Azi vă prezentăm cum se fierbe orezul perfect în stil asiatic.
Tipul de orez
Primul și cel mai important lucru este să folosiți un orez de calitate de tipul: Jasmine sau Basmati. În rețeta noastră vom folosi orezul Jasmine din Cambodgia. Acesta a câștigat premiul pentru cel mai bun orez în anii 2012, 2013, 2014.
Nu încercați rețeta cu un alt tip de orez fiindcă nu se vor mai potrivi cantitățile, timpii de preparare și nici gustul nu va fi același.
Orez Basmati sau Jasmin
Pentru a procura orezul Jasmine accesați acest link (5kg de orez vă este suficient pentru cel puțin un an de zile). Noi vă recomandăm acest orez.
În cazul în care doriți să folosiți orez Basmati, cel mai bun îl puteți cumpăra de la METRO, tot la sac de 5kg. Scrie pe el METRO Quality și este pentru hoteluri, restaurante, etc.
Însă în acest caz rețeta se va modifica puțin în sensul că va trebui să adăugați 500ml apă în loc de 350ml cât am scris aici pentru orezul Jasmine.
Să începem! ??
Cum se fierbe orezul asiatic – Rețetă orez fiert cu unt și porumb
Ingrediente
- 300 ml Orez Jasmine Măsurat cu paharul gradat, la fel ca în cazul lichidelor
- 200 g Porumb D’Aucy
- 350 ml Apă plată
- 30 g Unt President
- 1 linguriță Sare de mare rotunjită (nici plată nici cu vârf)
Instrucțiuni
- Spălăm orezul de câte ori trebuie până ce apa adăugată peste el nu mai devine tulbure. Preferabil să folosiți apă rece pentru a-l spăla.
- Punem orezul într-o oală sau wok cu capac după care adăugăm porumbul, untul, apa și lingurița de sare presărată uniform.
- Punem capacul peste oală sau wok, setăm timer-ul pentru exact 20 de minute, punem orezul pe ochiul mare de la aragaz cu focul dat la minimum posibil și pornim timer-ul. În tot acest timp este foarte important SĂ NU RITICAȚI CAPACUL.
- După ce timer-ul ne anunță că au trecut cele 20 de minute oprim focul dar nu ridicăm capacul și lăsăm acolo orezul cu timer-ul setat pentru încă 2 minute. După ce au trecut aceste doua minute, ridicăm capacul și amestecăm orezul cu o spatulă sau o lingură de lemn.
- Orezul este gata. Poate fi servit doar așa pentru că e foarte gustos sau împreună cu cașcaval pane, cârnăciori prăjiți, ochiuri și multe alte preparate. De asemenea vă recomandăm să alăturați orezului și niște castaveți murați pentru ca meniul să fie complet 🙂 Poftă bună!