Suntem în plin sezon estival și ne simțim inspirați să facem rețete cât mai ușoare, lejere dar și delicioase în același timp. De mult voiam să facem rețeta de hot dog din morcov, varianta vegană de hot dog din carne, care este mult mai light, dar absolut genială la gust. Asta deoarece morcovul se prepară cu un mix de condimente care îi dau acea aromă de cărniță însă #fărăregrete. Și este fabulos, atât putem spune.

De ce hot dog din morcov?
Hot dogul din morcov este alternativa sănătoasă la hot dogul tradițional din carne. Altfel spus, un hot dog cu adevărat sănătos dar și foarte gustos. Rețeta este simplă și gata în doar câteva minute (mai mult durează timpul de coacere la cuptor a morcovului). Cum ar fi un hot dog fără ketchup și muștar, nu? Pentru asta vă recomandăm să încercați și rețeta noastră de ketchup de casă vegan, fără zahăr și alte prostii, o rețetă curată și gustoasă pe care o găsiți aici.

Vă garantăm că oricine poate face rețeta de hot dog vegan acasă. Această rețetă este ideală pentru cei ce țin regim alimentar fără carne, pentru copii dar și pentru cei ce vor să mănânce mai lejer fără a-și face probleme.
Așa că vă propunem și vouă să încercați rețeta noastră de hot dog vegan din morcov, bazat 100% pe legume și absolut excelent. Să trecem la treabă!
??
Hot dog din morcov – rețetă vegană
Ingrediente
- 4 Morcovi de mărime medie
- 1/4 cană Apă
- 1 1/2 lg Sirop de arțar
- 1 lgt Zeamă de lămâie
- 1/4 lgt Sare de mare fină
- 1 lgt Usturoi pudră (găsiți aici)
- 1 lgt Ceapă pudră (găsiți aici)
- 1/4 lgt Boia afumată (neapărat afumată)
- 1/4 lgt Boabe de muștar pudră
Instrucțiuni
- Curățăm morcovii de coajă și îi rotunjim frumos la capete pentru a le da forma de crenvurst. Alegeți morcovii să fie de aproximativ aceeași grosime și lungime, sau puteți să-i scurtați pentru a fi cât de cât egali și pentru a se face uniform.

- Amestecăm toate ingredientele bine pentru a face o marinată.

- Turnăm amestecul de condimente peste morcovii în tava în care îi vom băga la cuptor, cu grijă ca marinata să ajungă pe toate părțile. Acoperim cu o folie de aluminiu și îi lăsăm să stea pentru 30 de minute. Între timp pornim cuptor la 220°C. Coacem morcovii la cuptor pentru 30 de minute, după care îi scoate, dăm jos folia de aluminiu și îi mai punem să se coacă pentru încă 20 de minute, până când devin suficient de moi, însă rămân fermi.

- Tot ce a rămas de făcut este să asamblăm hot dogul. Noi am folosit ketchup făcut de noi, muștar și ceapă tăiată mărunt, însă puteți să puneți orice topping vă place. Poftă bună!


