Matei Corvin, restaurant cu mâncare ungurească în centrul Clujului

Informații Restaurant Matei Corvin

Specific: Unguresc, Românesc, Internațional

Preţuri: € €- € € €

LOCAŢIE

Judeţ: Cluj

Oraş: Cluj-Napoca

Adresa: Piața Matei Corvin, nr. 3

CONTACT

Orar: Luni – Sâmbătă: 12:00 – 23:00

Duminică: închis

Telefon: 0264 597 496

Website:

Părerea noastră despre restaurantul Matei Corvin din Cluj

Cu toate că nu suntem amatori foarte mari de carne în general iar de pe la mijlocul anului trecut am cam renunțat la ea, a fost musai să încercăm mâncarea de la Restaurantul Matei Corvin. Asta deoarece au un review foarte bun pe TripAdvisor și am vrut să vedem cum stă treaba aici. Dar mai mult, am vrut să vedem dacă mâncarea lor se apropie de cea din Ungaria, unde este wow!

Ca o paranteză, dacă vreți să încercați mâncare autentică ungurească ca să aveți un termen de comparație, vă recomandăm gulașul de la Gabi Hami, din interiorul Hungarospa de la Hajdúszoboszló și vita cu găluște cu brânză (pörkölt) de la Restaurantul Pálma din Debrecen.

După experiența ungurească, am zis să vedem dacă și preparatele ungurești de la Restaurantul Matei Corvin se ridică la nivelul celor din Ungaria. Zis și făcut.

Ne-am ales o masă (singura liberă) la terasa restaurantului și în scurt timp am fost serviți de un om foarte amabil, pe la vreo 50 de ani, care se vedea că făcea ospătărie de mult timp. Trebuie să recunoaștem că servirea este foarte bună aici. Feelingul a fost că este o afacere mică de familie, unde membri ei sunt implicați în bunul mers al restaurantului. O fi sau nu așa, nu știm exact, așa am simțit.

Ospătarul, foarte amabil, ne-a povestit pe scurt despre istoria lui Matei Corvin, atunci când l-am întrebat. Asta în condițiile în care terasa era plină de clienți. În special de turiști și străini care au ales restaurantul datorită review-urilor de pe TripAdvisor. Dar să trecem la partea culinară a experienței Matei Corvin.

Ce am mâncat la Matei Corvin

După cum spuneam, am venit aici pentru gulaș și pentru tocănița de vita cu găluște. Ei bine, mâncarea a fost bună, dar nicidecum la fel de bună ca în Ungaria. Gulașul meu a fost un pic prea sărat pentru gustul meu, cam mulți cartofi și parcă nu avea un gust așa de intens cum are gulașul. Ca și cum l-ai lungi cu apă. Iar vita cu găluște (care au venit separat) nu a fost nici pe departe așa de fragedă și moale cum este la Restaurantul Pálma din Debrecen. Acolo practic o mănânci cu buzele de moale ce este. Aici a fost mai tare, la fel ca și carnea din gulaș. Găluștele au venit separat și au fost cu ceva brânză tip cașcaval pe ele, un pic diferite față de găluștele cu care suntem obișnuiți în preparatele autentice din vestul țării (eu sunt din Bihor de loc). Dar bune. Prețurile ni s-au părut destul de mari pentru un restaurant tradițional.

Pe scurt, mâncarea părea făcută în grabă, iar gulașul nu avea o aromă așa de intensă. Era mai mult o mâncare de cartofi în care s-a adăugat și carne fiartă la un moment dat. Un pic dezamăgitor pentru review-urile de pe TripAdvisor, care, cu siguranță au fost în mare parte acordate de turiștii care nu au avut termen de comparație. Pentru noi care am mâncat și în Ungaria aceste feluri de mâncare tradiționale ungurești, Restaurantul Matei Corvin nu se ridică la standardele de acolo. Aici și pozele pe care le-am făcut, cu gulașul și vita cu găluște. Iar pentru comparație, adăugăm și 2 poze cu gulașul și vita cu găluște de la de la Gabi Hami din Hajdúszoboszló (aș fi pus și cu vita cu găluște de la Restaurantul Pálma din Debrecen, dar nu găsesc poza din păcate).

mancare ungureasca cluj

review matei corvin cluj

review matei corvin cluj

Gulașul la ceaun de la Gabi Hami

Vita cu galuste de la Gabi Hami

Însă, datorită locației excelente, a servirii foarte bune, a porțiilor mari și a meniului foarte diversificat (cu preparate ungurești, românești, transilvănene, săsești și mai nou italienești?!), recomandăm Restaurantul Matei Corvin celor ce vor să încerce ceva cât de cât autentic local. Dacă ne-am mai întoarce? Noi, sincer nu am mai fost la Restaurantul Matei Corvin de atunci, la categoria restaurante tradiționale românești/ungurești preferăm fără doar și poate Restaurantul Fair Play. Dar, din nou, la Matei Corvin este mult mai ușor să ajungi, mai ales dacă nu cunoști bine Clujul și nu te încumeți să explorezi zone mai puțin centrale ale orașului.

Ce părere aveți despre restaurantul Matei Corvin din Cluj?

Ați fost la restaurantul cu specific unguresc Matei Corvin? Dacă da, ce ați mâncat bun aici? Care este preparatul vostru preferat din meniu? Care este, după părerea voastră, cel mai bun restaurant cu specific unguresc din Cluj?

Așteptăm toate părerile voastre sincere despre Restaurantul Matei Corvin din centrul Clujului, în secțiunea de comentarii de mai jos. Pe data viitoare!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește mai multe:
Bricks Cluj Napoca, un restaurant elegant și cu bun gust (la propriu) | Review

Închide