Taieteii chinezesti sunt, cu siguranță, una dintre cele mai simple și gustoase preparate asiatice.
Mai mult, ei sunt și foarte versatili.
Îi puteți găti în rețete diverse, simple sau mai complexe, după gust.
Am ales să facem pentru voi azi tăieței chinezești cu pui și legume
Aceasta este o mâncare foarte populară în Asia, care face furori și printre români.
Este o rețetă simplă, autentică, ușor de făcut și accesibilă ca și buget.
Și bineînțeles super-delicioasă! Așa că, trebuia să o împărtășim cu voi!
Rețeta de taietei chinezesti de aici este una dintre rețetele cele mai dragi nouă. Așa că v-o recomandăm din suflet pentru că merită să o încercați.
Pare complicat, dar vă asigurăm că nu e.
De fapt, oricine va face această rețetă de tăieței chinezești cu pui și legume ca mai apoi se va îndrăgosti de ea. Pentru că este o rețetă simplă, sățioasă, rapidă și foarte sănătoasă!
Ce-ți poți dori mai mult?
Noi suntem iubitorii ai bucătăriei chinezești, de aceea ne place mereu să încercăm lucruri noi în stil asiatic.
Reteta cu taietei de orez este o invenție de-a noastră, pe care am făcut-o de mai multe ori tocmai pentru că este așa de bună.
Așa că vrem să vă dăm și câteva sfaturi legate de rețetă:
Taietei chinezesti cu pui si legume
- În loc de tăiețeii chinezești fidea puteți folosi la fel de bine tăiețeii chinezești mai lați (tot din orez), care se aseamănă cu tagliatelele și sunt la fel de buni.
- Dacă nu vă place ceapa, sau vreți mai multe legume, puteți adăuga legumele preferate, după gust, sau o pungă de legume chinezești pentru wok (recomand Findus pentru Wok).
- Dacă țineți post sau sunteți vegetarieni, înlocuiți puiul cu tofu ferm pentru a păstra echilibrul nutritiv de unde altfel ar lipsi proteinele. Acești tăieței chinezești sunt la fel de buni chiar și simpli, doar cu legume.
Astea fiind spuse, vă invităm și pe voi să încercați rețeta de tăieței chinezești cu pui și legume!
Spor la treabă și poftă bună! 🙂
Tăieței chinezești cu pui și legume
Ingrediente
- 1 pachet Tăieței de orez fidea
- 150 gr Piept de pui (se poate folosi și mai mult, după preferințe)
- 200 gr Varză
- 50 gr Morcovi
- 1 buc Ceapă mică
- 50 ml Ulei vegetal
- 1 pic Ulei de susan (pentru aromă)
- 30 ml Sos de soia
- 1 praf Amidon
- 1/2 linguriță Sare
Instrucțiuni
- Se pregătește pieptul de pui. Mai întâi îl tăiem în patru pe lungime, iar apoi în bucățele mici și cât de cât egale ca mărime, contra fibrelor.
- Marinăm puiul cu un praf de amidon alimentar, un praf de sare și un pic de sos de soia pentru a primi aromă. Îl lăsăm așa la frigider cam 30 de minute.
- Acum pregătim legumele. Mai întâi tăiem ceapa mică în felii nu foarte subțiri.
- Urmează morcovii, pe care îi tăiem în bucăți egale ca grosime după cum vedeți în imagine.
- Tăiem și varza dar nu cum am face-o pentru varză călită, ci mai mare și nu neapărat bucăți egale.
- Punem pieptul de pui la prăjit în wok la foc mare și fără capac. Învârtim mereu să se rumenească pe toate părțile.
- Între timp punem o oală cu apă la foc pentru tăiețeii chinezești. Când apa clocotește, oprim focul și adăugam tăiețeii. Îi lăsăm în apă între 7-10 minute, după cum scrie pe pachet. Când sunt gata îi strecurăm în strecurătoare. Unii spui să-i clătim cu apă rece. Eu nu fac asta, doar dacă tăiețeii sunt gata cu mult înainte să fie gata carnea cu legumele, pentru că altfel se vor lipi între ei.
- Când pieptul de pui începe să prindă culoare adăugăm ceapa și morcovii în wok. Amestecăm bine și lăsăm să se rumenească și legumele. Adăugăm câte un strop de sos de soia pentru un plus de aromă.
- La final adăugăm și varza tăiată pentru că ea se face cel mai repede. Țineți minte, legumele trebuie să iasă un pic crocante, deci nu vă speriați dacă le veți simți un pic mai tari decât sunteți obișnuiți.
- Ultimul pas al rețetei de tăieței chinezești cu pui și legume este să amestecăm bine de tot puiul și legumele cu tăiețeii din orez. Amestecăm bine și .... puteți uita 😛