1,5KgCartofi(să fie toți de aceeași mărime ca să fiarbă deodată)
6Ouă
300mlSmântână dulce de gătit(LaDorna 32% grăsime)
450grCașcaval Delaco Sofia(este cel mai bun pentru așa ceva)
200grMăsline rondele
1cutiePorumb ultradulce D'Aucy(acesta este cel mai bun din câte am testat; dacă nu sunteți chiar așa mari amatori de porumb dulce nu este nevoie să folosiți o cutie întreagă)
100grPesmet
Sare
Piper
Mod de preparare
Spălați cartofii și puneți-i la fiert în coaja. Puneți la fiert și ouăle și fierbeți-le tare.
Între timp ungeți tava cu unt sau cu ulei până sunt fierți cartofi și ouăle și pregătiți restul ingredientelor.
Curățăm ouăle de coajă când sunt fierte tare.
Ca să fiu sigură că sunt fierte tare, eu folosesc un timer pentru fiert ouă tare util (pe care îl vedeți în prima imagine), care își schimbă culoarea de la roșu la alb pe măsură ce fierb ouăle.
Când este complet alb știu că ouăle sunt fierte tari și le putem lua de pe foc.
Până se fierb cartofii, dăm cașcavalul pe răzătoarea mare.
Curățăm cartofii de coajă și începem să așezăm straturile în tavă. Porționați-vă ingredientele astfel încât să așezați 3 straturi în tavă.
Așezăm primul strat de cartofi, după care, neapărat să-i sărăm și pipărăm.
Vă sfătuiesc să sărati fiecare strat de cartofi în parte deoarece altfel mâncarea va fi nesărată, mai ales că celelalte ingrediente nu sunt sărate defel.
Asta dacă nu cumva aveți restricții la sare, deci atenție!
Așezati următorul strat de ouă feliate. Eu folosesc un feliator de ouă care îmi face viața mai ușoară și pe care vi-l recomand.
Punem următoarele două straturi de porumb si măsline. Puneți după plac, dacă doriți mai mult sau mai puțin. Noi umplem la refuz deoarece ne plac și măslinele și porumbul dulce (în special lui Andrei).
Punem cașcavalul răzuit peste și apoi smântâna dulce, repartizând-o cât mai uniform peste tot. Începe să arate bine... :)
Continuăm cu încă două straturi de ingrediente, până ajungem la faza semi finală care arată cam așa. Cartofii noștri franțuzești încep să arate ca în revistele culinare!
Aprindeți focul în cuptor pentru ca să fie încins pe când suntem gata.
Ultimul lucru înainte de a pune cartofii franțuzești la cuptor este să punem un strat subțire de pesmet peste pentru ca să se facă o crustă crocantă, gustoasă și delicioasă deasupra.
Băgăm cartofii la cuptor la foc mare pentru 30 de minute. De ce la foc mare? Deoarece nu vrem să-i mai coacem, ci doar să îi rumenim și să se combine gusturile între ele astfel încât să gătim cei mai gustoși cartofi franțuzești EVER!
După jumătate de oră cartofii franțuzești sunt gata de servit.
Aceasta este rețeta originală de cartofi franțuzești la cuptor pentru care garantez că este o reușită!
Eu și Andrei vă dorim Poftă Bună!