Incercati reteta de covrigi cu sare si nu veti regreta niciun minut!
Categorie: Aluaturi, Appetizer
Specific: German
Keyword: covrigi cu sare, reteta covrigi cu sare, covrigi de casa, cum se fac covrigii, covrigi cu susan, covrigi cu sare reteta, covrigi cu susan reteta
Porții: 4covrigi
Ingrediente
Pentru aluatul de covrigi
250gFăină albănoi am folosit 650
150 mlApă
5gDrojdie uscată
1/2lingurițăSare
Pentru fiert covrigii
1lApă
15gBicarbonat de sodiu
Sare de mare grunjoasă
Susan
Mod de preparare
Primul pas este să dizolvăm drojdia în apă, după care o lăsăm 5 minute să se activeze.
Turnăm apa cu drojdia dizolvată peste făină și amestecăm bine.
După ce am omogenizat puțin aluatul, adăugăm și sarea.
Frământăm aluatul timp de 10 minute, până nu mai este deloc lipicios și devine elastic. Eu am adăugat și puțin ulei de măsline la început fiindcă altfel mi se lipea de mâini. După ce terminăm de frământat îl lăsăm la dospit pentru 45 de minute.
Împărțim aluatul în patru părți egale și începem să formăm covrigii.
Între timp punem apa la fiert, iar când a început să fiarbă adăugăm bicarbonatul de sodiu.
Fierbem covrigii pe rând timp de 1 minut fiecare.
După ce i-am fiert îi scotem cu o paletă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi presărăm cu sare și susan și îi coacem timp de 12 minute la foc maxim la cuptorul cu gaz. Sau, în mod ideal la 290° până ce se rumenesc.
Covrigii noștri cu sare și susan sunt gata și au un gust extraordinar! Musai să încercați și voi rețeta noastră! Singurul defect al rețetei este că ies doar 4 covrigi și riscați să vă bateți pe ei! Spor la treabă și poftă bună! :)