
Dacă vreți să încercați niște clătite de post din năut extrem de bune, atunci musai să faceți rețeta de mai jos, care este de fapt una foarte simplă. Necesită două ingrediente, iar clătitele sunt gata în doar câteva minute. Vorbim despre falatite, clătite cu gust de falafel, sau falafelo-clătite, o invenție îndrăzneață și foarte delicioasă de la Pronat.
Ce sunt Falatitele?
Falatitele se fac foarte simplu, amestecând mixul de falatite cu apă. Ce este foarte important la această rețetă simplisimă este timpul de așteptare pentru ca făina din năut să se hidrateze, iar compoziția de clătite să se lege natural. Vorbim totuși de clătite de post și fără gluten, care se comportă diferit față de clătitele clasice din făină de grâu cu ou.

Trebuie să vă spunem că sunt geniale! Sunt niște clătite sărate cu gust pronunțat de falafel, iar dacă vă place falafelul la fel de mult ca nouă, atunci sigur o să vă placă și falatitele, aceste clătite de post care sunt foarte ușor de făcut. Le puteți umple cu ce doriți, de la cremă de brânză cu somon, tofu, ciuperci, avocado, salată etc, sunt absolut geniale!
Acum că v-am făcut poftă, să trecem la făcut falatite.
??
Falatite, clătite de post din năut
Ingrediente
- 1 pachet Mix pentru Falatite (îl găsiți aici)
- 500 ml Apă
- Ulei de cocos dezodorizat pentru prăjit (găsiți aici)
Instrucțiuni
- Turnăm apa peste mixul pentru falatite într-un bol, amestecăm cu un tel și lăsăm la hidratat pentru 20 de minute.

- Punem puțin ulei de cocos în tigaia încinsă și începem să coacem clătitele.

- Falatitele sunt gata, numa bune de umplut cu ce își dorește fiecare.

- Noi le-am umplut cu ciuperci călite, salată, roșii și un iaurt vegan și ne-au plăcut maxim. Poftă bună!


