Acasă Fel principal Mâncare chinezească de legume cu sos ca la restaurant

Mâncare chinezească de legume cu sos ca la restaurant

de Andreea

Încearcă cea mai delicioasă rețetă mâncare chinezească de legume cu sos ca la restaurant, o rețetă sănătoasă fără MSG și chimicale. Dar înainte de a trece la rețetă, să lămurim câteva aspecte.

Mâncarea chinezească este una dintre cele mai apreciate din lume, deoarece este foarte aromată și gustoasă, aparent simplă și mai ales ușor de digerat. Iar partea și mai bună este că mâncarea chinezească se poate face foarte ușor acasă, atunci când ai rețeta potrivită. Rețeta de mâncare chinezească de legume cu sos pe care v-o prezentăm aici este testată, retestată de noi și ne iese atât de bună încât o facem cel puțin o dată pe săptămână.

Mâncare chinezească de legume cu sos ca la restaurant reteta de post – BucatariaNoastra.ro

De ce să faci acasă mâncare chinezească în loc să comanzi?

Mâncarea chinezească de la majoritatea restaurantelor este plină de zahăr, monoglutamat de sodiu (MSG/E621), sosuri pline cu aditivi (oyster sauce, fish sauce etc), care, deși dau gust bun mâncării, schimbă mâncarea chinezească într-una de tip fast food, iar pe termen lung plătim cu sănătatea. Și nu merită.

Rețeta de mâncare chinezească de legume cu sos pe care vrem să o împărtășim cu voi nu are zahăr, monoglutamat de sodiu și nici sosuri dubioase, doar sos de soia, ulei de susan, sare și pastă de ardei iuți. Vă garantăm că o să vă placă maxim. În schimb, punem în ea absolut tot ce e necesar pentru a ieși o mâncare chinezească nu doar sănătoasă ci și foarte gustoasă.

De când am inventat-o, am făcut-o cel puțin o dată pe săptămână, atât este de bună!

Rețeta de mâncare chinezească cu legume și sos este o rețetă foarte simplă și sănătoasă, dar și foarte versatilă. Noi o facem doar cu legume, însă se poate face lejer și cu carne de pui (am încercat și așa) și este tot la fel de bună. Vă arătăm mai jos și varianta cu pui. Este o mâncare chinezească cu legume și sos, servită pe un pat de orez exact ca la restaurant. O să vedeți. În plus, nu este o rețetă costisitoare și este super-delicioasă!

Să trecem la fapte. ✋🤚

Mâncare chinezească de legume cu sos ca la restaurant reteta de post – BucatariaNoastra.ro
Imprimă Adaugă în Pinterest
5 from 1 vote

Mâncare chinezească cu legume și sos

Descoperă cea mai delicioasă rețetă de mâncare chinezească cu sos ca la restaurant
Categorie: Fel principal
Specific: Chinezesc, Reteta de post, Rețete calorii puține, Vegan
Timp de preparare:  10 minutes
Timp de gătire:  30 minutes
Alegeți nr. de porții:  2 porții (mari)

Ingrediente

  • 2 linguri Ulei (noi folosim de cocos)
  • 1 Ceapă mare
  • 1 Morcov mare
  • 300 g Varză
  • 6-5 bucăți Ciuperci shiitake uscate găsiți aici
  • 20 g Ciuperci urechi de lemn uscate găsiți aici
  • 2 căței Usturoi
  • 1.5 lingurițe Sare
  • 2 linguri Sos de soia
  • 1 linguriță Pastă de ardei iute (noi folosim Eros Pista la borcănel – dacă nu mâncați picant, puneți doar jumătate de linguriță)
  • 1 linguriță Ulei de susan găsiți aici
  • 1 lingură Amidon de cartof găsiți aici
  • 400 ml Apă
  • 1 lingură Aminoacizi de cocos (opțional – este un sos din nectar de cocos fermentat cu sare de mare cu gust dulce acrișor)

Orez chinezesc

  • 500 ml Orez basmati (măsurat cu paharul gradat, la fel ca în cazul lichidelor)
  • 1 linguriță Sare
  • 350 ml Apă

Instrucțiuni

  • Tăiem legumele felii mai mari, după cum se vede în imagine.
    Mâncare chinezească de legume cu sos ca la restaurant
  • Între timp dăm drumul și la orez, pe care îl spălăm și îl punem la fiert pe ochiul mare, la foc minim împreună cu apa și sarea pentru 19-20 de minute cu capac.
    Spalam Orezul Jasmine
  • Punem uleiul într-o cratiță și adăugăm mai întâi ceapa cu morcovul și le călim la foc mare timp de 1-2 minute, apoi adăugăm și varza.
    Mâncare chinezească de legume cu sos ca la restaurant
  • Punem sarea, sosul de soia, pasta de ardei iute și opțional aminoacizi de cocos pentru un gust a obține un gust mai dulce, fără să punem zahăr. Continuăm să călim legumele la foc mare timp de 5-7 minute, amestecând.
    Mâncare chinezească de legume cu sos ca la restaurant
  • Separat hidratăm ciupercile pe care le fierbem în 150 ml de apă timp de 2-3 minute.
    4 Mâncare chinezească de legume cu sos ca la restaurant - BucatariaNoastra.ro - BucatariaNoastra.ro
  • Adăugăm ciupercile împreună cu apa în care au fiert peste restul legumelor și dăm focul la medium spre mic. În imagine avem doar ciuperci urechi de lemn, însă pentru a da un gust extra, adăugăm și 5-6 bucăți de shiitake, pe care, după hidratare, le tăiem în felii mai groase înainte să le adăugăm în mâncare.
    4 Mâncare chinezească de legume cu sos ca la restaurant - BucatariaNoastra.ro - BucatariaNoastra.ro
  • Turnăm și apa peste legume, pentru a crea acel sos iar apoi pregătim amidonul cu apă fierbinte, pe care îl amestecăm bine să se dizolve toate cocoloașele. Tot la acest pas adăugăm și usturoiul zdrobit și uleiul de susan, care dă o aromă deosebită mâncării.
    4 Mâncare chinezească de legume cu sos ca la restaurant - BucatariaNoastra.ro - BucatariaNoastra.ro
  • Punem amidonul peste legume și continuăm să fierbem 1-2 minute, până când sosul devine puțin mai vâscos, așa ca la restaurant. Dacă sosul nu este suficient de gelatinos, mai adăugați 1/2 linguriță de amidon, tot așa dizolvat înainte în apă. Mâncarea este gata.
    4 Mâncare chinezească de legume cu sos ca la restaurant - BucatariaNoastra.ro - BucatariaNoastra.ro
  • Servim mâncarea chinezească de legume cu sos peste un pat de orez chinezesc, așa ca la restaurant. Poftă bună!

De reținut

  1. Legumele chinezești nu se gătesc foarte tare, ele trebuie să rămână puțin ferme și crocante, de aceea se fac la foc mare pentru timp puțin. 
  2. Dacă vreți să adăugați și pui, marinați bucățile de pui tăiate felii mici pentru 1 oră cu o linguriță de sare, una de piper, una de ulei, și o lingură de amidon de cartof. Puiul se prăjește separat în două linguri de ulei, până se rumenește frumos, iar apoi se scoate pe un șervețel de hârtie și se adaugă la final, când legumele sunt făcute.

Dacă v-a plăcut rețeta de mâncare chinezească cu legume și sos, încercați și:

🍜 Tăieței chinezești cu pui și legume | Rețetă cu pași

2 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

Vă place rețeta?




* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More