Afla cum se fac cartofii prajiti fara ulei, o varianta sanatoasa de cartofi pai.
Timp de preparare10 minutesmins
Timp de gătire30 minutesmins
Timp total40 minutesmins
Categorie: Gustare
Specific: Vegetarian
Porții: 2
Ingrediente
500grameCartofi
1lingurițăUlei de măsline
1/2lingurițăBoia dulce
Sare
Condimente/ierburi(dupa gust/ de evitat vegeta!)
Mod de preparare
Spălăm bine cartofii și îi tăiem pai, timp în care dăm drumul la cuptor pe treaptă mare.
Punem cartofii tăiați pai într-un bol mare și adăugăm peste ei, boiaua dulce, un strop de sare și piper și lingurița de ulei de măsline. După cum spuneam, puteți face și cartofi dulci, morcovi sau alte rădăcinoase dacă doriți diversitate, după cum am făcut și noi.
Amestecăm foarte bine cu mâinile amândouă cartofii cu condimentele și uleiul. Apoi întindem cartofii pai unu lângă unu pe o hârtie de copt în tava cuptorului.
Băgăm cartofii pai la cuptor la temperatură medie și îi lăsăm 20 de minute să se coacă. Dupa 20 de minute îi verificăm, iar dacă sunt bine rumeniți atunci știm că sunt gata. Dacă nu sunt încă rumeniți, îi mai lăsăm 5-10 minute pe ceas. Cartofii prăjiți în cuptor ar trebui să fie gata în maximum 30 de minute.
Cartofii prăjiți fără ulei sunt gata și arată cam așa.
Poftă bună la cartofi prăjiți 100% sănătoși!
Bine de știut
Puteți folosi orice tip de cartofi doriți, de exemplu cartofi dulci, care sunt o sursă foarte bună de beta caroten (Vitamina A) și au un indice glicemic mai mic decât cei albi, ceea ce îi face mai sățioși.
Mai mult, puteți foarte bine folosi și alte rădăcinoase, precum morcovi, țelină, pătrunjel, păstârnac. Asta pentru varietate și mai mulți nutrienți.