Cum se fierbe orezul asiatic - Rețetă orez fiert cu unt și porumb
Afla de la noi cum poti fierbe orezul asiatic (Basmati sau Jasmin) ca să-ți iasă perfect.
Timp de preparare30 minutesmins
Timp de gătire20 minutesmins
Timp total52 minutesmins
Categorie: Fel principal
Specific: Chinezesc, Românesc, Vegetarian
Keyword: orez basmati, orez jasmin, cat se fierbe orezul, cum se fierbe orezul chinezesc, orez asiatic, orez chinezesc
Porții: 2
Calories: 216kcal
Ingrediente
300mlOrez JasmineMăsurat cu paharul gradat, la fel ca în cazul lichidelor
200gPorumb D'Aucy
350mlApă plată
30gUnt President
1lingurițăSare de marerotunjită (nici plată nici cu vârf)
Mod de preparare
Spălăm orezul de câte ori trebuie până ce apa adăugată peste el nu mai devine tulbure. Preferabil să folosiți apă rece pentru a-l spăla.
Punem orezul într-o oală sau wok cu capac după care adăugăm porumbul, untul, apa și lingurița de sare presărată uniform.
Punem capacul peste oală sau wok, setăm timer-ul pentru exact 20 de minute, punem orezul pe ochiul mare de la aragaz cu focul dat la minimum posibil și pornim timer-ul. În tot acest timp este foarte important SĂ NU RITICAȚI CAPACUL.
După ce timer-ul ne anunță că au trecut cele 20 de minute oprim focul dar nu ridicăm capacul și lăsăm acolo orezul cu timer-ul setat pentru încă 2 minute. După ce au trecut aceste doua minute, ridicăm capacul și amestecăm orezul cu o spatulă sau o lingură de lemn.
Orezul este gata. Poate fi servit doar așa pentru că e foarte gustos sau împreună cu cașcaval pane, cârnăciori prăjiți, ochiuri și multe alte preparate. De asemenea vă recomandăm să alăturați orezului și niște castaveți murați pentru ca meniul să fie complet :)
Poftă bună!