Acasă Fel principal Paste carbonara italienesti rețeta originală

Paste carbonara italienesti rețeta originală

de Andrei

Reteta 100% autentica de paste carbonara ca in ITalia - BucatariaNoastra.ro

Astăzi vă prezentăm rețeta originală de paste carbonara italienesti, așa cum a fost creată inițial și se face și astăzi în Italia. Exact, o rețetă de la mama ei de acasă, adică din Italia!

Carbonara este cea mai populară rețetă de paste din Italia.

Pe lângă faptul că e populară și hrănitoare, e și foarte delicioasă, mai ales dacă este preparată în stil autentic.

Numele rețetei este derivat din “carbonaro” care în italiană înseamnă “miner de cărbune“.

Asta pentru că în rețetă se folosește mult piper, care adăugat peste farfurie arată ca un cărbune sfărâmat.


Cum se fac pastele carbonara în Italia?

Din păcate în majoritatea restaurantelor din România veți găsi o rețetă de carbonara modificată. Adică se pune bacon sau kaizer în loc de pancetta sau guanciale.

  • Mai mult, veritabila rețetă de paste carbonara nu se face niciodată cu smântână de niciun fel, fie ea acră sau dulce. Cu smântână acră nu am încercat niciodată, dar cred că ar fi mult prea departe de rețeta originală.

Dar nu judecăm, nouă chiar ne place varianta de spaghete carbonara cu smântână lichidă și am pus rețeta noastră aici:

👉 Spaghete Carbonara cu Smântână Lichidă


Puteți avea însă încredere că rețeta de spaghete carbonara pe care v-o prezentăm aici este 100% autentică și este practic singura variantă corectă de a face paste carbonara.

Rețeta noastră de spaghete carbonara de mai jos este pentru două porții normale de restaurant sau una de gurmand.

Dacă doriți să modificați cantitățile țineți cont de următoarele proporții general valabile pentru paste făinoase:

  • se folosește 1L de apă pentru 100 g spaghete și 10g de sare pentru fiecare litru de apă adăugat.

Iar dacă vă plac spaghetele așa de mult, vă recomandăm și rețeta noastră de:

👉 Spaghete cu șuncă și ciuperci


O minunăție!

Dacă v-am făcut deja poftă de paste carbonara nu rămâne decât să trecem la treabă! Pregătiți ingredientele din lista de mai jos și urmași pașii.

Simplu și rapid! A! Și deliciooooos! 🙂

spaghete carbonara in farfurie reteta originala
Imprimă Adaugă în Pinterest
4.5 from 2 votes

Spaghete carbonara rețeta originală | Paste carbonara ca în Italia

Categorie: Fel principal, Paste
Specific: Italian
Timp de preparare:  30 minutes
Timp total: 30 minutes
Alegeți nr. de porții:  2

Ingrediente

Spaghete

  • 200 gr Spaghete (De Cecco sau Barilla)
  • 2 L Apă
  • 20 gr Sare

Sosul carbonara

  • 60 gr Guanciale (falcă de porc)
  • 40 gr Branză Pecorino Romano
  • 3 Ouă (doar gălbenușurile)
  • 2 linguri Ulei de măsline
  • Piper negru

Instrucțiuni

  • Începeți prin a pune la fiert 2L de apă.
  • Tăiați carnea cubulețe (nu foarte mici, cam cât vârful degetului arătător).
    spaghete carbonara
  • Adăugați într-o tigaie sau wok putin ulei de măsline (cam 2 linguri) și puneți carnea la prăjit la foc mic.
    guanciale spaghete carbonara
  • Dupa ce apa începe sa fiarbă adaugați 20g de sare în ea și pe urmă puneți spaghetele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj (pentru De Cecco 12 minute, pentru Barilla 8 minute).
    spaghete carbonara in apa la fiert
  • Prăjiți carnea până devine crocantă și grăsimea se topește dar atenție, nu o ardeți pentru că atunci va avea un gust amar.
    calire guanciale spaghete carbonara
  • Într-un bol sau farfurie bateți gălbenușurile câteva secunde, puneți piper cam cât luați odată cu 3 degete, apoi radeți brânza pe răzătoarea mică și adăugați-o peste ouă, după care mai amestecați puțin.
    sos de oua spaghete carbonara
  • Strecurați spaghetele după ce s-au fiert și adăugați-le în tigaie peste carne. Nu trebuie să le stoarceți foarte bine, putină apă de la pastele făinoase ajută. Dați focul la minim, amestecați putin și apoi adăugați și ouăle peste. Atenție, scoateți tigaia de pe foc după ce adăugați ouăle pentru că nu vrem să facem ratută, trebuie să rămână un sos cremos...practic ouăle se prăjesc doar de la căldura spaghetelor.
    pas final spaghete carbonara
  • După ce le puneți în farfurie mai adăugați Pecorino Romano rasă deasupra. Poftă Bună!
    spaghete carbonara in farfurie reteta originala

Dacă v-a plăcut rețeta noastră, încercați și:

👉 Spaghete carbonara reteta originala 100% italiana


2 Shares
0 comentariu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Citește mai multe:
pensiune restaurant alex maramures
Păstrăvăria Alex, un popas de tradiție și legendă din Maramureș

Închide