Hanul Bastion este locatia unde gasiti preparate romanesti, unguresti si nemtesti din vremuri de demult.
Daca va simtiti nostalgici si doriti sa serviti din nou bucatele copilariei, atunci faceti un salt inapoi in timp si pasiti pragul Hanului Bastion din Baia Mare, locul in care “Ardealul batran se intalneste cu cel tanar”.
Situat in Parcul Municipal, intr-o zona plina de verdeata, veverite si aer curat, restaurantul Bastion va intampina cu o ambianta de factura medievala, amintind de secolele trecute dar si de traditiile culinare ale Ardealului.
Atentie! Portiile sunt imense!
Meniul este variat si va asteapta cu preparate delicioase de la platouri ardelenesti la ciorbe si supe, de la macaroane cu branza si taitei cu varza la creier pane si snitel unguresc si de la varza secuiasca la ardei umpluti si iahnie de fasole.
Bineinteles, conform datinii, inainte de masa se serveste o palinca autentica din Maramures sau un jinars de pruna. Nelipsite din meniu sunt si salatele si pestele, precum si meniul zile care este doar 15 lei.
- Sa nu uitam de specialitatea casei: placinta ardeleneasca cu loboda! Daca ati ajuns la han, trebuie sa gustati si un desert de-al locului.
Alegerea este grea: laste cu nuca sau nudli cu gem? Gomboti cu prune sau papanasi? Orez in lapte sau mai bine o clatita cu branza dulce?
Decizia va apartine!
Parerea noastra despre Restaurantul Bastion
Ce pot sa va spun despre Restaurantul Bastion din Baia Mare decat ca: atentie! Portiile sunt imense, iar zoftul nelipsit, deci poate crea dependenta! Altfel spus, porții mari, mancare ardelenească bună, demnă de gustat.
Mancarea de aici este asa cum o facea bunica candva si gospodinele unguroaice din Ardeal, adica dementiala. Aveti grija doar la Triferment, sa nu va lipseasca.
Pe scurt, la restaurantul Bastion se mananca mult si bine in spiritul si legea din Maramures, unde orice ardelean adevarat da un jinars pe gat si o cruce pentru masa inainte de a incepe.
Atmosfera este super, hanul chiar arata a han, cu mansarda si tot staiful. Era poate si mai tare daca ospatarii erau imbracati traditional ca sa potriveasca locului si mai tare.
Servirea, ce-i drept, poate fi imbunatatita. Daca stai la mansarda, se poate sa-ti rupi gatul sucindu-te sa te vada ospatarul, care e atent si nu prea.
In rest, e intim, e cozy, te simti bine si mananci mult.
Ciorba radauteana, o minune! Papanasii? Tre sa mergi cu stomacul gol ca sa-i poti dovedi, dar de buni is deliciosi!
Noua ne-a placut iar eu personal m-as mai intoarce ori de cate ori mi s-ar face dor de mancarea bunicii de altadata. Si cateva poze din Restaurantul Bastion din Baia Mare.
[caption id=”attachment_769″ al
Comentariile nu sunt permise.