
Dacă vreți să faceți un sos vegan pentru paste simplu și absolut delicios, vă invităm să încercați rețeta de pesto fără ulei din rucola și nuci caju. Este o rețetă pesto vegan 100% însă cel puțin la fel de gustoasă ca rețeta de sos pesto din busuioc (pe care o găsiți aici), însă cu un mic twist. Folosim rucola în loc de busuioc și caju în loc de muguri de pin.
De ce sos de pesto fără ulei?

Rețeta originală de sos pesto folosește foarte mult ulei de măsline și parmezan, altfel spus, multe grăsimi. Bineînțeles, un sos pesto necesită puține grăsimi, tocmai pentru a da acel gust dulceag și pentru a “unge” bine pastele. Însă, la fel de bine se poate face și un sos pesto fără ulei, însă foarte delicios în același timp. Nucile de caju sunt absolut suficiente pentru a da acea dulceață și cremozitate acestui pesto fără ulei (le găsiți aici).
Sos Vegan pentru paste
Dacă urmați rețeta de pesto de față, veți obține un delicios sos vegan pentru paste, gata în câteva minute, cu un gust și o aromă deosebite. Dacă vă place sosul pesto clasic, cel din busuioc, musai să-i dați o șansă și sosului pesto din rucola. Garantăm că o să vă-l adăugați la lista preferată de sos vegan pentru paste. Bineîneles, rețeta noastră este foarte versatilă și puteți înlocui rucola cu busuioc, leurdă sau alte frunze verzi care vă plac.

Rețetă Pesto Vegan 100%
Da, această rețetă de pesto este vegană 100%, fără gluten, cu grăsimi puține și un gust excepțional. Îl recomandăm celor ce vor să se bucure de o porție de paste nu doar gustoase, dar și sănătoase și încărcate cu vitamine și minerale. Ce să mai vorbim, dacă vreți o rețetă pesto vegan, aceasta este rețeta pentru dumneavoastră.
Acestea fiind spuse, să trecem la treabă și să facem rețeta pesto vegan, un pesto fără ulei, făcut din rucola și caju. ??
Sos pesto din rucola – Rețetă Pesto VEGAN
Echipamente necesare
- Mixer de bucătărie
Ingrediente
- 200 g Caju (sau muguri de pin)
- 8 căței Usturoi
- 250 g Rucola
- 2 lgt Sare
- 2 lg Zeamă de lămâie
- 200 ml Apă
Instrucțiuni
- Se pun în tocătorul electric nucile de caju împreună cu usturoiul și se mărunțesc bine. Pentru ca usturoiul crud să nu fie așa de tare, rumeniți-l puțin într-o tigaie (fără ulei) la foc mic timpe de câteva minute.

- Adăugați jumătate din cantitatea de rucola peste nuci și mixați din nou. Apoi adăugați sarea, zeama de lămâie și treptat apa și restul de rucola. Se mixează până sosul pesto devine omogen, curățănd din când în când pereții tocătorului cu o spatulă de silicon.

- Rețeta de pesto vegan din rucola, fără ulei este gata. Cantitatea pe care o veți obține este pentru o cutie de spaghete (500 g), adică trei porții mari de paste cu pesto.


