Rețeta de falafel pe care vrem să o împărtășim cu voi este o rețetă vegană excelentă, ideală pentru cei ce țin post sau doresc să reducă consumul de alimente de origine animală. Rețeta de chiftele de năut este una dintre preferatele noastre, de aceea azi ne-am propus să v-o spunem și vouă. Dar înainte de asta…
De ce chiftele de năut?

Dacă nu sunteți foarte familiari cu năutul, bobul din care se face falafelul, vă veți îndrăgosti de el după ce veți încerca această rețete de chiftele de năut. În primul rând, năutul necesită preparare minimă, pentru această rețetă. Tot ce trebuie să faceți este să țineți boabele de năut în apă peste noapte, la fel cum faceți cu fasolea pentru ciorbă.
Mai apoi, năutul este foarte consistent, fiind bogat în proteine și carbohidrați, dar slab în grăsimi. Astfel, aceste chiftele de năut sunt un substitut bun pentru cele din carne. Nu în ultimul rând, rețeta asta de falafel este extraordinar de bună! Pe cuvânt!
Chiftele de năut – un aperitiv gustos!
Această rețetă este ideală pentru masa de sărbători dacă aveți invitați care urmează un regim alimentar exclusiv vegan sau fără gluten. Cu siguranță nu îi veți dezamăgi! În plus, ele pot fi servite împreună cu orez basmati și cu un sos de usturoi, sau o salată tabuleh. La fel de bine le puteți rula într-o lipie libaneză, și să faceți o shaorma fără carne. Sunt delicioase în oricare dintre aceste combinații, chiar și goale.
Dacă vreți să faceți cu noi această rețetă vegană de falafel, sau chiftele de năut, urmați pașii de mai jos și vă garantăm că o să vă iasă cel mai delicios falafel. Să începem!
Falafel – Chiftele de naut (Reteta vegana)
Ingrediente
- 340 g Boabe de năut (nu folosiți năut de la conservă!)
- 1 Ceapă medie/mică (aproximativ 100g)
- 8 căței Usturoi mari
- 2 lingurițe Sare
- 1,5 lingurițe Piper negru măcinat
- 1/2 lingurițe Piper cayenne pudră (gasiți aici)
- 3 lingurițe Cumin (chimen) pudră
- 1 linguriță Cardamom pudră
- 2 lingurițe Coriandru pudră (gasiți aici)
- 1 linguriță Pătrunjel proaspăt tocat
- 2 lingurițe Zeamă de lămâie
- 1 linguriță Bicarbonat de sodiu
- 2 linguri Făină
Instrucțiuni
- Primul pas este să puneți boabele de năut la înmuiat peste noapte. Ele aproape se dublează după hidratare, deci puneți suficientă apă peste ele.
- Punem toate ingredientele (în afară de bicarbonatul de sodiu și făină) în robotul de bucătărie.
- Mixăm bine până obținem o pastă omogenă, după cum vedeți în imagine.
- Turnăm compoziția într-un bol și adăugăm bicarbonatul de sodiu și făina. Noi am folosit făină de ovăz care nu are gluten, însă puteți folosi orice fel de făină.
- Acoperim cu o folie de plastic și punem compoziția de falafel la frigider pentru o oră.
- Formăm biluțe rotunde, nu foarte mari, pe care le prăjim în baie de ulei. Dacă aveți probleme cu bila, sau vă cad greu grăsimile sau prăjelile în exces, vă recomandăm să prăjiți chiftelele de năut în ulei de cocos dezodorizat.
- Chiftele de năut sunt gata pentru a fi servite. Vă dorim poftă bună!
De reținut
Salvați rețeta în Pinterest ❤️

Dacă v-a plăcut rețeta de Falafel, vă recomandăm să încercați și:
🍔 Burger Vegan ca la restaurant – cea mai buna reteta
Falafel – Chiftele de naut (Reteta vegana) in doar 6 Pasi

Descopera de la noi reteta autentica de falafel, chiftele de naut, o reteta de post excelenta. Daca vreti sa incercati mai multe retete vegane, incercati-o.
Type: Aperitiv, fel principal.
Cuisine: Arabă
Keywords: reteta falafel, chiftele de naut, falafel
Recipe Yield: 25 bucăți
Calories: 1200
Preparation Time: 10M
Cooking Time: 5M
Total Time: 1H15M
Recipe Ingredients:
- 340 g Boabe de năut
- 1 Ceapă medie/mică
- 8 căței Usturoi
- 2 lgt Sare
- 1,5 lgt Piper negru măcinat
- 1/2 lgt Piper cayenne pudră
- 3 lgt Cumin (chimen) pudră
- 1 lgt Cardamom pudră
- 2 lgt Coriandru pudră
- 1 lgt Pătrunjel proaspăt tocat
- 2 lgt Zeamă de lămâie
- 1 lgt Bicarbonat de sodiu
- 2 lg Făină
Recipe Instructions: Primul pas este să puneți boabele de năut la înmuiat peste noapte. Ele aproape se dublează după hidratare, deci puneți suficientă apă peste ele. Punem toate ingredientele (în afară de bicarbonatul de sodiu și făină) în robotul de bucătărie. Mixăm bine până obținem o pastă omogenă, după cum vedeți în imagine. Turnăm compoziția într-un bol și adăugăm bicarbonatul de sodiu și făina. Noi am folosit făină de ovăz care nu are gluten, însă puteți folosi orice fel de făină. Acoperim cu o folie de plastic și punem compoziția de falafel la frigider pentru o oră. Formăm biluțe rotunde, nu foarte mari, pe care le prăjim în baie de ulei.
5
1 comentariu
O rețetă deosebită cu un gust delicios.