Acasă Gustari Reteta chipsuri din cartofi la fel ca cele din magazin

Reteta chipsuri din cartofi la fel ca cele din magazin

de Andreea

Chipsurile din magazin sunt prea sărate pentru gustul nostru. Să nu mai vorbim de uleiul în care sunt prăjite. Adesea uleiul e vechi și re-refolosit. Așa că am renunțat să mai cumpărăm chipsuri. Chiar dacă nu sunt un aliment sănătos pe care e bine să-l mănâncăm în fiecare zi, este snack-ul nostru preferat. Iar dacă mănâncăm rar este în regulă.

Reteta de chipsuri din cartofi facute in casa

Așa am ajuns să facem reteta de chipsuri din cartofi

Din dorința de a mânca chipsuri ceva mai sănătoase decât cele din magazin. Singurul dezavantaj e că aceste chipsuri necesită timp de preparare (aprox. 2 ore). Însă merită. Făcându-le acasă, vă puteți alege atât cantitatea de sare cât și uleiul în care să le prăjiți. Puteți chiar să le coaceți în cuptor pentru o variantă și mai sănătoasă.

Gătite în acest mod, chipsurile vor seamăna destul de mult cu cele cumpărate din magazin.

Dacă veți da cuiva să guste din ele, probabilitatea să creadă că le-ați cumpărat din magazin e foarte mare. Mai ales dacă dacă aveți un feliator bun ca să tăiați cartofii foarte subțire. Așadar rețeta de chipsuri din cartofi făcute acasă. Să începem!

👇🏻

Reteta chipsuri de cartofi
Imprimă Adaugă în Pinterest
5 from 1 vote

Reteta chipsuri din cartofi

Timp de preparare:  2 hours
Timp de gătire:  30 minutes
Timp total: 2 hours 30 minutes
Alegeți nr. de porții:  2 porții

Ingrediente

 • 1 kg Cartofi pentru prăjit
 • 2 linguri Oțet
 • 2 lingurițe Sare de mare
 • Ulei pentru prăjit (noi am folosit ulei de palmier)

Instrucțiuni

 • Se feliază subțire cartofii și se țin în 2 L de apă la care adăugăm două lingurițe de sare pentru 20 minute. Sau și mai simplu, se feliază direct în apa cu sare. Acest pas e necesar pentru a elimina o parte din amidonul de pe cartofi care altfel îi face să se ardă și să nu se prăjească uniform. Acesta e practic cel mai mare secret a chipsurilor pe care le găsiți în magazin.
  reteta chipsuri
 • După ce am lăsat cartofii în apa cu sare, punem la fiert o oală cu 2 L de apă în care adăugăm două linguri de oțet. Acesta va ajuta și mai mult la eliminarea amidonului astfel încât să obținem niște chipsuri care se prăjesc uniform.
  Reteta chipsuri de cartofi
 • După ce apa fierbe, și au trecut cele 20 de minute, adăugăm cartofii și îi lăsăm la fiert pentru 3-4 minute amestecând ușor din când în când.
 • După ce au trecut cele 3-4 minute de fierbere, scoateți cartofii cu o paletă și puneți-i pe un prosop de hârtie pentru a absorbi cât mai mult din apă fiindcă dacă sunt uzi atunci când îi prăjiți, temperatura uleiului va scădea destul de mult și există și riscul ca uleiul să stropească.
  chipsuri de casa
 • Puneți cartofii la prăjit în cât mai mult ulei iar atunci când îi puneți, uleiul trebuie să fie foarte încins. Verificați temperatura cu o felie de cartof: dacă uleiul sfârâie și bulbucă atunci când puneți cartoful, aveți temperatura corectă.
  chipsuri din cartofi reteta buna
 • Prăjiți cartofii până când devin rigizi și nu se mai îndoaie. În momentul în care își mențin forma și sunt rigizi puteți să-i scoateți chiar dacă după aspect par ar fi prea albi. Scoateți-i pe un prosop de hârtie astfel încât să se absoarbă cât mai mult din ulei.
  Reteta chipsuri de cartofi
 • Adăugați puțină sare de mare sau sare de Himalaya fină deasupra și chipsurile din cartofi sunt gata.
  chipsuri facute in casa
 • Poftă bună!
  Reteta chipsuri de cartofi

Dacă v-a plăcut rețeta de chispuri, încercați și:

👉 Cartofi prăjiți fără ulei

 

 

5 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

Vă place rețeta?
* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More