Acasă Unde mancam in oras? Poate cea mai bună paella din Cluj | Toledo

Poate cea mai bună paella din Cluj | Toledo

de Andreea

Un restaurant cu specific internațional și preparate spaniole, Restaurantul Toledo din Cluj-Napoca este locul în care puteți savura o paella delicioasă. Chiar dacă numele restaurantului vă duce cu gândul la Spania, aici veți găsi preparate din bucătăria internațională, de la bucate românești, la specialități spaniole și americane, dar și italienești. Tot aici puteți servi un mic dejun delicios sau tapas.

Vara Restaurantul Toledo vă așteaptă pe terasă să savurați o băutură răcoritoare sau un preparat gustos. Mai mult despre Toledo puteți afla dacă mergeți la fața locului. Mai jos vă povestim despre experiența noastră de la Restaurantul Toledo din Cluj, deci vă invităm să citiți mai departe.

Informații Restaurant Toledo

Specific: Spaniol, Internațional

Preţuri: € € – € € €

LOCAŢIE

Judeţ: Cluj

Oraş: Cluj-Napoca

Adresa: Str. Aurel Suciu nr. 59

CONTACT

Orar: Luni – Duminică: 8:00 – 23:00

Telefon: 0264 484 900

Website: www.toledo-cluj.ro

Părerea noastră despre Restaurant Toledo

Am fost la Toledo în august pentru prima (și deocamdată unica dată) pentru că ne doream să mâncăm o paella ca lumea și am auzit că aici ar fi cea mai bună din oraș. Așa că a trebuit să vedem cu ochii noștri dacă este așa sau nu.

De cum am intrat, primul lucru am văzut terasa destul de mare și umbrită, însă fiind foarte cald, am ales să stăm înăuntru, cum intri pe dreapta. Vă spunem asta deoarece restaurantul este destul de întortocheat, cu mese în tot felul de camere.

Lipsa de coerență dintre încăperi unitate și ca design este un mare minus pentru acest restaurant din punctul nostru de vedere. Practic nu am înțeles nimic. Din afară arată ca o terasă unde poți să bei o bere și să te uiți la un meci, iar înăuntru cum intri în dreapta, cam tot aceeași idee. În stânga aveau o cameră cu mese total diferite, parcă erai într-un alt restaurant.

Nu am văzut nimic care să ne ducă cu gândul la Spania, ne referim la decor și design. Nicidecum accente de decor care să te ducă cu gândul la coastele însorite ale Spaniei sau care să susțină numele restaurantului.

Servirea a fost amabilă însă în măsura posibilităților. Vă spunem asta deoarece ospătarii săracii nu au control legat de politica din bucătărie. Adică. Preparatelor le ia foarte mult timp să fie gata preparatele. Cel puțin la paella. Noroc cu WiFi-ul din „partea casei” 🙂

Noi am așteptat undeva la o oră pentru paella, deoarece, după cum ne-a explicat ospătarul, trebuie să pornească ceva cuptor special sau ceva de genul ăsta. Care nu era pornit, bineînțeles. Având în vedere că noi am ajuns undeva la ora prânzului, și anume pe la 3 jumătate, asta pare puțin ciudat. Denotă că fie restaurantul nu are mulți clienți, fie majoritatea clienților merg pentru alte preparate, nu pentru paella.  Dar să trecem la preparate.

Ce am mâncat la Toledo

Chiar dacă am așteptat mult, putem spune că a meritat așteptarea. Paella cu fructe de mare a fost într-adevăr delicioasă, dar având în vedere că nu am încercat la celelalte restaurante spaniole din oraș nu putem spune dacă este sau nu cea mai bună paella din Cluj.

Eu mai mâncasem o singură dată paella, tot vara asta, de la un stand mobil de pe Potaissa, care era acolo cu ocazia unui eveniment (nu mai știu care) și nu mi-a plăcut. A fost în mare parte doar un orez uleios și cu gust făinos, un singur crevete întreg și un sos foarte grețos care se dorea a fi alioli, după cum am intuit.

Oricum, paella de la Toledo ne-a plăcut. Ca opinie însă, cantitatea de ulei a fost undeva la limita de sus iar mixul de legume părea din acela congelat. Dar am trecut peste asta, deoarece chiar a fost o paella gustoasă. Însă ce m-a impresionat pe mine și mai mult a fost preparatul pe care l-am comandat eu, și anume caracatița pe pat de cartofi a la gallega. A fost demențial de bun, un tapas specific spaniol care a meritat așteptarea. Vă spun sincer. A fost o combinație inedită de cartofi fierți cu caracatiță scăldați într-o zeamă de usturoi, subtil dar sesizabil. Usturoiul a completat foarte bine preparatul. Jos pălăria!

Mai jos puteți vedea imagini cu paella cu fructe de mare de la Toledo și cu aperitivul tipic spaniol, caracatiță cu pe pat de cartofi a la gallega. Yum!

restaurant toledo cluj review

cea mai buna paella din cluj toledo

tapas in cluj la toledo

Ce părere aveți despre paella de la Restaurant Toledo?

Ați fost la Restaurantul Toledo din Cluj? Dacă da, ce ați mâncat bun aici? Care este preparatul spaniol preferat din meniu? Ați încercat paella cu fructe de mare? V-a plăcut? Altfel spus, ce vă place și ce nu vă place la Restaurantul Toledo?

Așteptăm toate părerile voastre sincere despre Restaurantul Toledo din Cluj-Napoca, în secțiunea de comentarii de mai jos. Pe data viitoare![kkstarratings]

0 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More