Acasă Fel principal Falafel – Chiftele de naut (Reteta vegana)

Falafel – Chiftele de naut (Reteta vegana)

de Andreea

Rețeta de falafel pe care vrem să o împărtășim cu voi este o rețetă vegană excelentă, ideală pentru cei ce țin post sau doresc să reducă consumul de alimente de origine animală. Rețeta de chiftele de năut este una dintre preferatele noastre, de aceea azi ne-am propus să v-o spunem și vouă. Dar înainte de asta…

De ce chiftele de năut?

Falafel – Chiftele de naut (Reteta vegana) - Pasul 7

Dacă nu sunteți foarte familiari cu năutul, bobul din care se face falafelul, vă veți îndrăgosti de el după ce veți încerca această rețete de chiftele de năut. În primul rând, năutul necesită preparare minimă, pentru această rețetă. Tot ce trebuie să faceți este să țineți boabele de năut în apă peste noapte, la fel cum faceți cu fasolea pentru ciorbă.

Mai apoi, năutul este foarte consistent, fiind bogat în proteine și carbohidrați, dar slab în grăsimi. Astfel, aceste chiftele de năut sunt un substitut bun pentru cele din carne. Nu în ultimul rând, rețeta asta de falafel este extraordinar de bună! Pe cuvânt!

Chiftele de năut – un aperitiv gustos!

Această rețetă este ideală pentru masa de sărbători dacă aveți invitați care urmează un regim alimentar exclusiv vegan sau fără gluten. Cu siguranță nu îi veți dezamăgi! În plus, ele pot fi servite împreună cu orez basmati și cu un sos de usturoi, sau o salată tabuleh. La fel de bine le puteți rula într-o lipie libaneză, și să faceți o shaorma fără carne. Sunt delicioase în oricare dintre aceste combinații, chiar și goale.

Dacă vreți să faceți cu noi această rețetă vegană de falafel, sau chiftele de năut, urmați pașii de mai jos și vă garantăm că o să vă iasă cel mai delicios falafel. Să începem!

Falafel – Chiftele de naut (Reteta vegana)
Imprimă Adaugă în Pinterest
5 from 3 votes

Falafel – Chiftele de naut (Reteta vegana)

Descopera reteta autentica de falafel, chiftele de naut, o reteta de post excelenta din bucătătăria arabă.
Categorie: Aperitiv, Fel principal, Snack
Specific: Araba, Libaneza, Reteta de post, Vegan
Keyword falafel, chiftele de naut, chiftele de post, retete cu naut, reteta falafel, falafel reteta, chiftele de legume, retete de post, chiftele vegane, retete vegane
Timp de preparare:  15 minutes
Timp de gătire:  10 minutes
1 hour
Timp total: 1 hour 15 minutes
Alegeți nr. de porții:  25 chifteluțe

Ingrediente

  • 340 g Boabe de năut (nu folosiți năut de la conservă!)
  • 1 Ceapă medie/mică (aproximativ 100g)
  • 8 căței Usturoi mari
  • 2 lingurițe Sare
  • 1,5 lingurițe Piper negru măcinat
  • 1/2 lingurițe Piper cayenne pudră (gasiți aici)
  • 3 lingurițe Cumin (chimen) pudră
  • 1 linguriță Cardamom pudră
  • 2 lingurițe Coriandru pudră (gasiți aici)
  • 1 linguriță Pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 lingurițe Zeamă de lămâie
  • 1 linguriță Bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri Făină

