Descopera reteta autentica de falafel, chiftele de naut, o reteta de post excelenta din bucătătăria arabă.
Timp de preparare15 minutesmins
Timp de gătire10 minutesmins
1 hourhr
Timp total1 hourhr15 minutesmins
Categorie: Aperitiv, Fel principal, Snack
Specific: Araba, Libaneza, Reteta de post, Vegan
Keyword: falafel, chiftele de naut, chiftele de post, retete cu naut, reteta falafel, falafel reteta, chiftele de legume, retete de post, chiftele vegane, retete vegane
Porții: 25chifteluțe
Ingrediente
340gBoabe de năut(nu folosiți năut de la conservă!)
Primul pas este să puneți boabele de năut la înmuiat peste noapte. Ele aproape se dublează după hidratare, deci puneți suficientă apă peste ele.
Punem toate ingredientele (în afară de bicarbonatul de sodiu și făină) în robotul de bucătărie.
Mixăm bine până obținem o pastă omogenă, după cum vedeți în imagine.
Turnăm compoziția într-un bol și adăugăm bicarbonatul de sodiu și făina. Noi am folosit făină de ovăz care nu are gluten, însă puteți folosi orice fel de făină.
Acoperim cu o folie de plastic și punem compoziția de falafel la frigider pentru o oră.
Formăm biluțe rotunde, nu foarte mari, pe care le prăjim în baie de ulei. Dacă aveți probleme cu bila, sau vă cad greu grăsimile sau prăjelile în exces, vă recomandăm să prăjiți chiftelele de năut în ulei de cocos dezodorizat.
Chiftele de năut sunt gata pentru a fi servite. Vă dorim poftă bună!
Bine de știut
Am încercat și varianta de a coace biluțele de falafel în cuptor pe o hârtie pergament, însă gustul lor a fost mult diferit față de a celor prăjite în ulei. Noi o recomandăm pe a doua, este mult mai gustoasă, însă dacă nu vreți să folosiți deloc ulei, le puteți coace și în cuptor.Nu folosiți boabe de năut de la conservă, au o altă consistență iar compoziția nu se va mai lega la fel de bine. Dacă doriți să faceți rețeta, pregătiți-vă cu o zi în avans, pentru a lasa la înmuiat boabele de năut în apă pentru noapte.