Acasă Unde mancam in oras? Un restaurant cu adevărat italienesc la Cluj | Da Pino

Un restaurant cu adevărat italienesc la Cluj | Da Pino

de Andreea

Un concept foarte inedit pe piața clujeană, Da Pino vine cu o gamă diversificată de preparate specific italienești dar și cu o băcănie cochetă în centrul Clujului. Ați auzit bine Da Pino este o băcănie cu produse premium din Italia și un restaurant 2 în 1. În meniul restaurantului-băcănie Da Pino veți găsi antipasti, paste după rețete autentice, primi și secondi, adică un meniu italienesc așa cum trebuie.

Restaurantul Da Pino a luat ființă în primăvara lui 2016 un proiect de suflet, care are ca scop promovarea bucătăriei italienești autentice. Odată ce treci pragul Da Pino ești întâmpinat cu zâmbete și cu o stare de bine. Produsele și preparatele pe care le găsiți la Da Pino îmbină autenticul cu artizanalul, sunt mereu proaspete și făcute în casă cu măiestrie și pricepere.

Vorbim despre pastele de casă, sendvișurile casei, pâinicile făcute proaspăt în fiecare dimineață, și bineînțeles deserturile care îți lasă gura apă. Nelipsite din meniu sunt vinurile de pe coastele însorite ale Italiei, dar și cafeaua tare cu aromă revigorantă.

Restaurantul italienesc Da Pino este un fusion între tradițional și modern, între autentic și inovator, într-o locație unică, atât ca design și concept. Pentru a servi prânzul și cina Bistro Da Pino este de preferat să vă faceți rezervare, datorită faptului că localul este mic, cu mese puține. Avantajul acestui lucru este însă liniștea și intimitatea de care vă puteți bucura luând masa aici și servirea atentă totodată. Dacă sunteți pasionat de gastronomia italiană și nu ați luat masa la Da Pino, musai să le treceți pragul!

De curând s-a deschis și al doilea restaurant-băcănie Da Pino la Cluj, care vă așteaptă cu poftă de ceva bun pe str. Brâncuși nr. 1.

Informații Bistro Da Pino

Specific: Bistro, Băcănie, Italian

Preţuri: € € – € € €

LOCAŢIE

Judeţ: Cluj

Oraş: Cluj-Napoca

Adresa: Strada Universității, nr. 8

CONTACT

Orar: Luni – Vineri: 7:45 – 23:00

Sâmbătă – Duminică: 09:00 – 23:00

Telefon: 0734 881 010

Website: http://www.dapino.ro/

Părerea noastră despre restaurantul-băcănie Da Pino din Cluj

Nu de mult, adică ieri am trecut pragul Da Pino pentru prima dată. Recunoaștem că am mai avut tentative în trecut să luăm masa aici, însă mereu alegeam altă opțiune. De data asta însă, am primit o recomandare de la un prieten că aici ar fi cele mai bune paste cu fructe de mare din Cluj. Să fie așa? Să nu fie? Trebuia să verificăm pe cont propriu.

De cum am intrat în Da Pino am fost întâmpinați cu zâmbete și o atitudine prietenoasă și călduroasă, tipică restaurantelor italienești. Ne-am așezat la una dintre puținele mese fără rezervare, locul fiind destul de mic. Însă foarte cozy, ideal pentru a lua masa într-o zi răcoroasă de toamnă.

da pino cluj

review da pino cluj

interior da pino bistro italian cluj

interior da pino cluj

bacania italiana da pino cluj

restaurant italian cluj da pino

Servirea a fost foarte promptă. Am primit meniurile de cum am intrat, ne-am orientat și am comandat o porție de paste carbonara și una de spaghetti cu fructe de mare. Obviously. De ce am ales pastele carbonara? Pentru că, am fost plăcut surprinși să vedem că se fac după rețeta italienească originală; adică cu guanciale, ou crud și parmezan. Fără smântână, fără kaizer sau alte „șunci”. A fost pentru prima dată pentru noi când am văzut într-un restaurant italienesc din Cluj pastele carbonara făcute cu guanciale.

