Cartofi prajiti cu sos de branza - in stil mexican
Incearca reteta de cartofi prajiti cu sos de branza, o reteta din bucataria mexicana, Tex-Mex.
Timp de preparare20 minutesmins
Timp de gătire30 minutesmins
Categorie: Fel principal, Gustare, Side Dish
Specific: Americana, Mexicana
Ingrediente
Pentru sosul de branza
50gUnt 82%
1 linguritaFăinăsau amidon/guma guar
200mlLapte
1linguritaSare de mare
100gBranza Cheddar
Pentru cartofi
500gCartofi
Ulei pentru prajit
Salam/ carnati de casa prajiti/Bacon(recomandam Carnat de Mangalita din Secuime)
Ardei picant murat(recomandam Dafne)
Mod de preparare
Topim untul la foc mic, intr-o craticioara.
Bineinteles, intre timp facem cartofii prajiti.
Adaugam faina sau amidonul pentru ingroseala.
Dupa ca a inceput sa se ingroase, luam de pe foc si turnam si laptele. Amestecam bine.
Adaugam si sarea.
Adaugam branza Cheddar razuita, si continuam sa amestecam la foc mic, pana se topeste toata branza si avem textura unui sos. Daca vi se pare prea gros, mai adaugati putin lapte.
Cand sunt gata cartofii, ii punem intr-o farfurie, turnam sosul de branza deasupra. Nu in ultimul rand, presaram bucatelele de salam/carnat/bacon prajit si rondele de ardei iute verde. Sa avem pofta!