Rețetă spaghete cu șuncă și ciuperci | Rețetă originală
Timp de preparare20 minutesmins
Timp total20 minutesmins
Categorie: Fel principal, Paste
Specific: Italian
Porții: 2porții
Ingrediente
300grameSpagheteBarilla Nr.5
350mlSmântână de gătitLaDorna 15% grăsime
70grameProsciuttofeliat subțire
60grameParmezanproaspăt ras
30grameCiuperci de pădurehribi deshidratate
2bucGălbenuș de ou
1lingurăUlei de măslinepresat la rece
50grameUntPresident 82% grăsime
4cățeiUsturoimărunțit prin presa
Pătrunjel proaspăt
Sarepreferabil sare de mare
Piper
Mod de preparare
Se pune apa la fiert pentru spaghete, împreună cu o ligură de sare de mare. Nu vă feriți să puneți suficientă sare în apă deoarece acesta e singurul mod în care vom săra pastele. Nu puneți ulei în apă, decât sarea și atât!
Până fierbe apa tăiem fâșiile de șuncă (prosciutto). Noi obișnuim să tăiem grăsimea și să nu o punem în mâncare deoarece avem untul și uleiul ca și grăsimi, dar asta ține de preferințele fiecăruia.
Într-un wok (sau o tigaie teflonată) se adaugă uleiul, apoi untul și se lasă să se topească la focul dat la minim.
Între timp, punem ciupercile de pădure într-un bol cu apă călduță pentru a se rehidrata. Asta durează maxim 3-4 minute.
Adăugăm prosciutto în tigaie și lăsăm focul la minim să se călească în mod silențios.
Până una alta ne ocupăm de parmezan. Noi obișnuim să folosim o râșnița de la blender pentru a transforma bucățelele de parmezan în pudră.
Adăugăm gălbenușurile de ou, smântâna dulce și piper peste parmezan și din nou mixăm foarte bine până ce amestecul este omogenizat.
Odată ce fierbe apa, punem spaghetele la fiert și le fierbem fix 9 minute la foc mare, nu mai mult și nici mai puțin!
Tăiem ciupercile mai mărunt, le aruncăm în wok peste prosciutto și facem un duet aromat.
Adăugăm unul dintre ingredientele cheie - usturoiul!
Când pastele sunt gata, le stoarcem de apă și nu le limpezim pentru a le păstra gustul sărat și pentru a fi mai aderente la sos.
Adăugăm spaghetele în wok, amestecăm de câteva ori și turnăm sosul alb pe care l-am pregătit ceva mai devreme. Deja începe să semene!
Dăm focul la minim, amestecăm timp de un minut și condimentăm cu pătrunjelul proaspăt tocat mărunt care duce acest preparat la un alt nivel pe scara preparatelor delicioase.
Așezăm spaghetele pe farfurie, presărăm parmezan și pătrunjel pentru un aspect comercial și suntem gata de masă.
Poftă bună!