Acasă Fel principal Rețetă Burger Vegetarian | Burger Vegetal cu Ciuperci

Rețetă Burger Vegetarian | Burger Vegetal cu Ciuperci

de Andreea

Burger vegetarian reteta

Astăzi ne-am gândit să împărtășim cu voi rețeta noastră de burger vegetarian: fără carne, făcut 100% din legume, boabe și semințe.

Da, este vorba de un burger vegetal (culmea!) fără carne, dar cel puțin la fel de gustos ca burgerul american cu carne de vită.

Cu siguranță de 10 ori mai sănătos și nutritiv!

De ce Burger Vegetal?

Pentru că vrem să mâncăm mai sănătos, iar sănătos înseamnă nutritiv.

Această rețetă de burger vegetarian are un raport mare de nutrienți per calorie, ideal pentru oricine dorește să mănânce mai sănătos, să slăbească sau să pur și simplu să gătească legumele într-un fel nou și delicios!

Adițional, am făcut două sosuri, unul de nuci și altul de tomate, pe care le puteți face și voi, pentru extra gust.

Rețeta noastră de burger vegetarian este încărcată cu fibre, proteine și grăsimi bune din legume, fasolea și semințele pe care le conține.

Mai mult, datorită faptului că le-am copt la cuptor, în loc să-l prăjim în baie de ulei, burgerul vegetal își păstrează o mai mare parte din vitamine și minerale.

Dar să începem cu începutul!

Ce valori nutriționale are burgerul vegetarian?

1. Fibre

Fibrele sunt și foarte sănătoase pentru un tranzit bun deoarece ele susțin bacteriile bune din intestin, care reglează metabolizarea alimentelor. Vreți să slăbiți? Mâncați fibre! Vreți să fiți mai sănătoși și să vă simțiți mai bine? Mâncați fibre!

Totalul de carbohidrați pentru un burger: 29.11 gr din care fibre: 6,15 gr

2 Proteine vegetale

Pe lângă fibre, burgerul vegetal pe care l-am preparat este și plin de proteine de origine vegetală.

Proteinele stau la baza țesuturilor noi, ale ajută la creșterea masei musculare și, într-un regim adecvat în care carbohidrații sunt reduși, contribuie și la scăderea în greutate.

Totalul de proteine pentru un burger: 9,15 gr

3. Grăsimi nesaturate

Să nu uităm de grăsimile nesaturate!

Chiar dacă sunt adesea evitate de personale care vor să slăbească sau care au anumite probleme de sănătate, grăsimile sunt necesare organismului. Cele nesaturate în principal, sau grăsimile bune.

Ele reglează funcțiile hormonale din corp, dar și sănătatea creierului și a inimii.

Vorbim despre acizii grași Omega 3, care se găsesc în peștele gras dar și în semințele de in pe care le-am inclus în rețeta noastră de burger fără carne.

Totalul de grăsimi pentru un burger: 1,33 g

Câte calorii are un burger vegetal?

Poate o să vă mire, dar un singur burger din rețetă are 98,1 de calorii, deci mai puțin de 100!

Așa că, rețeta noastră de burger vegetarian este ideală pentru o dietă de slăbit, doamnelor!

Cui îi recomandăm rețeta de burger fără carne?

Tuturor celor care vor s-o încerce, bineînțeles! 🙂

Dar ea este ideală pentru:

  1. Persoanele care pur și simplu vor să mănânce mai sănătos și cu mai multe legume.
  2. Persoanele care țin post sau trebuie să țină un regim alimentar fără carne, lactate, ouă.
  3. Persoanele care vor să slăbească sau vor să-și crească masa musculară.
  4. Persoanele care vor să se simtă mai bine, să arate mai bine și să se hrănească cu adevărat. După cum spuneam într-un articol scris mai de mult (link)
  5. TOATĂ LUMEA!

Acum că v-am convins că este bună, nutritivă, de post, dietetică și așa mai departe, nu mai rămâne decât să vă convingeți că este și delicioasă!

