Acasă Fel principal Chilli con carne vegetarian cu ciuperci – rețetă de post

Chilli con carne vegetarian cu ciuperci – rețetă de post

de Andreea

Incercați cea mai delicioasă rețetă de chilli con carne vegetarian, cu ciuperci în loc de carne, dar cel puțin la fel de delicioasă ca cea originala.

Una dintre mâncărurile pe care le facem frecvent în ultima vreme este acest chilli con carne de post, care are ciuperci shiitake în loc de carnea propriu-zisă. În mod tradițional, acest fel de mâncare se numește chilli con hongos, adică chilli cu ciuperci. Chiar dacă este o rețetă fără carne, vă asigurăm că este absolut delicioasă, foarte versatilă și sățioasă, ideală pentru cei care postesc sau sunt vegani.

Chilli con carne vegetarian rețetă de post - Chilli con carne vegan - retete vegane - retete de post - BucatariaNoastra.ro

Un chilli con carne vegan cu ciuperci delicios si sănătos

După cum veți vedea, rețeta noastră de chilli con carne vegetarian se poate face integral vegană (pe post) sau vegetariană, în funcție de felul în care doriți să o serviți: cu smântână, sau cu o altenativă vegană la smântână. Pentru asta, noi recomandăm Rawckers sau NoMoMoo, două branduri românești care fac lactate vegane de foarte bună calitate și cu ingrediente sănătoase. Dar haideți să trecem la treabă și să facem împreună cea mai delicioasă și sănătoasă rețetă de chilli con carne vegan.

Chilli con carne reteta vegetariana – BucatariaNoastra.ro
Imprimă Adaugă în Pinterest
5 from 1 vote

Chilli con carne vegetarian/vegan cu ciuperci

Incearca cea mai delicioasa reteta de chilli con carne vegetarian, cu ciuperci in loc de carne, dar cel puțin la fel de delicioasa ca cea originala.
Categorie: Fel principal
Specific: Mexican, Mexicana, Reteta de post, Rețete calorii puține, Vegan, Vegetarian
Timp de preparare:  20 minutes
Timp de gătire:  15 minutes
Timp total: 35 minutes
Alegeți nr. de porții:  6 porții
Cost 50 de lei

Echipamente necesare

  • 1 Tocator electric
  • 1 Râșniță electrică

Ingrediente

  • 10 lg ulei pentru prăjit (ideal este uleiul de cocos dezodorizat)
  • 2 cepe mari
  • 7 căței usturoi
  • 100 g ciuperci shiitake uscate sau 500 g de ciuperci proaspete
  • 700 g Sos de roșii Mutti (1 sticlă)
  • 1200 g Fasole roșie la conservă D'Aucy (3 conserve de 400 g)
  • 4 lgt miere de albine
  • 300 ml apă (se poate ajusta după gust)

Condimente

Toppinguri opționale

  • smântână sau smântână vegană de la Rawckers sau NoMoMoo
  • brânză cheddar rasă

Instrucțiuni

  • Se pun la fiert în 1/2 litru de apă ciupercile shiitake și se lasă să fiarbă vreo 5-10 minute pentru a se hidrata.
    Pasul 4 - Chilli con carne vegetarian rețetă de post - Chilli con carne vegan - retete vegane - retete de post - BucatariaNoastra.ro
  • Se taie mărunt cepele (se pot da pe robot) și se călesc în ulei la foc mediu, apoi se adaugă usturoiul mărunțit.
    Pasul 1 - Chilli con carne vegetarian rețetă de post - Chilli con carne vegan - retete vegane - retete de post - BucatariaNoastra.ro
  • Se pun fulgii de chilli peste ceapă și se călesc și ei pentru a ieși iuțeala.
    Pasul 1 - Chilli con carne vegetarian rețetă de post - Chilli con carne vegan - retete vegane - retete de post - BucatariaNoastra.ro
  • Restul condimentele se macină fin în râșnița electrică (de cafea) și apoi se adaugă peste ceapă. La acest pas se poate adăuga puțină apă în tigaie pentru a nu se arde condimentele.
    Condimentele toate se pun în râșnița electrică (de cafea) și se mărunțesc fin, apoi se adaugă peste ceapă.
  • După ce s-au hidratat ciurpecile, se storc de apă și se toacă mărunt în robotul de bucătărie, până arată ca și carnea tocată. Apoi se adaugă în tigaie și continuăm să le călim la foc mediu.
    Pasul 5 - Chilli con carne vegetarian rețetă de post - Chilli con carne vegan - retete vegane - retete de post - BucatariaNoastra.ro
  • Apoi se adaugă și fasolea din conservă împreună cu apa ei și amestecăm bine.
    Pasul 6 - Chilli con carne vegetarian rețetă de post - Chilli con carne vegan - retete vegane - retete de post - BucatariaNoastra.ro
  • Se pune și sosul de roșii și se amestecă foarte bine. Dacă simțiți că este prea densă compoziția, puteți să adaugați și apă la acest pas, deoarece chilli con carne are puțin sos. Apoi se adaugă mierea și se mai gătește totul timp de 2-3 minute la foc mediu.
    Pasul 7 - Chilli con carne vegetarian rețetă de post - Chilli con carne vegan - retete vegane - retete de post - BucatariaNoastra.ro
  • Chilli con carne vegetarian este gata și se poate servi alături de orez basmati, mei, sau chiar și pilaf de cartofi sau cartofi natur, în funcție de preferințe. Pentru extra gust, se poate pune o linguriță se smântână sau un pic de brânză cheddar răzuită pe deasupra, însă dacă țineți post puteți opta pentru o smântână vegetală (noi o folosim și o recomandăm pe cea de la Rawckers) și/sau brânzeturi vegetale. Poftă bună!
    Pasul 8 - Chilli con carne vegetarian rețetă de post - Chilli con carne vegan - retete vegane - retete de post - BucatariaNoastra.ro

De reținut

Ciupercile shiitake uscate pot fi destul de scumpe, însă noi le-am găsit la cel mai bun preț pe OrientalMarket.ro la cantitatea de 1 kg. Pe lângă rețeta asta, le folosim și la sushi, sarmale, sau la orice mâncare chinezeazcă în loc de carne. Sunt foarte hrănitoare, au un gust deosebit de intens, sunt foarte sănătoase și înlocuiesc foarte bine carnea.

Dacă v-a plăcut rețeta de chilli con carne vegetarian, încercați și:

Mâncare chinezească de legume cu sos ca la restaurant

11 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

Vă place rețeta?




* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More