Acasă Unde mancam in oras?Aleșd Restaurantul Coandi are cea mai bună pizza din Aleșd

Restaurantul Coandi are cea mai bună pizza din Aleșd

de Andrei

Astăzi am decis să pun punctul pe I și să vă dezvăluim care este cea mai bună pizza din Aleșd, Bihor, pizza cu care am crescut și de care nici până azi nu mă satur. Mai mult de atât, de prima dată când l-am dus pe Andrei la Restaurantul Coandi la pizza mi-a spus că e chiar bună, chiar mai bună decât multe pizza din Cluj.

Având în vedere că eu sunt din Aleșd, am să vă fac un foarte scurt istoric al primei și celei mai de seamă pizzerii din orășelul de pe Valea Crișului Repede. Restaurantul Coandi a fost deschis când eu eram undeva prin clasa a-8a, deci cam prin 2002 și avea un alt nume: Figaro.

Prima locație a restaurantului a fost subsolul unei clădiri centrale, o cramă în adevăratul sens al cuvântului, amenajată intim și drăguț. Țin minte cum mergeam cu colegele să mâncăm pizza și ne dădeam la întrecere care mânâncă cei mai mulți ardei iuți în ulei sau beam o ciocolată caldă și povesteam despre băieți.

Anii au trecut și de atunci până în prezent Restaurantul Coandi și-a schimbat atât patronul, cât și numele, locația însă pizza a rămas la fel. Aceleași rețete, pizza cu același gust de care s-au îndrăgostit atât aleșdenii, cât și cei ce se aflau în trecere prin Aleșd.

Locația însă este mult mai elegantă, mai primitoare, mai ales terasa de vară iar meniul este mult mai diversificat. Pe lângă pizza și paste, mai puteți comanda și feluri cu carne de porc vită sau pui, ciorbe  sau chiar deserturi bune de tot.

Să trecem la treabă!

Ultima dată când am fost la pizza la Coandi eu am servit Pizza Calzone San Rocco fără șuncă (care era la promoție la 10 lei) căreia nu am apucat să-i facem poză din păcate iar Andrei a comandat Pizza Contesa (20 lei), din nou, fără șuncă + extra porumb.

Cam așa arată delicioasa pizza de la Coandi.

pizza contesa
Pizza Contesa

pizza alesd

Papanași cu gem și smântână :)
Papanași cu gem și smântână 🙂

Ce ne-a plăcut

– pizza foarte gustoasă, blat subțire, crocant, nu prea îngreunată cu ingrediente

– ambianța foarte plăcută (terasa Coandi) precum și meniul

– ne-am simțit bine atât cât am servit masa, cât și după

-meniul foarte variat, cel puțin 20 de feluri de pizza

Ce nu ne-a plăcut

– nu există separeu pentru fumători

– uleiul cu oregano era făcut cu ulei de floarea soarelui nu cu ulei de măsline

De la 1 la 10

Pe o scară de la 1 la 10, Restaurantul Coandi din Aleșd primește din partea noastră nota 8.

Ca și îmbunătățiri care ar putea fi aduse precizăm o calitate mai mare a ingredientelor de pe pizza (în special salamuri și șunci) și servirea mai profesională. Un zâmbet nu strică din când în când, chiar dacă este vorba despre Aleșd.

Ne place că restaurantul a reușit să ridice ștacheta de calitate în Aleșd și se vede că s-au investit foarte mulți bani și efort în acest lucru, ceea ce este de apreciat. Nu degeaba este mereu full.

În ansamblu însă ne-a plăcut suficient de tare localul ca să-i dăm o notă atât de mare.

Restaurantul Coandi este comparabil cu multe resturante din Cluj pe care le-ar surclasa în ceea ce privește pizza foarte bună. Așadar, cea mai bună pizza din Aleșd o găsiți la Coandi. Apropo, am auzit că aici se mânâncă un Tiramisu delicios (atunci când e proaspăt).

Ați servit vreodată masa la Restauratul Coandi din Aleșd? Cum a fost pizza?

1 Shares
1 comentariu

1 comentariu

Laura 9 ianuarie 2017 - 1:30

Este restaurantul meu preferat in absolut! Are foarte multe variante de pizza dintre care sa alegi.?

Răspuns

Scrie un comentariu

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More