Acasă Aluaturi Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume

Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume

de Andreea

Cauti dumplings rețetă bună? Mai jos găsești cea mai bună rețetă de dumplings chinezești, garantat. Încearcă rețeta de colțunași chinezești cu legume la aburi, absolut demențiali. Fă și tu dumplings după o rețetă simplă și de post.

Dumplings, sau găluștele chinezești sunt una dintre cele mai delicioase preparate din bucătăria chinezească, iar cine nu a încercat colțunașii chinezești până acum, e musai să o facă. Mai mult, mai jos găsiți cea mai bună rețetă de dumplings cu legume, o rețetă pe care am făcut-o de multe ori până să o împărtășim cu voi și care ne iese perfect de fiecare dată. Vă garantăm că o dacă urmați rețeta, veți mânca cele mai bune găluște chinezești din câte ați încercat până acum.

Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro

Găluște chinezești Jiaozi – rețetă simplă

În bucătăria chinezească, colțunașii aceștia se numesc jiaozi și sunt umpluți cu carne de porc, pui, ciuperci sau legume. Noi am făcut varianta de dumplings cu legume deoarece mâncăm mai rar carne, dar puteți să umpleți colțunașii și cu carne sau alte umpluturi care vă plac mai mult.

Dar înainte de a experimenta cu alte umpluturi, musai să încercați dumplings rețeta noastră cu legume, pentru că este un deliciu. Vă garantăm că o să placă și celor care preferă carnea în locul legumelor, atât este de bună. Mai mult, dumpling rețeta se face foarte ușor cu ingrediente pe care le aveți deja acasă în mare parte.

Cea mai bună rețetă de dumplings

De ce este rețeta noastră de colțunași chinezești cea mai bună rețetă de dumplings? În primul rând, este o rețetă testată și perfecționată de noi, ușor de făcut și pe deasupra, o rețetă sănătoasă. Dacă vreți să gătiți dumplings acasă și să nu comandați așa de des din oraș, puteți cu încredere încerca rețeta noastră și să preparați dumplings sănătoși, făcuți cu drag acasă.

Pentru un plus de savoare, găluștele chinezești se servesc cu un sos foarte simplu, făcut doar din sos de soia, usturoi și un strop de ulei de susan, strict ce este nevoie pentru a reproduce gustul autentic de dumplings. Fără prostii și ingrediente dubioase.

Dumplings rețetă vegană

Dacă sunteți vegan sau țineți post, rețeta de dumplings cu legume este de adăugat la colecția de rețete vegane preferate. După ce o veți face prima dată, veți înțelege de ce. Dacă vreți să faceți dumplings rețeta vegană pe care o împărtășim aici cu voi este ideală. Dacă urmați rețeta așa cum este ea, veți face cei mai delicioși colțunași chinezești și nu veți mai comanda niciodată din oraș.

Acestea fiind spuse, să trecem la treabă! ✋🤚

Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti - BucatariaNoastra.ro – BucatariaNoastra.ro
Imprimă Adaugă în Pinterest
5 from 1 vote

Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume

Încearcă rețeta de dumplings cu legume – rețetă vegană
Categorie: Aluaturi, Fel principal, Garnitură, Gustare
Specific: Chinezesc, Fără zahăr, Reteta de post, Vegan, Vegetarian
Timp de preparare:  30 minutes
Timp de gătire:  15 minutes
Timp total: 1 hour 10 minutes
Alegeți nr. de porții:  30 dumplings

Ingrediente

Aluatul de dumplings

  • 250 g Făină albă
  • 130 ml Apă

Umplutură

  • 1 Ceapă mare
  • 1 Morcov mare
  • 350 g Varză
  • 1 lingură Ulei recomandăm uleiul de cocos
  • 1 linguriță Sare de mare
  • 1/2 linguriță Pastă de ardei iute (opțional)

Servire

  • 30 ml Sos de soia
  • 2-3 Căței de usturoi
  • Un strop de ulei de susan
  • Ceapă verde/semințe de susan (opțional)

Instrucțiuni

  • Primul pas este să pregătim aluatul pentru dumplings. Amestecăm făina cu apa și frământăm cu mâna timp de 5-10 minute sau folosind mixerul de bucătărie timp de 10 minute pe treapta unu.
    Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro
  • După frămânare, acoperim aluatul și îl lăsăm să stea pentru 20 de minute.
    Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro
  • Între timp, curățăm legumele și le tăiem mărunt de tot, sau și mai simplu le tocăm cu ajutorul un robot de bucătărie, pentru a economisi timp.
    Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro
  • Călim legumele tocate la călit în ulei la foc mediu timp de 5-7 minute, apoi adăugăm sarea, amestecăm și lăsăm compoziția să se răcească.
    Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro
  • Aluatul în rulăm într-un baton și îl secționăm în două.
    Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro
  • Punem jumătate deoparte acoperit, iar cealaltă jumătate o rulăm din nou mai subțire și o porționăm în 15 bucăți de aproximati 12 grame fiecare. Pentru a face găluștele de aceeași mărime, cel mai ușor este să folosim un cântare de bucătărie la acest pas.
    Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro
  • Luăm o bucățică și o întindem cu sucitorul, așa cum vedeți în imagine.
    Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro
  • Adăugăm umplutura, iar apoi umezim cu puțină apă marginile bucății de aluat și începem să închidem colțunașul.
    Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro
  • Cam așa arată o gălușcă chinezească făcută în casă. Continuăm până am terminat toate cele 30 de găluște.
    Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro
  • Într-o tigaie antiaderentă cu capac, adăugăm puțin ulei cât să nu se lipească găluștele de fund. Prăjim găluștele la foc pe treapta mare și stăm atenți cu ochii pe s-au rumenit frumos pe fund.
    Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro
  • Adăugăm apă peste ele cam cât vedeți în imagine, punem capacul și se lăsăm la foc mediu să se coacă frumos până când apa s-a evaporat. Atenție, stați cu ochii pe ele.
    Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro
  • Cam așa arată găluștele chinezești după ce s-au fiert.
    Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro
  • Servim găluștele cu sos de soia în care am zdrobit cățeii de usturoi și am adăugat un strop de ulei de susan.
    Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro
  • Opțional, ornați cu ceapă verde și cu semințe de susan. Poftă bună!
    Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume - Galuste chinezesti reteta - BucatariaNoastra.ro

Dacă v-a plăcut rețeta de dumplings, încercați și:

🍜 Mâncare chinezească de legume cu sos ca la restaurant

3 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

Vă place rețeta?




* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More