Bunicul meu a fost pescar dupa ce s-a pensionat. Pescuitul era pasiunea lui cea mai mare. Pe vremea aceea nu-l intelegeam prea bine. De ce ne punea sa stam in liniste atunci cand eram cu el la pescuit si mai ales ce era asa de fain la toata treaba asta? Deseori se intorcea de la Criș cu peste proaspat. Mai mult, stia sa faca foarte multe retete cu peste.
Conserva de peste a fost si va ramane reteta lui cea mai buna. O facea cu atata migala si rabdare din pestii mai micuti, pe care ii fierbea cu capac la foc mic in apa, ulei, dafin si boabe de piper, undeva la 12 ore. Salata de icre a bunicului a fost singura salata de icre de peste pe care pot sa spun ca am mancat-o vreodata. Tot ce se gaseste in comert este doar o gluma proasta cu maioneza.
Si bineinteles, cand prindea pesti mai maricei, ii curata de solzi si de intestine, ii cresta si ii prajea in malai. Langa facea repede un mujdei si o mamaliga si asta era. Reteta de peste prajit in malai de fata, este in amintirea draga a bunicului.
M-am gandit eu asa, cum ar fi sa fac peste prajit in malai, asa cum il facea bunicul? Zis si facut! Avand in vedere ca ne aflam in postul Craciunului si este dezlegare la peste, am zis ca e momentul perfect sa punem reteta de peste prajit in malai pe site. Daca aveti peste proaspat si nu stiti cum sa-l faceti, noi zicem sa incercati reteta de mai jos.
?
Acest site foloseste cookies pentru a vă îmbunătăți navigarea.
Detalii