Astăzi avem o tare bună rețetă de pâine nefrământată de casă, pâine pe care italienii o numesc ciabatta. Noi am făcut-o deja de mai multe ori după o rețetă pe care am adaptat-o, și este absolut delicioasă.
Poate ați mai auzit de ciabatta, altfel spus pâine fără frământare.
Însă nu toată lumea știe că ea a fost inventată în 1982, în regiunea Veneto a Italiei, pentru a concura cu bagheta franțuzească.
Astăzi ea este folosită în sandvișuri delicioase pe care italienii le numesc panini. Dar ca să păpăm un panini de casă, mai întâi ne trebuie rețeta de ciabatta, sau pâine fără frământare. Altfel spus, mâini curate și pâine proaspătă!
Vă invităm să încercați și voi această rețetă de pâine fără frământare și să ne spuneți cum v-a ieșit în secțiunea de comentarii. Să începem!
?
Acest site foloseste cookies pentru a vă îmbunătăți navigarea.
Detalii
Mergi la comentarii
"Dacă vă place pâinea cu coaja mai moale, tineți-o 30 minute într-o --------- pungă de nylon închisă.--------imediat după ce o scoateți din cuptor."
Cum de s-a ajuns ca toata lumea sa dea sfaturi culinare in ziua de azi, nu stiu daca mai are rost amintit cat de toxica poate fi indrumarea de mai sus.
Aveti dreptate, insa punga de nylon poate fi inlocuita cu o punga de hartie sau un prosop de bucatarie.