Punem apa (950ml) la fiert intr-o tigaie mare (ca sa incapa pastele).
Taiem guanciale-ul cubulete mici si razuim pecorino pe cea mai mica razatoare (nu-l cumparati gata razuit fiindca nu are aceeasi intensitate). De asemenea cantarim spaghetele si sarea.
Putem bucatelele de guanciale intr-o tigaie sau wok la prajit la foc mic.
Cand apa fierbe, adaugam sarea (6g) si pe urma spaghetele si le miscam putin sa nu se lipeasca. Spaghetele daca sunt Barilla nr.5 vor fi gata de fiert atunci cand scade apa, deci nu va faceti griji, nu trebuie sa puneti timer, iar pastele sa fie pe ochiul mare de la aragaz dat la maxim sau daca folositi plita, cam pozitia 7 din 9.
Batem galbenusurile putin si adaugam peste ele pecorino romano. Daca consistenta e prea densa ca sa se amestece, puteti adauga 2 linguri din apa de la paste.
Adaugam si celelalte 2g de sare peste galbenusuri si piper suficient (cam 12 invartiri de rasnita).
Din cand in cand mai amestecam in spaghete. Cand apa a scazut dar inca mai este suficient de multa (consistenta trebuie sa fie mai lichida decat a unui sos), luam tiagia de pe foc (IMPORTANT!), adaugam si galbenusurile peste spaghete si amestecam. Daca tigaia e inca pe foc cand adaugam galbenusurile se fac ratuta si nu e ok, oul se va coace doar de la caldura pe care o emana tigaia fierbinte.
Daca vi se pare ca a ramas prea multa grasime de la guanciale in tigaie, puteti arunca putin din ea ca sa nu fie exagerat de multa si apoi puneti si bucatile de guanciale prajite peste spaghete.
Mai amestecam putin si le punem in farfurie. Chiar daca vi se pare consistenta prea lichida nu va ingrijorati, se mai ingroasa cand incep sa se raceasca. La cantitatea asta aveti 3 portii normale sau 2 portii de gurmand.Pofta buna!
Bine de știut
Spaghetele carbonara merg bine cu suc proaspat stors de portocale. Ca sa taie.Daca v-a placut reteta, distribuiti-o pe facebook sa o vada si prietenii pasand butonul albastru "Share" de mai jos, ca nu va costa nimic si in felul asta ii ajutati si pe ei si pe noi. Multumim mult!