea mai populară la noi în țară

Pizza rețeta originală din Italia (Napoli) nu e neaparat și mai gustoasă dacă v-ați obișnuit cu pizza de la noi. La 400 grade cât folosesc ei in Italia, pizza e gata în 120 de secunde fiindca nu folosesc decât sos de roșii, mozzarella și busuioc.

Dar la topping-uri precum ciuperci, șuncă, salam etc., e nevoie de 350 grade fiindcă altfel există riscul să rămână coapte doar parțial. În plus, mozzarella prinde un gust mai bun la o temperatură mai joasă (300 – 350 grade) fiindcă iese sarea din ea iar gustul se amplifică.

La pizza contează foarte mult blatul, dacă blatul nu e bun poți s-o f*ți că tot nu iese o pizza bună, însă dacă blatul e bun și ingredientele proaste, papilele gustative te mai iartă.

blat pizza reteta buna

Aici aveți un exemplu de rețetă de pizza cu blat foarte bun

Dacă o faceți așa cum am descris în pizza rețeta originală, va ieși o pizza mai mai bună decât la multe pizzerii din oraș, cu condiția să nu faceți compromisuri la ingrediente. Acestea fiind spuse, să ne apucăm de treabă.

Pizza Reteta Orginala - Blat Pizza ca la Pizzerie
Imprimă Adaugă în Pinterest
5 from 3 votes

Reteta blat de pizza – ca la pizzerie

Cea mai buna reteta de pizza cu blat facut in casa pentru o pizza ca la pizzerie sau mai buna.
Categorie: Pizza
Specific: Italian
Keyword Cea mai buna reteta de pizza, Reteta blat de pizza ca la pizzerie, Reteta blat pizza, reteta pizza facuta in casa
Timp de preparare:  2 hours 25 minutes
Timp de gătire:  5 minutes
Timp total: 2 hours 30 minutes
Alegeți nr. de porții:  2

Ingrediente

 • 7 g Drojdie uscată 1 pliculeț (recomandăm drojdie BIO, cele obișnuite conțin prostii)
 • 325 ml Apă calduta (40 grade) sau 325 grame
 • 8 g Sare preferabil sare de mare
 • 500 g Făină albă 650 sau 550 făina 00 nu e bună

Instrucțiuni

 • Dupa ce cântărim toate ingredientele, punem drojdia în apă și amestecăm cu ceva 15 secunde.
  reteta blat pizza
 • Lăsăm apa deoparte, și amestecăm sarea cu făina. 
  Acest pas e important pentru ca sarea să nu intre în contact direct cu drojdia, lucru care poate diminua activitatea dorjdiei.
  pizza rețeta originală
 • Apoi adăugăm treptat apa cu drojdie peste făină și amestecăm până ce făina și apa se leagă și nu a mai rămas făină neincorporată.
 • Răsturnăm aluatul pe o suprafață de lucru și frământăm cu o singură mână pentru 2 minute. La început alutatul se va lipi însă e preferabil să nu adăugați făină pentru a păstra procentul de hidratare a făinii.
  reteta blat pizza
 • După ce am frământat 2 minute aluatul se va lipi puțin și este normal. Acoperim alutatul cu un prosop umed (stors foarte bine până nu mai picură din el) și lăsăm așa 15 minute.
  blat pizza reteta simpla
 • După cele 15 minute aluatul se va lipi mai puțin și va fi mai ușor de fământat. Frământăm aluatul încă 5 minute încercând să incorporăm cât mai mult aer posibil în aluat.
  blat pizza reteta cu pasi
 • Apoi împărțim alutatul în două și formăm doua chifle de aproximativ 400g fiecare. la 400g va ieși o pizza mare, cu care sigur se satură și un gurmand.
  Punem chiflele în două vase rotunde unse cu puțin ulei de măsline, le acoperim cu folie de celofan și le lăsăm la dospit timp de 2 ore la o temperatură între 21 – 25 grade.
  blat pizza reteta simpla
 • Dupa un timp pornim cuptorul să se încălzească (în funcție de ce cuptor folosim, pentru cuptorul de la aragaz cu o ora înainte) și dupa ce au trecut cele 2 ore întindem aluatul in formă de pizza presând întâi cu palmele și apoi întindem aluatul cu mâna. Nu folosiți în niciun caz sucitoarea fiindcă astfel scoateți tot aerul din aluat și pizza nu va mai fi la fel de buna.
  blat pizza reteta
 • Punem puțină făină pe o suprafață de lemn, mutăm blatul acolo, după care adăugăm sos de roșii  (cu puțină sare si niste busuioc în el). Folosind un polonic, punem sosul de roșii în mijlocul blatului și îl întindem pe toată suprafața cu o mișcare în formă de spirală din interior spre marginea blatului. Lăsați neaparat o bordură de 1 cm fără sos fiindcă aceasta are rolul de a ține ingredientele în interior.
  blat pizza reteta buna
 • Adăugați ingredientele preferate începând cu mozzarella însă pentru o pizza gustoasă nu folosiți mai mult de 3 ingrediente. De ex. mozzarella, prosciutto cotto (șuncă fiartă) și ciuperci. Sau mozzarella, salam și porumb.
  blat pizza reteta
 • Coaceți pizza la o temperatură de 350 grade, sau minim 300 grade dacă cuptorul nu merge până la 350.
  blat pizza reteta buna
 • Poftă bună!
  Dacă v-a plăcut, acordați o notă rețetei. Asta ne motivează să mai postăm și alte rețete la fel de bune.
  reteta de blat pizza ca la pizzerii

De reținut

Vă recomandăm mozzarella de la Delaco (se numește Mozzarella Gourmet).
În caz că vă place porumbul pe pizza vă recomandăm porumb D’Aucy (e foarte gustos).
Pentru sosul de roșii nu vă recomandăm nimic fiindcă cel mai bun e ăla făcut acasă din roșii proaspete pisate. Dar dacă nu aveți merg și roșii întregi decojite la conservă pe care să le zdrobiți însă în acest caz ar trebui să adăugați ori zahăr, ori lapte, ori bicarbonat de sodiu în sos fiindcă altfel va fi acru.
Dacă v-a plăcut rețeta, dați o distribuire pe Facebook folosind butonul albastru de mai jos să o vadă și prietenii. Vă mulțumim că ați venit în bucătăria noastră și vă mai așteptăm cu drag! 🤗

Dacă v-a plăcut pizza rețeta originală, încercați și:

👉 Cea mai bună rețetă de pizza

27 Shares
3 comentarii

3 comentarii

Maria Laza 6 septembrie 2019 - 15:49

Oare o s-o pot face in cuptorul electric

Răspuns
Andrei 14 septembrie 2019 - 15:14

Dacă cuptorul merge până la 300 grade sigur că da.

Răspuns
Andrei 5 octombrie 2019 - 11:39

Dacă vreți să faceți o pizza mai “comercială” găsiți rețeta secretă aici:

https://www.bucatarianoastra.ro/cea-mai-buna-reteta-de-pizza/

Răspuns

Scrie un comentariu

Vă place rețeta?
* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More