Acasă Unde mancam in oras?Cluj Napoca Restaurantul traditional Roata Cluj Napoca | Review

Restaurantul traditional Roata Cluj Napoca | Review

de Andrei

Bună din nou, dragilor! De data asta am mers la unul dintre restaurantele cu specific tradițional din Cluj împreună cu prietena mea din copilărie, Claudia.

Cum s-a petrecut totul?

Dându-ne noi întâlnire în oraș ca să depănăm povești, povestiri, amintiri, mie una mi s-a făcut foame de o ciorbică tradițională făcută ca la mama acasă.

Nu știu cum am reușit, însă ne-am întâlnit în prima cea mai de vară zi din an, bucurie mare. Pierzându-ne pe străzile medievale din Piața Matei Corvin am decis că cel  mai apropiat restaurant cu specific românesc este Restaurantul Roata.

Am mers noi fain frumos pe Emil Isac până la gangul care face legătura cu străduța pe care se află Roata. Chiar dacă nu mergeți să mâncați, vă invit să intrați pe străduța respectivă.

Parcă ai fi intrat în paradis: liniște, copaci, păsărele și o senzație că ai intrat în altă dimensiune a Clujului.

Ce am mâncat la Restaurantul Roata din Cluj?

Ei bine, eu o ciorbă, anume ciorbă de burtă. Claudiei nefiindu-i foame a comandat o înghețată de vanilie și cioco. Înainte de a fi servite de hangițele drăguțe care serveau, ni s-a pus pe masă câte un shot/deț de vișinată delicioasă în pahare tradiționale, din partea casei, bineînțeles.

Am ciocnit și am povestit până au adus mâncarea și desertul.

În pozele de mai jos se vede ciorbica mea servită în bol ceramic tradițional, alături de vișinată și de pâinica absolut delicioasă făcută în casă.  Claudia a comandat ceva mai puțin tradițional românesc, însă destul de delicios, după cum a spus ea.

Mâncarea a fost bună, multă, sățioasă iar atmosfera calmă, relaxantă (eram singurele din restaurant, poate și din cauza asta), numa bună de îmbucat.

restaurant roata ciorba de burta

restaurant roata inghetata

Ce ne-a plăcut

– servirea hangițelor zâmbărețe și simpatice

– atmosfera relaxantă

– mâncarea bună

– shoturile de vișinată din partea casei

– pâinea delicioasă făcută în casă

Ce nu ne-a plăcut

– nu au ciorbă rădăuțeană (pe care îmi doream să o comand)

– prețurile nu sunt neapărat cele mai mici (ciobele de la 10 lei în sus)

De la 1 la 10

De la 1 la 10, Restaurantul Roata din Cluj Napoca primește nota 7 pentru că este un loc în care te simți bine, unde poți savura mâncarea în tihnă, ca odinioară.

Meniul este variat, însă nu au toate ciorbele tradiționale, ceea ce este un minus. Ne-a plăcut servirea și faptul că ne-am simțit bine în ansamblu.

Nota a fost dată în special pentru mâncare, care contează cel mai mult (după părerea mea), raportată la celelalte restaurante cu specific tradițional românesc din Cluj. Despre celelalte vom vorbi cu altă ocazie, în mod sigur.

Care este experiența ta cu Restaurantul Roata din Cluj? Ce-ai mâncat bun acolo, ce merită încercat și evitat? Care este nota ta pentru mâncarea servită aici?[kkstarratings]

0 Shares
2 comentarii

2 comentarii

MindJack 7 decembrie 2014 - 19:32

am fost zilele trecute, si au ciorba radauteana, ii excelenta!
preturile sunt foarte bune, servirea ii rapida, carnea e proaspata, se vede. recomand

Răspuns
Admin 27 noiembrie 2016 - 17:40

Mulțumim pentru feedback! 🙂

Răspuns

Scrie un comentariu

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More