Instrucțiuni

  • Primul pas este să puneți boabele de năut la înmuiat peste noapte. Ele aproape se dublează după hidratare, deci puneți suficientă apă peste ele.
    Falafel – Chiftele de naut (Reteta vegana) - Pasul 1
  • Punem toate ingredientele (în afară de bicarbonatul de sodiu și făină) în robotul de bucătărie.
  • Mixăm bine până obținem o pastă omogenă, după cum vedeți în imagine.
  • Turnăm compoziția într-un bol și adăugăm bicarbonatul de sodiu și făina. Noi am folosit făină de ovăz care nu are gluten, însă puteți folosi orice fel de făină.
  • Acoperim cu o folie de plastic și punem compoziția de falafel la frigider pentru o oră.
    Falafel – Chiftele de naut (Reteta vegana) - Pasul 5
  • Formăm biluțe rotunde, nu foarte mari, pe care le prăjim în baie de ulei. Dacă aveți probleme cu bila, sau vă cad greu grăsimile sau prăjelile în exces, vă recomandăm să prăjiți chiftelele de năut în ulei de cocos dezodorizat.
    Falafel – Chiftele de naut (Reteta vegana) - Pasul 6
  • Chiftele de năut sunt gata pentru a fi servite. Vă dorim poftă bună!
    Falafel – Chiftele de naut (Reteta vegana) - Pasul 7

De reținut

Am încercat și varianta de a coace biluțele de falafel în cuptor pe o hârtie pergament, însă gustul lor a fost mult diferit față de a celor prăjite în ulei. Noi o recomandăm pe a doua, este mult mai gustoasă, însă dacă nu vreți să folosiți deloc ulei, le puteți coace și în cuptor.
Nu folosiți boabe de năut de la conservă, au o altă consistență iar compoziția nu se va mai lega la fel de bine. Dacă doriți să faceți rețeta, pregătiți-vă cu o zi în avans, pentru a lasa la înmuiat boabele de năut în apă pentru noapte.
 

Salvați rețeta în Pinterest ❤️

Falafel – Chiftele de naut (Reteta vegana)

Dacă v-a plăcut rețeta de Falafel, vă recomandăm să încercați și:

🍔 Burger Vegan ca la restaurant – cea mai buna reteta

Falafel – Chiftele de naut (Reteta vegana) in doar 6 Pasi

Descopera de la noi reteta autentica de falafel, chiftele de naut, o reteta de post excelenta. Daca vreti sa incercati mai multe retete vegane, incercati-o.

Type: Aperitiv, fel principal.

Cuisine: Arabă

Keywords: reteta falafel, chiftele de naut, falafel

Recipe Yield: 25 bucăți

Calories: 1200

Preparation Time: 10M

Cooking Time: 5M

Total Time: 1H15M

Recipe Ingredients:

  • 340 g Boabe de năut
  • 1 Ceapă medie/mică
  • 8 căței Usturoi
  • 2 lgt Sare
  • 1,5 lgt Piper negru măcinat
  • 1/2 lgt Piper cayenne pudră
  • 3 lgt Cumin (chimen) pudră
  • 1 lgt Cardamom pudră
  • 2 lgt Coriandru pudră
  • 1 lgt Pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 lgt Zeamă de lămâie
  • 1 lgt Bicarbonat de sodiu
  • 2 lg Făină

Recipe Instructions: Primul pas este să puneți boabele de năut la înmuiat peste noapte. Ele aproape se dublează după hidratare, deci puneți suficientă apă peste ele. Punem toate ingredientele (în afară de bicarbonatul de sodiu și făină) în robotul de bucătărie. Mixăm bine până obținem o pastă omogenă, după cum vedeți în imagine. Turnăm compoziția într-un bol și adăugăm bicarbonatul de sodiu și făina. Noi am folosit făină de ovăz care nu are gluten, însă puteți folosi orice fel de făină. Acoperim cu o folie de plastic și punem compoziția de falafel la frigider pentru o oră. Formăm biluțe rotunde, nu foarte mari, pe care le prăjim în baie de ulei.

Editor's Rating:
5

9 Shares
1 comentariu

1 comentariu

Florin 30 decembrie 2020 - 22:17

O rețetă deosebită cu un gust delicios.

Răspuns

Scrie un comentariu

Vă place rețeta?




* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Citește mai multe:
Copie a Reteta clasica clatite - Cea mai buna reteta clatite - BucatariaNoastra.ro
Clatite reteta clasica (cea mai buna reteta de clatite)

Închide