Bună ziua, dragi împătimiți ai mâncării, și bine ați revenit în bucătaria noastră!
Înainte de a vă spune exact cum să pregătiți acești cartofi franțuzești la cuptor, trebuie să vă știți că aceasta este una dintre mâncărurile care îmi ies cel mai bine și pe care am facut-o de cel puțin 50 de ori până acum.
Așadar, vă garantez că rețeta noastră de cartofi franțuzești la cuptor este 100% testată, îmbunătățită la maxim și delicioasă și, ATENȚIE: crează dependență!
Dacă doriți să nu dați greș cu ea, vă sfătuim să folosiți exact ingredientele pe care le folosim și noi, deoarece am încercat tot felul de variante și cu aceste ingrediente am dat lovitura.
Deși nu este o mâncare neapărat ieftină, este un preparat pe care îl puteți face atunci când aveți invitați, pe care doriți să-i surprindeți plăcut.
În plus, este o mâncare sățioasă și plină de proteine și glucide, deci 100% hrănitoare!
Vă invit să pregătiți împreună cu mine această rețetă originală de cartofi franțuzești la cuptor.
Sunteți gata? Sigur?
Atunci să începem!
Cartofi franțuzești rețetă originală
Ingrediente
- 1,5 Kg Cartofi (să fie toți de aceeași mărime ca să fiarbă deodată)
- 6 Ouă
- 300 ml Smântână dulce de gătit (LaDorna 32% grăsime)
- 450 gr Cașcaval Delaco Sofia (este cel mai bun pentru așa ceva)
- 200 gr Măsline rondele
- 1 cutie Porumb ultradulce D'Aucy (acesta este cel mai bun din câte am testat; dacă nu sunteți chiar așa mari amatori de porumb dulce nu este nevoie să folosiți o cutie întreagă)
- 100 gr Pesmet
- Sare
- Piper
Instrucțiuni
- Spălați cartofii și puneți-i la fiert în coaja. Puneți la fiert și ouăle și fierbeți-le tare.
- Între timp ungeți tava cu unt sau cu ulei până sunt fierți cartofi și ouăle și pregătiți restul ingredientelor.
- Curățăm ouăle de coajă când sunt fierte tare. Ca să fiu sigură că sunt fierte tare, eu folosesc un timer pentru fiert ouă tare util (pe care îl vedeți în prima imagine), care își schimbă culoarea de la roșu la alb pe măsură ce fierb ouăle. Când este complet alb știu că ouăle sunt fierte tari și le putem lua de pe foc.
- Până se fierb cartofii, dăm cașcavalul pe răzătoarea mare.
- Curățăm cartofii de coajă și începem să așezăm straturile în tavă. Porționați-vă ingredientele astfel încât să așezați 3 straturi în tavă.
- Așezăm primul strat de cartofi, după care, neapărat să-i sărăm și pipărăm. Vă sfătuiesc să sărati fiecare strat de cartofi în parte deoarece altfel mâncarea va fi nesărată, mai ales că celelalte ingrediente nu sunt sărate defel. Asta dacă nu cumva aveți restricții la sare, deci atenție!
- Așezati următorul strat de ouă feliate. Eu folosesc un feliator de ouă care îmi face viața mai ușoară și pe care vi-l recomand.
- Punem următoarele două straturi de porumb si măsline. Puneți după plac, dacă doriți mai mult sau mai puțin. Noi umplem la refuz deoarece ne plac și măslinele și porumbul dulce (în special lui Andrei).
- Punem cașcavalul răzuit peste și apoi smântâna dulce, repartizând-o cât mai uniform peste tot. Începe să arate bine... 🙂
- Continuăm cu încă două straturi de ingrediente, până ajungem la faza semi finală care arată cam așa. Cartofii noștri franțuzești încep să arate ca în revistele culinare! Aprindeți focul în cuptor pentru ca să fie încins pe când suntem gata.
- Ultimul lucru înainte de a pune cartofii franțuzești la cuptor este să punem un strat subțire de pesmet peste pentru ca să se facă o crustă crocantă, gustoasă și delicioasă deasupra.
- Băgăm cartofii la cuptor la foc mare pentru 30 de minute. De ce la foc mare? Deoarece nu vrem să-i mai coacem, ci doar să îi rumenim și să se combine gusturile între ele astfel încât să gătim cei mai gustoși cartofi franțuzești EVER!
- După jumătate de oră cartofii franțuzești sunt gata de servit. Aceasta este rețeta originală de cartofi franțuzești la cuptor pentru care garantez că este o reușită! Eu și Andrei vă dorim Poftă Bună!
9 comentarii
reteta din Franta nu contine masline si porumb. 🙂
Așa este, tocmai de aceea am pus titlul “rețetă originală”, și nu “rețeta originală” 🙂
scuze, eu m am nascut mai de mult, retetele din Sanda Marin nu aveau masline se porumb; este cu totul alt gust
cat am lucrat la gardinita asistenta controlam si faceam meniurile; imi amintesc ca faceau reteta fara cele de mai sus:)se poate spune”cartofi frantuzesti cu masine si porumb”:)
Într-adevar, rețeta originală de cartofi frantuzești este mai simplă, aceasta este o adaptare a noastră, deci “o rețetă originală de cartofi franțuzești”. Bineînțeles, se poate renunța la măsline, porumb și smântână dulce, după bunul plac, și ajungi la cea din cartea Sandei Marin, însă merită încercată și rețeta noastră, deoarece e foarte gustoasă! 🙂
Nu e ca la PIZZA unde facem orice ne taie pofta. 🙂
Cartofii frantuzesti au o savoare aparte;
nu contest ca si maslinele , porumbul
sunt bune in aceasta reteta;
sau salamul ,sau pastrama afumata;
dar de ce sa o numim tot asa. nu inteleg.:)
Bun venit în bucătăria noastră!
Noi facem orice ne taie pofta atâta timp cât rezultatul e unul foarte bun.
Deoarece vă tratăm ca și pe un musafir, dorim să vă oferim cele mai bune rețete pe care le cunoaștem și nu neaparat cele din cartea de bucate pe care probabil le aveți deja.
Faceți rețeta cu ingredientele recomandate de noi și discutăm pe urmă 😉
Mai scurt si mai la obiect nici ca se putea.* Pizmasii si carcotasii* sa-si puna pofta in cui. Multumesc pentru stradanie si bun simt.
Spune-i cum vrei, cearta-te cu tine insuti , important este rezultatul. Cand gazdele sunt la inaltime se cuvine ca si * musafirii* sa se ridice la nivelul lor. Sau pot alege sa ramana acasa sau *in vizita *la altii ( daca sunt primiti) Chiar si eu fac doar ce ma taie capul, pofta. Care-i problema ? Spune-i cum vrei important este sa obtii scopul, sa fie gustosi si sa dai un pic din bunatatea ta si altora, sa se bucure oricine. Andreea Laza si Andrei multumirile mele si spor la toate, sunteti minunati
Va multumim din suflet pentru aprecieri! 🙂