Acasă Fel principal Tăieței chinezești cu pui și legume | Rețetă cu pași

Tăieței chinezești cu pui și legume | Rețetă cu pași

de Andrei

Reteta taietei de orez cu pui si legume

Taieteii chinezesti sunt, cu siguranță, una dintre cele mai simple și gustoase preparate asiatice.

Mai mult, ei sunt și foarte versatili.

Îi puteți găti în rețete diverse, simple sau mai complexe, după gust.

Am ales să facem pentru voi azi tăieței chinezești cu pui și legume

Aceasta este o mâncare foarte populară în Asia, care face furori și printre români.

Este o rețetă simplă, autentică, ușor de făcut și accesibilă ca și buget.

Și bineînțeles super-delicioasă! Așa că, trebuia să o împărtășim cu voi!

Rețeta de taietei chinezesti de aici este una dintre rețetele cele mai dragi nouă. Așa că v-o recomandăm din suflet pentru că merită să o încercați.

Pare complicat, dar vă asigurăm că nu e.

De fapt, oricine va face această rețetă de tăieței chinezești cu pui și legume ca mai apoi se va îndrăgosti de ea. Pentru că este o rețetă simplă, sățioasă, rapidă și foarte sănătoasă!

Ce-ți poți dori mai mult?

Noi suntem iubitorii ai bucătăriei chinezești, de aceea ne place mereu să încercăm lucruri noi în stil asiatic.

Reteta cu taietei de orez este o invenție de-a noastră, pe care am făcut-o de mai multe ori tocmai pentru că este așa de bună.

Așa că vrem să vă dăm și câteva sfaturi legate de rețetă:

Taietei chinezesti cu pui si legume

  • În loc de tăiețeii chinezești fidea puteți folosi la fel de bine tăiețeii chinezești mai lați (tot din orez), care se aseamănă cu tagliatelele și sunt la fel de buni.
  • Dacă nu vă place ceapa, sau vreți mai multe legume, puteți adăuga legumele preferate, după gust, sau o pungă de legume chinezești pentru wok (recomand Findus pentru Wok).
  • Dacă țineți post sau sunteți vegetarieni, înlocuiți puiul cu tofu ferm pentru a păstra echilibrul nutritiv de unde altfel ar lipsi proteinele. Acești tăieței chinezești sunt la fel de buni chiar și simpli, doar cu legume.

Astea fiind spuse, vă invităm și pe voi să încercați rețeta de tăieței chinezești cu pui și legume! 

Spor la treabă și poftă bună! 🙂

taietei chinezesti cu pui si legume - reteta originala
Imprimă Adaugă în Pinterest
5 from 1 vote

Tăieței chinezești cu pui și legume

Descoperă o rețetă simplă și delicioasă de tăieței de orez cu pui și legume.
Categorie: Fel principal
Specific: Chinezesc
Keyword taietei chinezesti, taietei cu pui si legume, taietei de orez, taietei de orez cu pui, taietei de orez cu legume
Timp de preparare:  20 minutes
Timp de gătire:  20 minutes
Timp total: 50 minutes
Alegeți nr. de porții:  2

Ingrediente

  • 1 pachet Tăieței de orez fidea
  • 150 gr Piept de pui (se poate folosi și mai mult, după preferințe)
  • 200 gr Varză
  • 50 gr Morcovi
  • 1 buc Ceapă mică
  • 50 ml Ulei vegetal
  • 1 pic Ulei de susan (pentru aromă)
  • 30 ml Sos de soia
  • 1 praf Amidon
  • 1/2 linguriță Sare

Instrucțiuni

  • Se pregătește pieptul de pui. Mai întâi îl tăiem în patru pe lungime, iar apoi în bucățele mici și cât de cât egale ca mărime, contra fibrelor.
    taiem pieptul de pui - reteta
  • Marinăm puiul cu un praf de amidon alimentar, un praf de sare și un pic de sos de soia pentru a primi aromă. Îl lăsăm așa la frigider cam 30 de minute.
    marinam pieptul de pui - reteta
  • Acum pregătim legumele. Mai întâi tăiem ceapa mică în felii nu foarte subțiri.
    taiem ceapa - reteta taitei chinezesti
  • Urmează morcovii, pe care îi tăiem în bucăți egale ca grosime după cum vedeți în imagine.
    taiem morcovii - mancare chinezeasca
  • Tăiem și varza dar nu cum am face-o pentru varză călită, ci mai mare și nu neapărat bucăți egale.
    taiem varza - reteta mancare chinezeasca
  • Punem pieptul de pui la prăjit în wok la foc mare și fără capac. Învârtim mereu să se rumenească pe toate părțile.
    pieptul de pui se prajeste in wok - reteta taietei chinezesti
  • Între timp punem o oală cu apă la foc pentru tăiețeii chinezești. Când apa clocotește, oprim focul și adăugam tăiețeii. Îi lăsăm în apă între 7-10 minute, după cum scrie pe pachet. Când sunt gata îi strecurăm în strecurătoare. Unii spui să-i clătim cu apă rece. Eu nu fac asta, doar dacă tăiețeii sunt gata cu mult înainte să fie gata carnea cu legumele, pentru că altfel se vor lipi între ei.
    taitei chinezesti in apa - reteta
  • Când pieptul de pui începe să prindă culoare adăugăm ceapa și morcovii în wok. Amestecăm bine și lăsăm să se rumenească și legumele. Adăugăm câte un strop de sos de soia pentru un plus de aromă.
    pui cu legume - reteta mancare chinezeasca
  • La final adăugăm și varza tăiată pentru că ea se face cel mai repede. Țineți minte, legumele trebuie să iasă un pic crocante, deci nu vă speriați dacă le veți simți un pic mai tari decât sunteți obișnuiți.
    piept de pui in wok - mancare chinezeasca
  • Ultimul pas al rețetei de tăieței chinezești cu pui și legume este să amestecăm bine de tot puiul și legumele cu tăiețeii din orez. Amestecăm bine și .... puteți uita 😛
    taietei chinezesti cu pui si legume - reteta originala

Dacă v-a plăcut rețeta noastră, încercați și:

👉 Cum se fierbe orezul chinezesc

👉 Rețetă de SUSHI


3 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

Vă place rețeta?




* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Citește mai multe:
Baracca, un restaurant de lux în Cluj-Napoca | Review Baracca

Închide