Curățăm cartofii, morcovul, rădăcina de pătrunjel și gulia de coajă și le tăiem cuburi într-un bol.
Curățăm și tăiem fin și ceapa, prazul și usturoiul.
Punem 1 L de apă la fiert într-un vas.
Adăugăm uleiul în oala în care vom face supa și călim ușor ceapa și prazul la foc mic. Ulterior adăugăm și usturoiul.
Tăiem ciupercuțele și pe adăugăm în oală, împreună cu 1 linguriță de sare de Himalaya.
După ce am călit bine ceapa și prazul, adăugăm și legumele în oală, pe care le călim timp de 3-4 minute.
Turnăm apa fierbinte în oală și fierbem legumele, până când s-au pătruns.
După ce au fiert de jumate, adăugăm și un strop de pătrunjel proaspăt tocat, pentru un plus de aromă și gust.
Când legumele s-au fiert, turnăm toată supa într-un blender pentru a o transforma într-o cremă delicioasă.
Supa cremă de praz cu legume este gata!
Acum că supița noastră de praz este gata, tot ce rămâne de făcut este să o o punem într-un bol sau farfurie și să o servim. Opțional, o garnisim cu semințe de in, pătrunjel proaspăt și o servim cu o felie de pâine prăjită. Poftă bună cu sănătate!