Se pune 1 liguriță de zahăr în apă și amestecăm bine să se topească
Adaugăm și drojdia, și, la fel, mărunțim în mână ca sa se topeasca complet in apa
Incorporăm treptat apa amestecată cu drojdia și zahărul în faină, amestecând continuu
După ce am obținut un aluat aproape închegat, adăugam și sarea și o incorporam în aluat
Adaugăm și uleiul de măsline și începem să frământăm aluatul cu ambele mâini timp de 10 minute
Punem aluatul bine frământat într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm să crească timp de 2 ore
Dupa ce au trecut cele 2 ore, împărțim aluatul dospit în 6 părți egale (pentru cele 6 pizza) și îl formăm în bile rotunde, pe care le acoperim cu o folie și le punem la frigider pentru următoarele 48 de ore
Pregătim sosul pentru blatul de pizza, amestecând roșiile făcute piure cu usturoiul pisat, sarea, zahărul, oregano. Le dăm la foc mic pentru câteva minute iar la final adaugăm smântâna dulce. Între timp încingem cuptorul la temperatura maximă. Temperatura ideala pentru pizza este 360 de grade Celsius.
Pregătim blatul de pizza, întinzând aluatul doar cu mâinile dinspre interior spre exterior, fără să apăsăm pe margini
Punem un strat din sosul de pizza deasupra pe blat
Următorul strat este cel de mozarella, pe care am dat-o prin răzătoare
Acum rămane la alegerea fiecăruia ce vrea să mai pună pe pizza; noi am făcut o pizza cu salam crud uscat și porumb
Băgăm pizza la cuptor și o lăsăm 8 minute la o temperatură de 260 de grade (temperatura maximă la care ajung majoritatea cuptoarelor) sau 3-5 minute la 360 de grade (care ar fi temperatura ideală). O pizza buna se face, însă, la o temperatura atat de mare încât să fie gata în 5 minute maxim. Altfel apa va ieși din blat și vom avea o pizza cu un blat foarte tare. Pentru a verifica dacă este gata ne uităm pe fund și verificăm dacă s-a copt
Pizza noastră este gata! Nu ne rămâne decât să vă dorim să o încercați pentru că pizza iese foarte bună după această rețetă! Yum!