Acasă Unde mancam in oras? Primul fast-food vegetarian/vegan deschis la Cluj – Doo It!

Primul fast-food vegetarian/vegan deschis la Cluj – Doo It!

de Andreea

Ei bine, Clujul este un oraș cosmopolit și cu porțile larg deschise spre schimbare și nou. Drept dovadă și deschiderea clujenilor spre restaurantele cu meniu vegetarian sau chiar vegan. Însă Doo It din Cluj-Napoca vine să răstoarne toate ideile preconcepute și judecățile despre bucătăria vegetarian-vegană, fiind primul fast-food vegetarian deschis la Cluj.

Micuț, cu locuri puține dar foarte primitor și cu 100% positive vibes, Doo It! nu este doar un bistro vegetarian unde vi, mănânci și ai plecat ci și un promotor al schimbărilor pozitive în lume. Iar de acest lucru îți dai seama de cum pășești înauntru.

Doo it! dorește să împărtășească un mesaj umanitar și etic mai presus de toate. Și anume take action, do it!, fight for a good cause! Ambalaje eco-friendly, apa gratis din partea casei de unde te poți servi singur (filtrată de la robinet), opțiunile de chifle/pâinici integrale toate vorbesc despre un stil de viață în care accentul se pune pe compasiune, comunitate și respect față de sine și ceilalți.

Primul fast-food vegan de la Cluj, Doo It! vă așteaptă cu multe surprize, concursuri, invitați supriză, prezentări și traininguri inedite. Și bineînțeles cu preparatele vegetariene și vegane, nu multe, da bune. Burgeri, salate, supe, sandvișuri și mai nou sarmale, toate le puteți gusta aici în varianta lor vegană sau vegetariană.

Locația centrală, mâncarea delicioasă la prețuri decente și atmosfera primitoare fac din Doo It! unul dintre cele mai drăguțe locuri în care poți lua masa în Cluj. El este și un punct de întâlnire al comunității vegane din Cluj însă este deschis pentru toți cei ce doresc să experimenteze cu bucătăria vegetarian/vegană. Ei spun așa „Se poate și altfel! Sfatul nostru este să încerci și să decizi după ce ne cunoști!” Așa că, înainte de toate cel mai bine e să le faceți o vizită să vedeți ce și cum.

Informații Doo It, Cluj!

Specific: vegetarian/vegan

Preţuri:

LOCAŢIE

Judeţ: Cluj

Oraş: Cluj-Napoca

Adresa: Strada Andrei Șaguna, nr. 4

CONTACT

Orar: Luni – Vineri: 12:00 – 19:00

Sâmbătă – Duminică: închis

Telefon: 0749 346 731

Website: Facebook Page

Părerea noastră despre fast-food-ul vegetarian Doo It!

Sunt prea multe lucruri bune de spus despre Doo It și nu știu cu care să încep. Hai să vorbim despre prima impresie pe care mi-a lăsat-o. Ei își spun bistro, dar după cum arată, adică, mic, puține opțiuni de preparate, servire și mâncare rapidă, noi considerăm că este un fast-food vegetarian și vegan with a twist. Twistul este faptul că, dincolo de un loc unde poți mânca vegan în Cluj, adică mult mai sănătos, Doo It! vrea să fie și o mișcare pe piața locală. Numele însuși te îmbie la acțiune. Ce acțiune? Încearcă ceva sănătos azi, care este animal și environment friendly. Fi tu schimbarea pozitivă pe care vrei să o vezi în lume, începând cu ceea ce ai în farfurie.

Doo it! este mic, cu doar câteva mese, însă se află într-o zonă foarte bună din Cluj, centrală, așa că este ușor de găsit. De cum intri ești primit cu un mare zâmbet pe buze de băiatul care lucrează acolo (am aflat că îl cheamă Alex). Nu am întâlnit nicăieri servire mai bună, atmosferă mai primitoare și good vibes ca la Doo it!  Plus că a fost și foarte rapidă. Asta ne-a făcut să numim Doo It! fast-food vegetarian/vegan: tipul preparatelor și rapiditatea în servire.

Ce am mâncat la Doo It!

Ei bine să trecem la partea esențială a review-ului, adică experiența culinară. Am fost în vreo două rânduri la Doo it! Prima dată am comandat un meniu din supă și burger, pentru că eram foarte curioși burgerul lor vegan. În primul rând tre să vă spunem despre supa vegană de legume, una dintre cele mai bune supe pe care am mâncat-o ever. Asta în condițiile în care nu are fir de smântână sau ingrediente de proveniență animală. Supa vine la alegere cu crutoane sau cu chiflă făcută de ei din făină integrală.

La burgerul vegan ai posibilitatea să alegi chifla să fie integrală sau albă și mai multe sosuri. Dacă bine îmi amintesc noi am optat pentru cel de avocado, dar am auzit că au un sos salsa foarte delicios. Am notat și cu siguranță îl vom încerca data viitoare. Burgerul a fost bun, sățios, fără un gust foarte pronunțat, dar echilibrat. Deci meniul din Burgerul Doo It și Supa Doo It! este un must-try! Aici și pozele:

supa doo it mancare vegana cluj

burger vegan ieftin cluj doo it

detaliu burger vegetarian cluj doo it

interior bistro doo it cluj

În alt rând când am mâncat la Doo It! am comandat sendvișul cu tofu, care de altfel a fost bun la gust, însă nu mi-a căzut bine, ori ceva din ingrediente, ori nu a fost proaspăt, nu îmi dau seama. Cu toate astea, aș reveni aici cu următoarea ocazie pentru ceea ce vrea să promoveze și să transmită localul.

În concluzie, la Doo It! mâncarea este foarte bună și în același timp foarte ieftină comparativ cu alte restaurante vegetariene/vegane din Cluj. Gen un meniu din burger plus supă vine undeva la 19 lei maximum.

Ce ne-a mai plăcut? Apa din partea casei, de la robinet, de unde te puteai servi în voie. Board game-urile cu care te puteai juca și cărțile de citit care te îmbia să le răsfoiești, așezate pe rafturi. Locul este mic și cozy, atmosfera pozitivă, mâncarea ieftină, bună și mai ales sănătoasă, deci Doo It! întrunește toate condițiile noastre. Dacă recomandăm să îi treceți pragul? Cu siguranță!

Ce părere aveți despre Doo It?

Ați fost la Doo It! din Cluj? Dacă da, ce ați mâncat buna aici? Ce vă place și ce nu vă place la Doo It? Mai nou am văzut că au și sarmale de post în meniu, le-ați încercat? Așteptăm toate părerile voastre sincere despre primul fast-food vegan din Cluj, în secțiunea de comentarii de mai jos. Pe data viitoare!

0 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More