Ce am mâncat la Da Pino

Înainte să ne ajungă pastele însă, am fost serviți cu un coș cu 3 tipuri pâinici făcute în casă, cu un ulei de semințe de dovleac negru. Asta a fost din partea casei și vă dați seama că am fost foarte plăcut impresionați. Aici și pozele. Demențiale pâinicile. Mie mi-a plăcut cel mai mult chifla cu lapte și semințe de susan negru, iar lui Andrei cea integrală cu maia. Însă toate au fost foarte gustoase, iar în combinația cu ulei, un deliciu! Aproape că ne-am săturat deja. Mai jos și delicioasa dovadă 🙂

paine artizanala da pino cluj

chifla cu lapte da pino review

ulei da pino antipasti cluj

ulei masline da pino cluj

Au ajuns și pastele la scurt timp, porții mari și consistente. Foarte interesantă ni s-a părut textura pastelor făcute în casă. Au fost niște spaghete mai elasice decât cele de la Barilla cu care suntem obișnuiți. Oarecum dădeau spre ramen, însă delicioase! Amândouă preparatele ne-au plăcut, mie una în special carbonara. Și cele cu fructe de mare au fost foarte bune, însă au avut doar creveți și dovlecel, nu mix de fructe. Și au mai avut un condiment, pe care nu am reușit să-l identific, care le dădea un gust de curry. A fost mai inedit pentru gustul meu. Dar, din nou, foarte bune ambele paste, după cum puteți vedea în poze.

paste creveti cluj

paste carbonara cluj autentice

Și apoi a urmat distracția. Am fost serviți cu o felie de tort cu nuci și cremă de vanilie din partea casei. Demențial de bun, se simțeau ingredientele naturale. Avea efectiv gust de prăjitură de casă, așa cum o făcea bunica cu ouă de la găini nestresate și ingrediente de calitate. De altfel, ingredientele de calitate s-au simțit la toate preparatele de la Da Pino.

desert da pino bistro italian cluj

Dar nu s-a terminat aici. Ospătarul, deosebit de amabil, a stat de vorbă cu noi. L-am întrebat care este cel mai comandat desert din meniu și de îndată a veni cu un cannoli, tot așa din partea casei. Fiind ghiftuiți cu atâtea bunătățuri i-am spus amabil că nu cred că mai putem servi și ni l-a pus la pachet, împreună cu o pâinică artizanală făcută de ei. Acuma canolli-ul o așteaptă pe mami la degustat, i l-am promis ei.

cannoli cluj da pino

Trebuie să vă spunem că niciodată până acum nu am primit atâtea bunătăți din partea casei într-un restaurant. Ospătatul a motivat spunându-ne că am venit pentru prima dată la ei și așa este politica lor. Sau poate le-am fost și simpatici, sau poate amândouă. Ce putem spune este că, în sfârșit am găsit un restaurant cu adevărat italienesc în Cluj.

Iar aici ne referim la tipul preparatelor, ingredientele de cea mai bună calitate, primire și nu în ultimul rând servirea impecabilă. Am plecat cu burțile pline de bunătăți și o plasă plină cu alte câteva primite și cumpărate din băcănie. Mie una mi-a plăcut enorm conceptul de bistro-băcănie, dar și faptul că este așa ce mic, cozy și cochet. Nota 10 din partea noastră, cu mențiunea: „ne vom întoarce”! Dacă recomandăm Da Pino? Încape îndoială?

Ce părere aveți despre restaurantul-băcănie Da Pino?

Ați fost la Da Pino din Cluj? Dacă da, ce ați mâncat bun aici? Care este preparatul voastru preferat din meniu? Ce ne recomandați să încercăm data viitoare când vom merge la Da Pino?

Altfel spus, ce vă place și ce nu vă place la Da Pino? Așteptăm toate părerile voastre sincere despre Bistro Da Pino din centrul Clujului, în secțiunea de comentarii de mai jos. Pe data viitoare![kkstarratings]

0 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More