Acasă Unde mancam in oras?Baia Mare La Pălincie, un loc cu horincă și preparate moderne

La Pălincie, un loc cu horincă și preparate moderne

de Andreea

Baia Mare este un oraș deosebit de frumos și cu oameni tare primitori, drept pentru care, niște oameni inspirați s-au decis să deschidă La Pălinicie, un restaurant cochet și pe gustul băimăreanului. Adică un loc unde preparatele inspirate din bucătăria românească și cea europeană merg bine alături de o horincuță de tradiție. Și nu vorbim despre orice pălincă, ci despre Zetea, un brand românesc de cinste și tradiție.

La Pălincie se remarcă prin locația centrală și îndeosebi prin una dintre cele mai frumoase terase unde puteți să luați masa în Baia Mare. Ne referim la terasa interioasă, frumos aranjată și decorată cu cazanul de pălincă la loc de frunte, mesele din lemn masiv care îmbină măiestria meșterului și satisfacția lucrului bine făcut. Practic La Pălincie este de un melanj perfect între pălincia bunicilor și un han cu design modern contemporan.

Feelingul pe care ți-l dă locul este de han de demult îmbinat cu elemente moderne de gastronomie și decor. Cu alte cuvinte, o gură de aer proaspăt în peisajul băimărean. La Pălincie vă așteaptă zilnic în centrul vechi al orașului Baia Mare, la o pălincuță de casă și la o masă pe cinste.

Locația centrală, mâncarea bună fac din restaurantul La Pălincie unul dintre cele mai drăguțe locuri în care poți lua masa în Baia Mare. Este deschis pentru toți cei ce doresc să bea o pălincă autentică și o mâncare bună care să o însoțească.

Informații Restaurant La Pălincie

Specific: Românesc, European

Preţuri: € € – € € €

LOCAŢIE

Judeţ: Maramureș

Oraş: Baia Mare

Adresa: Strada Vasile Lucaciu nr. 7

CONTACT

Orar: Luni – Vineri: 12:00 – 19:00

Sâmbătă – Duminică: închis

Telefon: 0262 217 511

Website: www.lapalincie.ro

Părerea noastră despre Restaurantul La Pălincie din Baia Mare

Ei bine, am fost în două rânduri La Pălincie, ce-i drept, nu pentru horincă ci pentru mâncare. Și recunoaștem că aceasta din urmă, cel puțin, este gustoasă. Însă nu este mâncarea la care te aștepți să o găsești într-o pălincie tradițională, lângă un jinars. În ce sens? Preparatele de aici au un twist modern, adică nu este restaurantul tradițional cu mâncare românească la care te-ai fi gândit. Am mâncat aici preparate cu orez brun, cu camembert dar și coaste sau supe creme. Dacă v-ați gândit la un restaurant tradițional, vă spunem din start că La Pălincie este unul cu dichis. Cum s-ar spune, o pălincie modernă cu preparate internaționale. Mie una mi se pare destul de asemănător cu Restaurantul Bastion din Baia Mare, doar că La Pălincie are preparate internaționale cu preponderență.

Noi am luat masa La Pălincie iarna, deci nu am avut șansa să stăm la terasa interioară. Iar în ceea ce privește decorul interior, nu este unul foarte cu o identitate clară. În afară de câteva poze sugestive pe pereți și grindele de lemn, nimic nu ne-a dus cu gândul că ne aflăm într-o pălincie. Din contră. Însă înauntru a fost curat și de bun simț.

la palincie review

la palincie meniu

la palincie opinie

Servirea nu s-a remarcat prin nimic, a fost average.

Ce am mâncat La Pălincie

Mâncarea este bună La Pălincie, mie una mi-au plăcut în mod special clătitele la cuptor însă în rest nu mai rețin minte ceva anume. Asta înseamnă că nu ne-a dat gata. Nu putem spune nici că este wow, dar nici rea. Ce putem spune este că nu ne-a rămas nimic întipărit în minte de aici.

Am încercat orezul, cașul pane, supa cremă de ciuperci, dar și alte feluri, după cum veți vedea în imaginile de mai jos.

mancarea la palincie

clatite la cuptor la palincie

salata la palincie pareri

coaste la palincie baia mare

cas pane la palincie

cas pane la palincie

supa crema la palincie baia mare

ciorba radauteana la palincie

Ce părere aveți despre restaurantul La Pălincie?

Ați fost la Pălincie? Dacă da, ce ați mâncat buna aici? Ce vă place și ce nu vă place La Pălincie? Așteptăm toate părerile voastre sincere despre acest restaurant din inima orașului Baia Mare, în secțiunea de comentarii de mai jos. Pe data viitoare![kkstarratings]

0 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More