Probabil una dintre cele mai delicioase retete de post pe care le veti incerca este acest curry de legume. Este un curry de legume în stil indian, cu o nota de mancare tailandeza. Adica demential de bun!
Curry inseamna de fapt sos. Iar un sos poate fi de mai multe feluri, in functie de preparat, reteta si in functie de gustul fiecaruia. De aceea un curry se poate face de post, doar cu legume, si bineinteles cu pui, peste, vita, porc, chiar si fructe de mare sau alte tipuri de carne.
Partea cea mai faina este ca il puteti modifica dupa gust, punand legumele pe care le doriti. Insa este important sa nu lipseasca:
Cartoful ofera consistenta acestui curry, este baza de legume. Laptele/grasimea de cocos ii da acea grasime si aroma dementiala. Morcovul ii da dulceata, si veti avea impresia ca mancati o tocanita de porc (fara porc) ceva mai aromata.
Cel mai bun lapte de cocos pe care l-am gasit noi pentru acest curry este cel de la Rapunzel, pe care il gasiti la acest link.
Este un lapte de cocos gras, cu 67% grasime si restul apa. Cu cat laptele de cocos e mai gras cu atat curry-ul iese mai gustos. In plus de asta, nu am gasit alt lapte de cocos cu mai multa nuca/grasime, care sa nu aiba si alte prostii in el (stabilizatori, gume, etc).
Ar mai fi cel de la Dennree, aici, putin mai slab in grasime, dar fara alte prostii. Da, nu este vorba de laptele de cocos slab, acela pe care il punem in lapte sau cafea. Daca folositi un lapte de cocos cu minim 60% grasime este perfect!
Este de fapt o pasta de curry iute tailandez, din care punem dupa gust (si rezistenta la picant) in acest curry de legume.
Noi o cumparam de la un magazin din Cluj, Taste of Asia. Partea buna este ca au si magazin online: www.KoreanFood.ro, de unde le puteti cumpara si voi. Va lasam linkurile mai jos:
Curry Galben
Curry Verde
Curry Panang
Din gama asta au 4 tipuri de paste de curry, pe nivele diferite de iuteala dar si de arome: curry galben, verde, rosu si inca unul, dar nu imi amintesc. Oricare il alegeti este bun pentru acest curry de legume.
Noi le luam la plic, dar pe site le au la galetuta, nicio problema. Se pastreaza foarte mult si bine la frigider, dupa deschidere. Acestea sunt singurele paste de curry pe care le-am gasit noi, care sa nu aiba prostii. Da, “defect profesional” de citit etichete.
Prima data cand am facut acest curry de legume am avut impresia ca avea grasime de porc in el. Asta de la grasimea de cocos, care, impreuna cu legumele chiar ii da mancarii acest gust plin si dulceag de grasime animala. Nu o sa va vina sa credeti cat este de bun pentru o reteta de post!
Fara alta vorbaraie, sa trecem la treaba si sa facem cel mai bun curry de legume cu lapte de cocos!
?
Acest site foloseste cookies pentru a vă îmbunătăți navigarea.
Detalii