Dacă vreți să faceți o înghețată de casă sănătoasă și absolut gustoasă, vă recomandăm să încercați rețeta noastră de înghețată vegană cu alune de pădure, o rețetă de înghețată absolut delicioasă, fără zahăr, fără gluten și fără prostii.

Înghețată vegană cu lapte de cocos și unt de alune
De ce înghețată vegană de casă? Deoarece este cu mult mai sănătoasă decât înghețata de casă cu lapte de vacă, sau smântână, însă la gust este cel puțin la fel de bună. Dar sentimentul pe care îl ai că ai făcut o înghețată de casă de mâna ta cu cele mai bune ingrediente, este incomparabil. Asta deoarece înghețata din comerț are foarte multe ingrediente dubioase, total nesănătoase, este plină de zahăr și prafuri ca sa-ți prostească papilele gustative.

Așa că am zis să vă arătăm și vouă cum facem noi în casă rețeta noastră preferată de înghețată vegană cu alune de pădure, mai exact cu unt de alune de pădure, lapte de cocos și vanilie.
Rețetă de înghețată fără aparat
Pe lângă faptul că este delicioasă, sănătoasă și foarte ușor de făcut, rețeta noastră de înghețată nu necesită aparat de făcut înghețata. Tot ce aveți nevoie este un mixer vertical cu care să o blendați ușor la intervale exacte de timp, vedeți mai jos în rețetă. Prin această mixare, veți obține o înghețată de casă cremoasă, fără aparat special.
Rețeta de înghețată de față a fost testată și retestată de noi, și vă garantăm că dacă respectați cantitățile și pașii, veți obține cea mai bună înghețată de casă pe care ați mâncat-o vreodată. Pe cuvânt!
👇🏻
Înghețată vegană cu alune #fărăzahăr
Ingrediente
- 400 g Lapte de cocos la conservă – o conservă
- 400 ml Lapte de caju (sau alt lapte vegetal) – găsiți rețeta aici
- 200 g Unt de alune de pădure (găsiți aici)
- 50 g Zahăr de cocos (găsiți aici)
- 50 g Miere crudă (găsiți aici)
- 1/2 lgt Sare
- 2 păstăi Vanilie
- 1 lgt Esență de vanilie
Instrucțiuni
- Se amestecă toate ingredientele cu ajutorul mixerului timp de 2-3 minute, nu mai mult pentru că altfel se separă grăsimea și compoziția se taie. Laptele de caju (vegetal) trebuie să fie încălzit în prealabil, nu fierbinte, doar cald.
- Turnăm compoziția pentru înghețață într-un recipient cu capac, pe care îl băgăm la congelator.
- După 4 ore de stat la congelator, scoatem înghețata și o blendăm cu un mixer vertical, direct în vasul în care se află. Repetăm procedura de încă două ori, de data aceasta la interval de câte 3 ore, iar după ultima mixare, presărăm bucăți de alune de pădure prăjite pe deasupra.
- Înghețata noastră vegană cu alune de pădure și vanilie este gata de servit și absolut delicioasă!