Afla de la noi cea mai simpla reteta de strudel, varianta usoara dar la fel de gustoasa a retetei originale de strudel cu dovleac.
Strudelul dupa reteta traditionala este destul de greu de facut. Asta mai ales daca nu esti priceput cu intinsul subtire al aluatului.
Dar exista si retete simple de strudel, cum este cea de fata.
Reteta simpla de strudel
Mama a descoperit de curand reteta asta si am avut ocazia sa o facem impreuna luna trecuta cand am fost acasa.
Pot spune cu mana pe inima ca este, intr-adevar un strudel foarte usor de facut, chiar si pentru cine nu a mai facut niciodata o reteta de strudel.
Dar mai mult, este un strudel delicios.
Strudel cu dovleac, mar sau branza
Bineinteles, nu e musai sa-l umpleti cu dovleac, puteti sa-l umpleti cu mar razuit sau chiar cu branza dulce (facuta cu ou si zahar), dupa preferinte. Vezi vedea cum, urmand reteta de mai jos.
Noi insa am facut reteta usoara de strudel cu dovleac, fiind de sezon.
Cu siguranta vom face din nou aceasta reteta de studel si de Craciun, probabil cu umplutura de mere si eventual nuci.
Este minunat si usor de facut!
Sa trecem la reteta!
?
Reteta usoara de strudel – Strudel cu dovleac, mar si branza
Ingrediente
Pentru aluat
- 1 ou intreg
- 7 linguri ulei
- 7 linguri apa rece
- 2 linguri smantana
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingura zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare
- 22 linguri faina
- 1 lingurita coaja de lamaie
Pentru pasta cu care ungem foile
- 5 linguri faina
- 5 linguri ulei
Pentru umplutura de dovleac
- 1 kg dovleac pentru placinta razuit
- 3-4 linguri zahar
- 1 lingurita lingura scortisoara
Pentru umplutura de mar
- 1 kg mere razuite
- 3-4 linguri zahar
Pentru umplutura de branza
- 1 kg branza de vaci
- 1 ou
- 4-5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita coaja de lamaie
Instrucțiuni
- Se amesteca toate ingredientele in afara de faina, pana se obtine o compozitie uniforma.
- Se adauga treptat faina pana obtinem o coca mai moale.
- Framantam aluatul pana acesta se dezlipeste de pe mana.
- Amestecand bine 5 linguri de faina acu 5 linguri de ulei pana obtinem o pasta.
- Se intinde o foaie de 40/30 cm de aluat, care se unge cu aceasta pasta.
- Dupa ce am uns foaia, o rulam, apoi o pliem in 4, infoliem aluatul si il tinem la frigider timp de 1/2 ora.
- Pregatim compozitia de dovleac cu care vom umple strudelul. Pentru asta razuim dovleacul placintar si il punem intr-o cratita sa-l calim usor, impreuna cu zaharul si scortisoara. Daca vreti sa faceti studel cu mar, procedati exact la fel ca si cu dovleacul, iar daca vreti sa faceti strudel cu branza, amestecati 1 kg de branza de vaci cu un ou, 4-5 linguri de zahar, un plic de zahar vanilat si 1 lingurita coaja de la o lamaie.
- Scoatem aluatul din frigider si il taiem in 3 parti egale.
- Se vede cum s-au format straturile, necesare pentru strudel.
- Intindem umplutura de dovleac pe intreaga suprafata a aluatului, apoi il rulam si il pune in tava neunsa. Continuam asa cu toate cele trei strudeluri.
- Le intepam cu o furculita si le coacem in cuptorul incinse, timp de 40 de minute.
- Dupa ce s-a racit, il pudram cu zahar praf. Este foarte, foarte bun, mai ales a doua zi!