Reteta usoara de strudel - Strudel cu dovleac, mar si branza
Incearca cea mai usoara reteta de strudel, o reteta pentru incepatori cu care nu dati gres.
Timp de preparare1 hourhr
Timp de gătire40 minutesmins
Categorie: Aluaturi, Desert
Specific: Austriaca, Germana
Porții: 3strudluri
Ingrediente
Pentru aluat
1ou intreg
7linguriulei
7linguri apa rece
2linguri smantana
1/2plicpraf de copt
1lingura zahar
1plic zahar vanilat
1/2lingurita sare
22linguri faina
1lingurita coaja de lamaie
Pentru pasta cu care ungem foile
5lingurifaina
5linguriulei
Pentru umplutura de dovleac
1kgdovleac pentru placinta razuit
3-4lingurizahar
1linguritalingura scortisoara
Pentru umplutura de mar
1kgmere razuite
3-4lingurizahar
Pentru umplutura de branza
1kgbranza de vaci
1ou
4-5lingurizahar
1pliczahar vanilat
1linguritacoaja de lamaie
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele in afara de faina, pana se obtine o compozitie uniforma.
Se adauga treptat faina pana obtinem o coca mai moale.
Framantam aluatul pana acesta se dezlipeste de pe mana.
Amestecand bine 5 linguri de faina acu 5 linguri de ulei pana obtinem o pasta.
Se intinde o foaie de 40/30 cm de aluat, care se unge cu aceasta pasta.
Dupa ce am uns foaia, o rulam, apoi o pliem in 4, infoliem aluatul si il tinem la frigider timp de 1/2 ora.
Pregatim compozitia de dovleac cu care vom umple strudelul. Pentru asta razuim dovleacul placintar si il punem intr-o cratita sa-l calim usor, impreuna cu zaharul si scortisoara. Daca vreti sa faceti studel cu mar, procedati exact la fel ca si cu dovleacul, iar daca vreti sa faceti strudel cu branza, amestecati 1 kg de branza de vaci cu un ou, 4-5 linguri de zahar, un plic de zahar vanilat si 1 lingurita coaja de la o lamaie.
Scoatem aluatul din frigider si il taiem in 3 parti egale.
Se vede cum s-au format straturile, necesare pentru strudel.
Intindem umplutura de dovleac pe intreaga suprafata a aluatului, apoi il rulam si il pune in tava neunsa. Continuam asa cu toate cele trei strudeluri.
Le intepam cu o furculita si le coacem in cuptorul incinse, timp de 40 de minute.
Dupa ce s-a racit, il pudram cu zahar praf. Este foarte, foarte bun, mai ales a doua zi!