Noi am mâncat prima dată cartofi prajiti cu sos de branza la un restaurant mexican, aici in Cluj (Pokka Bistro). Și ne-am indragostit de ei! În meniul lor se numeau cartofi Tex-Mex. Adica o adaptare a cartofilor mexicani la bucataria americana.
Am mai incercat si Yummy Fries de la Baco Bell, care se apropie de acestia dar sunt mai incarcati si nu chiar pe gustul nostru. Asa ca ne-am gandit sa ne facem si noi acasa acesti cartofi mexicani cu sos de branza. Sunt dementiali de buni, usor de facut si tot la fel de usor de mancat.
Iar daca nu stiti care sunt cartofii ideali pentru prajit, noi credem ca am gasit cei mai buni cartofi pentru prajit, sunt cartofii de la Solfarm, pe care ii gasim cel mai adesea in magazinele Auchan.
Cartofi prajiti cu sos de branza in stil mexican
Daca va place mancarea putin picanta, si veti respecta reteta noastra intru totul, noi zicem ca o sa va placa mult. Aveti nevoie de ingrediente putine, la fel de putina rabdare si pofta mare. Fara sa mai spunem prea multe, va invitam si pe voi sa incercati reteta noastra de inspiratie mexicana de cartofi prajiti cu sos de branza.
?
Cartofi prajiti cu sos de branza – in stil mexican
Ingrediente
Pentru sosul de branza
- 50 g Unt 82%
- 1 lingurita Făină sau amidon/guma guar
- 200 ml Lapte
- 1 lingurita Sare de mare
- 100 g Branza Cheddar
Pentru cartofi
- 500 g Cartofi
- Ulei pentru prajit
- Salam/ carnati de casa prajiti/Bacon (recomandam Carnat de Mangalita din Secuime)
- Ardei picant murat (recomandam Dafne)
Instrucțiuni
- Topim untul la foc mic, intr-o craticioara.
- Bineinteles, intre timp facem cartofii prajiti.
- Adaugam faina sau amidonul pentru ingroseala.
- Dupa ca a inceput sa se ingroase, luam de pe foc si turnam si laptele. Amestecam bine.
- Adaugam si sarea.
- Adaugam branza Cheddar razuita, si continuam sa amestecam la foc mic, pana se topeste toata branza si avem textura unui sos. Daca vi se pare prea gros, mai adaugati putin lapte.
- Cand sunt gata cartofii, ii punem intr-o farfurie, turnam sosul de branza deasupra. Nu in ultimul rand, presaram bucatelele de salam/carnat/bacon prajit si rondele de ardei iute verde. Sa avem pofta!