Curry cu legume si lapte de cocos - Reteta de post
O reteta de post asiatica de curry cu legume si lapte de cocos, de care va veti indragosti!
Timp de preparare20mins
Timp de gătire10mins
Categorie: Fel principal
Specific: Asiatica, Indiana, Tailandeza
Porții: 4portii
Ingrediente
2-3Cartofii medii
1Morcov mare
300gBroccoli(aproximativ)
300gConopida(aproximativ)
1linguraSare de mare
30gUlei de cocos sau de masline
1cutieSos de rosii (sau rosii maruntite in bulion)(400 g)
2linguritePasta de curry(gasiti link in reteta)
1cutieLapte de cocos 67%(Rapunzel)
Mod de preparare
Pregatim toate legumele.
Adaugam uleiul in tigaie, punem legume, adaugam sarea si le calim usor. Apoi adaugam putina apa, ca sa se faca sub capac.
Intre timp pregatim pasta de curry, pe care o diluam in putina apa, inainte de a o pune peste legume.
Cand legumele sunt facute de jumatate, adaugam o conversa de suc de rosii su pasta de curry.
Apoi adaugam si laptele de cocos peste.
Punem apa cat sa acoperim usor legumele si lasam sa fiarba timp de 10 minutes, pana sunt gata. Legumele trebuie sa fie un pic ferme, nu sa fie facute foarte tare. Pentru extra sos, adaugati un pic mai multa apa, dupa ce se raceste putin veti vedea ca apa se mai reduce si ramane doar un sos delicios.
Curry-ul cu legume este gata.
Se serveste cu orez basmati (orez asiatic cu bob subtire). Reteta pentru orez basmati o gasiti tot pe site la noi, mai jos. Sa aveti pofta buna!