Cauti dumplings rețetă bună? Mai jos găsești cea mai bună rețetă de dumplings chinezești, garantat. Încearcă rețeta de colțunași chinezești cu legume la aburi, absolut demențiali. Fă și tu dumplings după o rețetă simplă și de post.
Dumplings, sau găluștele chinezești sunt una dintre cele mai delicioase preparate din bucătăria chinezească, iar cine nu a încercat colțunașii chinezești până acum, e musai să o facă. Mai mult, mai jos găsiți cea mai bună rețetă de dumplings cu legume, o rețetă pe care am făcut-o de multe ori până să o împărtășim cu voi și care ne iese perfect de fiecare dată. Vă garantăm că o dacă urmați rețeta, veți mânca cele mai bune găluște chinezești din câte ați încercat până acum.

Găluște chinezești Jiaozi – rețetă simplă
În bucătăria chinezească, colțunașii aceștia se numesc jiaozi și sunt umpluți cu carne de porc, pui, ciuperci sau legume. Noi am făcut varianta de dumplings cu legume deoarece mâncăm mai rar carne, dar puteți să umpleți colțunașii și cu carne sau alte umpluturi care vă plac mai mult.
Dar înainte de a experimenta cu alte umpluturi, musai să încercați dumplings rețeta noastră cu legume, pentru că este un deliciu. Vă garantăm că o să placă și celor care preferă carnea în locul legumelor, atât este de bună. Mai mult, dumpling rețeta se face foarte ușor cu ingrediente pe care le aveți deja acasă în mare parte.
Cea mai bună rețetă de dumplings
De ce este rețeta noastră de colțunași chinezești cea mai bună rețetă de dumplings? În primul rând, este o rețetă testată și perfecționată de noi, ușor de făcut și pe deasupra, o rețetă sănătoasă. Dacă vreți să gătiți dumplings acasă și să nu comandați așa de des din oraș, puteți cu încredere încerca rețeta noastră și să preparați dumplings sănătoși, făcuți cu drag acasă.

Pentru un plus de savoare, găluștele chinezești se servesc cu un sos foarte simplu, făcut doar din sos de soia, usturoi și un strop de ulei de susan, strict ce este nevoie pentru a reproduce gustul autentic de dumplings. Fără prostii și ingrediente dubioase.
Dumplings rețetă vegană
Dacă sunteți vegan sau țineți post, rețeta de dumplings cu legume este de adăugat la colecția de rețete vegane preferate. După ce o veți face prima dată, veți înțelege de ce. Dacă vreți să faceți dumplings rețeta vegană pe care o împărtășim aici cu voi este ideală. Dacă urmați rețeta așa cum este ea, veți face cei mai delicioși colțunași chinezești și nu veți mai comanda niciodată din oraș.
Acestea fiind spuse, să trecem la treabă! ✋🤚
Dumplings rețetă – Colțunași chinezești cu legume
Ingrediente
Aluatul de dumplings
- 250 g Făină albă
- 130 ml Apă
Umplutură
- 1 Ceapă mare
- 1 Morcov mare
- 350 g Varză
- 1 lingură Ulei recomandăm uleiul de cocos
- 1 linguriță Sare de mare
- 1/2 linguriță Pastă de ardei iute (opțional)
Servire
- 30 ml Sos de soia
- 2-3 Căței de usturoi
- Un strop de ulei de susan
- Ceapă verde/semințe de susan (opțional)
Instrucțiuni
- Primul pas este să pregătim aluatul pentru dumplings. Amestecăm făina cu apa și frământăm cu mâna timp de 5-10 minute sau folosind mixerul de bucătărie timp de 10 minute pe treapta unu.
- După frămânare, acoperim aluatul și îl lăsăm să stea pentru 20 de minute.
- Între timp, curățăm legumele și le tăiem mărunt de tot, sau și mai simplu le tocăm cu ajutorul un robot de bucătărie, pentru a economisi timp.
- Călim legumele tocate la călit în ulei la foc mediu timp de 5-7 minute, apoi adăugăm sarea, amestecăm și lăsăm compoziția să se răcească.
- Aluatul în rulăm într-un baton și îl secționăm în două.
- Punem jumătate deoparte acoperit, iar cealaltă jumătate o rulăm din nou mai subțire și o porționăm în 15 bucăți de aproximati 12 grame fiecare. Pentru a face găluștele de aceeași mărime, cel mai ușor este să folosim un cântare de bucătărie la acest pas.
- Luăm o bucățică și o întindem cu sucitorul, așa cum vedeți în imagine.
- Adăugăm umplutura, iar apoi umezim cu puțină apă marginile bucății de aluat și începem să închidem colțunașul.
- Cam așa arată o gălușcă chinezească făcută în casă. Continuăm până am terminat toate cele 30 de găluște.
- Într-o tigaie antiaderentă cu capac, adăugăm puțin ulei cât să nu se lipească găluștele de fund. Prăjim găluștele la foc pe treapta mare și stăm atenți cu ochii pe s-au rumenit frumos pe fund.
- Adăugăm apă peste ele cam cât vedeți în imagine, punem capacul și se lăsăm la foc mediu să se coacă frumos până când apa s-a evaporat. Atenție, stați cu ochii pe ele.
- Cam așa arată găluștele chinezești după ce s-au fiert.
- Servim găluștele cu sos de soia în care am zdrobit cățeii de usturoi și am adăugat un strop de ulei de susan.
- Opțional, ornați cu ceapă verde și cu semințe de susan. Poftă bună!