Acasă Unde mancam in oras?Debrecen Asia Bufé Debrecen, mâncare chinezească delicioasă | Review

Asia Bufé Debrecen, mâncare chinezească delicioasă | Review

de Andrei

Bună ziua , dragi gurmanzi!

Astăzi trebuie să mulțumesc persoanei care m-a dus prima dată să mănânc mâncare chinezească, de care m-am îngrăgostit până peste cap. Este vorba de sora mea cea mare, Cristina, care m-a introdus în lumea tăiețeilor chinezești de la Restaurantul Beijing din Cluj Napoca, care erau atât de buni, încât îi visai și noaptea.

Din păcate rețeta s-a schimbat, însă apetitul pentru mâncare asiatică (în special chinezească)  mi-a rămas deschis de atunci.

La rândul meu, peste câțiva ani, l-am dus pe Andrei la un chinezesc, unde a mâncat mâncare chinezească pentru prima dată și de atunci a rămas îndrăgosit de ea. Eu cred că fiecare are nevoie de cineva bine intenționat, care să-l ducă pentru prima dată într-un restaurant chinezesc, tocmai pentru a se îndrăgosti de această bucătărie ușoară la stomac, aromată și plină de vitamine.

De atunci au trecut ani buni, timp în care am reușit să testăm toate restaurantele cu specific chinezesc din Cluj Napoca, însă spre surprinderea noastră, mâncarea chinezească cea mai bună pe care am mâncat-o nu se află la noi, ci tocmai la vecinii noștri din vest, mai specific la Asia Bufe din Debrecen, Ungaria.

Fără nicio exagerare, nu am mâncat pui mai bine făcut și mai fraged, tăieței de orez mai gustoși și mâncare chinezească cu un gust mai echilibrat decât la Asia Bufe din Forum Mall, Debrecen. Nu degeaba cei ce te servesc sunt toți chinezi de la mama lor de acasă, iar mâncarea este preparată de mânuțele lor harnice de chinezi muncitori ce sunt.

De fiecare dată când mergem în Debrecen pentru o baie bună la Aquaticum ne-am făcut bunul obicei de a da o fugă la Mall pentru a mânca o delicioasă mâncăriță chinezească și apoi pentru a sorbi cu plăcere un fresh de portocale sau un smoothie de la cafeneaua mea preferată, The CoffeeShop Company.

Aflându-ne în Aleșd weekendul acesta, ne-am hotărât să dăm o fugă rapid la Debrecen. Zis și făcut! Eu cred că cele mai frumoase momente din viață sunt cele pe care nu le planifici prea mult iar cea mai bună mâncare chinezească pe care am mâncat-o până acum se găsește la Asia Bufe în Debrecen. 

Ce-am mâncat la Asia Bufe?

Ne-am hotărât să ne comandăm ceva ce știam din anii precedenți că este foarte bun. Astfel, Andrei și-a comandat o porție generoasă de tăieței din orez cu legume și pui cu bambus și ciuperci.

Eu, la fel, o porție de tăiței de orez  și o mâncăriță vegetală din tofu și legume (care este demențială!).

Împreună au costat 1470 de forinți, adică vreo 22-23 de Lei.

Mai jos se poate vedea cât de bine arată preparatele! Păcat că nu poți poza și mirosul! 😀

pui cu bambus si ciuperci

Tăieței din orez cu legume și pui cu bambus și ciuperci

taitei de orez chinezesti

Tăiței de orez cu legume

tofu cu legume si taitei de orez

Tăiței de orez și Tofu cu legume

Ce ne-a plăcut

– mâncarea foarte bună cu un gust echilibrat, nu prea sărată sau prea dulce ca în multe alte părți

– diversitatea extraordinară de preparate

– servirea foarte amabilă (având în vedere că nu știm limba)

– locația super faină (Forum Mall food court)

– prețul foarte bun

Ce nu ne-a plăcut

– un pic prea mult sos cu amidon în mâncarea de pui

De la 1 la 10

Având în vedere că a trebuit să trecem mări și tări ca să ajungem să gustăm cea mai bună mâncare chinezească, nota noastră pentru Asia Bufe din Debrecen este de 8.5! Considerăm că 10 este nota care nu se acordă niciodată…

Astfel, dacă vă aflați la băi sau prin trecere prin frumosul oraș Debrecen, nu uitați să treceți pe la Forum Mall ca să mâncați niște minunății culinare la Asia Bufe!

Ca regulă de bază pentru cei ce nu prea au mâncat mâncare chinezească, vă recomandăm să vă luați ceva simplu: pui cu bambus și ciuperci, pui cu legume sau cu 5 arome. Iar ca și garnitură, nu aveți cum să dați greș, indiferent că vă alegeți orez, tăiței din orez sau chiar spaghete chinezești.

Sunt toate delicioase!

Suntem tare curioși, ați avut ocazia să gustați mâncarea chinezească de la Asia Bufe din Debrecen?

Dacă da, ce anume v-a plăcut și ce nu? Așteptăm părerile voastre despre Asia Bufe în secțiunea de comentarii de mai jos. [kkstarratings]

0 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Citește mai multe:
Locul unde se mananca burger in Cluj-Napoca | Review Burger Box

Închide