Să ne punem pe treabă și să facem burgerul vegetal din rețetă! 👇

Burger vegan reteta
Imprimă Adaugă în Pinterest
5 from 2 votes

Rețetă Burger Vegetarian (Vegan)

Incercati reteta noastra de burger vegetarian (vegan), o reteta dietetica si de post foarte gustoasa!
Categorie: Fel principal
Specific: Reteta de post, Reteta dietetica, Rețete calorii puține, Vegan, Vegetarian
Timp de preparare:  20 minutes
Timp de gătire:  40 minutes
Timp total: 1 hour
Alegeți nr. de porții:  6 burgeri

Ingrediente

Burger

  • 300 gr Ciuperci champignon brune
  • 300 gr Conopidă
  • 200 gr Dovlecel
  • 1 Ceapă mică roșie
  • 1 Morcov mare
  • 1 conservă Fasole albă boabe 240 grame
  • 20-30 gr Fulgi de drojdie inactivă
  • 10 gr Tărâțe de psyllium
  • 10 gr Semințe de in
  • 1 lingură Sare de mare
  • Câteva fire de pătrunjel
  • Ulei pentru tapetat

Ingrediente sos de nuci

  • 20 gr Nucă
  • 1 lingură Fulgi de drojdie inactivă
  • 2 linguri Apă sau lapte vegetal

Ingrediente sos de roșii

  • 1 cană Bulion/ Pasată de roșii
  • 1 lingură Amidon
  • Condimente pentru pizza
  • Usturoi pudră sau proaspăt

Instrucțiuni

  • Spălăm conopida și o tăiem bucăți mai mici, curățăm dovlecelul, morcovul și ceapa, iar ciupercile le curățăm și le tăiem în 4.
    burger vegetarian reteta
  • Mărunțim conopida iar apoi ciupercile împreună cu ceapa folosing robotul de bucătărie. Morcovul și dovlecelul le dăm pe răzătoare. Punem toate legumele într-un bol mare, pentru a le putea amesteca bine.
    Burger vegetarian reteta cu pasi
  • Scurgem fasolea boabe de apă și o pasăm și pe ea în robot, transformând-o într-o pastă.
    O reteta delicioasa de burger vegan
  • Adăugăm și fasolea lângă legume, împreună cu tărâțele de psyllium, fulgii de drojdie și pătrunjelul tocat mărunt. Să nu uităm sarea! Opțional adăugăm și 1 linguriță de semințe de in întregi pentru extra fibre și grăsimi bune. Între timp pornim cuptorul ca să se încingă bine pe când sunt gata bugerii.
  • Măcinăm cele 10 grame/ 1 lingură de semințe de in în râșnița de cafea. Făina de in obținută o punem într-un bol mic și o amestecăm cu 3 lingurițe de apă. O lăsăm așa 5 minute, timp în care ea se va transforma într-o pastă. Această pastă este un înlocuitor de ou, care ne va ajuta la legarea compoziției de legume pentru burgeri.
  • Amestecăm pasta de făină de in în amestecul pentru burger.
  • Împărțim compoziția în 6 părți egale și începem să formăm cei 6 burgeri cu mâna.
    Modelam burgerii vegetali cu mana
  • Așezăm burgerii în tava de copt, pe o hârtie pergament, pe care am uns-o cu foarte puțin ulei de măsline, ca burgerii să nu se prindă de fund. Burgerii se bagă la cuptor 30 de minute la foc mediu, pentru a ajuta apa din ei să se evapore. După cele 30 de minute, dăm focul la maxim pentru încă 10-20 minute, pentru ca burgerii vegetali să se rumenească frumos. Puteți să-i și întoarceți și să-i băgați înapoi în cuptor ca să se facă mai uniform.
    Burgerii vegani sunt gata de bagat la cuptor
  • Pentru sosul de nuci, mărunțim nuca în râșnița de cafea, o amestecăm cu fulgii de drojdie (care îi dau un gust de brânză) și adăugăm puțin lapte vegetal ca să transformăm pasta obținută într-un sos care poate fi pus peste burgeri.
  • Pentru sosul de roșii punem pasata într-o crăticioară teflonată la foc mic, adăugăm praful de usturoi, condimentele și la final lingură de amidon de tapoica, care va transforma bulionul într-o pastă.
    Sos de rosii pentru burgerul vegan
  • Tot ce mai rămâne de făcut este să pregătim burgerul vegetarian pe farfurie, cu puțină salată, roșii felii și murătură. Poftă sănătoasă! 🙂
    Asa arata burgerul vegetal, chiar vegan, dupa reteta noastra. Este absolut delicios!

Dacă v-a plăcut rețeta noastră, încercați și alte rețete sănătoase:

👉 Supă cremă de praz din Ardeal – rețetă de slăbit

👉 Cartofi prăjiți fără ulei

👉 Granola de casă fără zahăr!


4 Shares
0 comentariu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Citește mai multe:
reteta cartofi gratinati cu branza si smantana
Cartofi gratinați la cuptor | Rețetă simplă

Închide