Pisăm bananele foarte bine cu o furculiță, apoi adăugăm siropul de arțar și esența de vanilie și amestecăm bine.
Separat amestecăm bine semințele de in râșnite cu cele 6 linguri de apă și le lăsăm puțin să se lege (ele vor fi înlocuitorul de ou), apoi le adăugăm în compoziție.
Adăugăm și ingredientele uscate: făina și fulgii de ovăz, bicarbonatul, praful de copt, sarea și scorțișoara și amestecăm. Consistența dorită este puțin mai densă decât cea a compoziției de pandișpan. Dacă este mult prea densă, mai putem adăuga puțin lapte vegetal sau chiar apă.
La final, incorporăm nucile și curmalele tăiate mărunt în aluat, turnăm totul într-o tavă de copt iar pe deasupra ornăm cu o banană tăiată în două și cu nuci. Coacem prăjitura timp de 1 oră la 180 de grade și o servim după ce s-a răcit puțin.