Acasă Aluaturi Rețetă de covrigi cu sare

Rețetă de covrigi cu sare

de Andreea
reteta covrigi de casa

Alaltăieri seară lui Andrei i s-a făcut o poftă nebună de covrigi cu sare. Evident, în 1 ianuarie seara nu este nicio covrigărie deschisă, așa că ne-am pus pe făcut covrigi.

Covrigi cu sare ușor de făcut

Și sincer vă spunem, nu credeam că sunt așa de ușor de făcut și sunt atâta de gustoși! Rețeta de pretzels sau covrigi este una foarte simplă. Ingredientele sunt puține și la îndemâna oricui. Probabil că le aveți deja în cămară și nu e nevoie să le cumpărați.

Rețetă de covrigi cu sare crocanți

reteta covrigi rapida

Covrigii au ieșit crocanți la exterior, dar moi în interior, aromați de la semințele de susan. Sincer nu te puteai sătura. Ne-a părut rău că am făcut doar 4 covrigi, însă am zis că dacă ne ies punem rețeta pe site și o sa-i facem din nou în cantitate mai mare.

Rețetă sănătoasă de covrigi

Fără alte lucruri de adăugat, aceasta este rețeta noastră de covrigi cu sare și susan. Dacă respectați pașii din rețetă vă garantăm că veți face niște covrigi delicioși! Fără zahăr și alți aditivi care se găsesc în covrigii pe care îi găsiți în covrigării.

Să trecem la treabă! 🙂

Reteta covrigi cu sare
Imprimă Adaugă în Pinterest
5 from 2 votes

Rețetă de covrigi cu sare

Incercati reteta de covrigi cu sare si nu veti regreta niciun minut!
Categorie: Aluaturi, Appetizer
Specific: German
Keyword covrigi cu sare, reteta covrigi cu sare, covrigi de casa, cum se fac covrigii, covrigi cu susan, covrigi cu sare reteta, covrigi cu susan reteta
Alegeți nr. de porții:  4 covrigi

Ingrediente

Pentru aluatul de covrigi

  • 250 g Făină albă noi am folosit 650
  • 150 ml Apă
  • 5 g Drojdie uscată
  • 1/2 linguriță Sare

Pentru fiert covrigii

  • 1 l Apă
  • 15 g Bicarbonat de sodiu
  • Sare de mare grunjoasă
  • Susan

Instrucțiuni

  • Primul pas este să dizolvăm drojdia în apă, după care o lăsăm 5 minute să se activeze.
    reteta covrigi
  • Turnăm apa cu drojdia dizolvată peste făină și amestecăm bine.
    reteta covrigi cu sare
  • După ce am omogenizat puțin aluatul, adăugăm și sarea.
  • Frământăm aluatul timp de 10 minute, până nu mai este deloc lipicios și devine elastic. Eu am adăugat și puțin ulei de măsline la început fiindcă altfel mi se lipea de mâini. După ce terminăm de frământat îl lăsăm la dospit pentru 45 de minute.
    reteta simpla covrigi
  • Împărțim aluatul în patru părți egale și începem să formăm covrigii.
  • Între timp punem apa la fiert, iar când a început să fiarbă adăugăm bicarbonatul de sodiu.
    covrigi cu sare
  • Fierbem covrigii pe rând timp de 1 minut fiecare.
    reteta simpla covrigi
  • După ce i-am fiert îi scotem cu o paletă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi presărăm cu sare și susan și îi coacem timp de 12 minute la foc maxim la cuptorul cu gaz. Sau, în mod ideal la 290° până ce se rumenesc.
    reteta buna covrigi
  • Covrigii noștri cu sare și susan sunt gata și au un gust extraordinar! Musai să încercați și voi rețeta noastră! Singurul defect al rețetei este că ies doar 4 covrigi și riscați să vă bateți pe ei! Spor la treabă și poftă bună! 🙂
    reteta covrigi rapida

Dacă v-a plăcut rețeta noastră, încercați și:

? Pâine de casă, rețetă simplă

? Chipsuri de cartofi

7 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

Vă place rețeta?




* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More