Acasă Deserturi Burger Vegan ca la restaurant – cea mai buna reteta

Burger Vegan ca la restaurant – cea mai buna reteta

de Andreea

Dacă vreți să faceți acasă cea mai bună rețetă de burger vegan, musai să încercați rețeta noastră de mai jos. Burgerul este 100% vegan, adică nu conține niciun ingredient de origine animală.

Este ideal pentru cei ce țin la sănătatea lor și vor să încerce varianta vegană a burgerului cu carne de vită.

Noi mai avem o rețetă de burger vegetarian pe site, însă de data asta am zis că împărtășim cu voi și rețeta noastră de burger vegan 100%.

burger vegan reteta completa - burger, chifla vegana si cartofi prajiti

Cauti o reteta de burger vegan ca la restaurant?

În rețeta noastră vei afla cum se face:

  • chiflă vegană (de post) pentru burger
  • chifteaua de burger vegană (de post)
  • cartofii prăjiți pentru burger ca la resataurant (in stilul McDonalds sau KFC)

Dacă v-am făcut deja poftă, nu rămâne decât să încercați și voi rețeta noastră de burger vegan. Vă garantăm că este cel mai bun burger vegan pe care îl veți mânca, iar de preparat se face repede și usor!

Să începem!

burger de post reteta simpla
Imprimă Adaugă în Pinterest
5 from 2 votes

Reteta Burger Vegan – reteta burger fara carne

Descopera cea mai bun reteta de burger vegan cu tot cu chifla si chiftea.
Categorie: Fel principal
Specific: American, Reteta de post, Vegan
Keyword burger vegan, reteta buger vegan, burger vegan reteta, burger de post reteta, reteta burger de post, burger fara carne, burger fara carne reteta, chifla de burger reteta, reteta chifla de burger,
Timp de preparare:  40 minutes
Timp de gătire:  50 minutes
Alegeți nr. de porții:  6 burgeri

Ingrediente

Pentru chifla vegana de burger

  • 600 g făină
  • 300 ml apă
  • 120 g lapte de caju (sau alt lapte vegetal)
  • 12 g drojdie proaspătă
  • 3 lingurițe semințe chia măcinate
  • 45 g ulei de cocos dezodorizat de la Dried Fruits

Pentru chifteaua de burger vegan

  • 200 g fasole roșie din conservă
  • 100 g linte din conservă
  • 150 g ciuperci
  • 200 g năut din conservă
  • 100 g sfeclă roșie răzuită
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 5 g drojdie inactivă
  • 1/4 linguriță piper
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță amidon de tapioca (puteți folosi și alt fel de amidon)

Pentru cartofi

  • 1 kg cartofi (recomandăm cartofii pentru copt și piure de la Solfarm – îi găsiți la Auchan)
  • 1.5 l apă
  • 50 ml oțet
  • 13 g sare
  • 1 linguriță miere

Instrucțiuni

  • Amestecăm jumătate din cantitatea de apa cu semințele de chia măcinate (puteți folosi râșnița de cafea) și lăsăm puțin până se transformă într-un gel. Acesta va fi "oul" nostru vegan.
    reteta burger vegan - chifla
  • Punem toate ingredientele în mixer, mai puțin uleiul, și începem să frământăm.
  • După 2-3 minute adăugăm și uleiul de cocos și continuăm să frământăm cu mixerul până avem un aluat omogen.
  • Împărțim aluatul în 6 părți egale și formăm din fiecare câte o chiflă de aluat pe care o punem la dospit în forma de copt pentru 1 oră, acoperit.
  • Până dospește chifla pregătim cartofii pentru burger.
    reteta burger vegan cartofi prajiti
  • După ce am tăiat cartofii îi punem la fiert în apa în care am adăugat oțetul, sarea și mierea. Atenție! Cand punem cartofii în apă care fierbe, ea se va opri din fiert. După ce a început din nou să fiarbă, fierbem cartofii timp de 10 minute.
  • Scoatem cartofii și îi punem în apă cu gheață, apoi îi stoarcem bine de apă și îi punem pe o tavă la frigider.
  • Acum începem să facem chifteua de burger, mixând în robotul de bucătărie fasolea roșie, lintea, năutul, ciupercile mărunțite. Pulsați de câteva ori, nu trebuie să facem o pastă fină ci o compoziție mai grosieră.
    burger vegan din fasole si sfecla reteta
  • Adăugăm fulgii de ovăz, drojdia inactivă, sarea și piperul și pulsăm din nou de câteva ori scurt.
    reteta burger vegan
  • În final adăugăm și sfecla răzuită și amidonul de tapioca și mai pulsăm scurt.
    burger vegan reteta simpla
  • Porționăm compoziția în 6 părți egale și formăm cei 6 burgeri (fiecare va avea 130 de grame).
    cea mai buna reteta de burger vegan
  • Între timp ne ocupăm și de chifle care au terminat de dospit. Le dăm cu foarte puțină apă și le presărăm cu semințe de susan. Pornim cuptorul și le băgăm la cuptorul neîncălzit pentru 40 de minute la 180 de grade.
    chifla de post reteta simpla
  • Punem burgerii la prăjit în puțin ulei de cocos într-o tigaie de fontă și îi prăjim ușor pe o parte și alta până au o crustă frumoasă. După vreo 10 minute după ce s-au rumenit frumos, băgăm tigaia la cuptor la foc mare pentru 5-10 minute.
    burger de post reteta buna
  • Scoatem cartofii din frigider și îi prăjim în uleiul încins. Pentru cei ce au probleme cu fierea și nu suportă uleiul sau prăjelile vă recomandăm să folosiți ulei de cocos, deoarece este singurul ulei care nu este procesat de bilă și nu are niciun efect nociv. Noi folosim uleiul de cocos dezodorizat de la Dried Fruits care nu are gust și este excelent!
    cartofi pentru burger reteta
  • Burgerul vegan este gata de montat.
    burger vegan reteta simpla
  • Acum că avem toate ingredientele pentru burger gata, începem să montăm burgerul. Noi am pus înăuntru puțin muștar pe chifla de jos, chifteaua de burger, o felie de roșie, castraveți murați tăiați felii și puțină rucola. Însă voi îl puteți face după bunul plac.
    burger vegan reteta buna
  • Burgerul vegan făcut 100% în casă este gata de savurat! Să ne spuneți cum v-a ieșit.
    burger de post reteta simpla

Încearcă și: Rețetă Burger Vegetarian | Burger Vegetal cu Ciuperci

2 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

Vă place rețeta?




* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Citește mai multe:
reteta originala cartofi frantuzesti
Cartofi franțuzești rețetă originală

Închide