Hello și bine ați revenit în bucătăria noastră! 🙂
Trebuie să mărturisesc că deși încerc să evit zahărul și dulciurile, ador gustul dulce. Așa că, m-am hotărât să fac:
Reteta de granola de casă
Altfel spus musli de casă, pe care îl poate prepara oricine.
Rețeta de granola cu cacao și nuci pe care vreau să o împărtășesc cu voi nu conține zahăr, se prepară rapid și se poate modifica pentru a fi pe gustul fiecăruia.
De exemplu, eu am pus migdale și arahide sărate pentru un pic de aromă, însă le puteți înlocui cu nucă, caju sau alte semințe și nuci care vă plac mai mult.
Pe scurt, puteți jongla cu ingredientele pe care le puneți în granola, după bunul plac.
Ideea este că o să vă îndrăgostiți de această rețetă delicioasă.
Asta este cert!
3 Motive să încercați rețeta de granola de casa!
1. Reteta de granola de casa este ieftină
Comparativ cu ce puteți cumpăra din magazinele de profil, sau cele bio, Acolo găsiți 500 gr grame de granola care costă mai bine de 30 RON.
Ei bine, costul total al rețetei de granola de față este de 7,50 RON și veți obține 440 de grame de bunătate de granola de casă.
2. Nu conține zahăr
Așadar, rețeta este potrivită pentru cei ce țin regimuri de slăbit sau vor să reducă zahărul din alimentație.
În loc de zahăr eu am folosit doar câteva picături de stevia lichidă, un îndulcitor natural obținut din planta de ștevie.
Valoare calorica pentru întreaga cantitate: 397 calorii
- 99 calorii/porție
3. Este delicioasă!
Al treilea argument și motiv pentru care vă recomand din suflet rețeta aceasta de granola de casă este pentru simplul motiv că este absolut DELICIOASĂ!
Da!
Este un musli de casă excelent pentru micul dejun și nu numai, fără zahăr adăugat, care se prepară în 20 de minute maxim.
Simplu, ieftin și BUN!
Sunteți gata? Iată rețeta noastră verificată și testată de granola de casă cu cacao și nuci.
Yum!
?
Granola de casă cu nuci și cacao
Ingrediente
- 250 grame Fulgi de ovăz tăiați (cum ar spune americanul steel-cut oats)
- 40 grame Arahide (pot fi sărate sau nesărate, eu am pus sărate și iese super bun)
- 20 grame Migdale
- 50 grame Stafide
- 15 grame Fulgi de cocos
- 25 grame Cacao pudră
- 40 grame Ulei de cocos
- 10 picături Ștevia lichidă
Instrucțiuni
- Se amestecă într-un bol mare fulgii de ovăz cu cacaua, nucile mărunțite, cocosul și stafidele
- În paralele se pune la foc mic pentru câteva secunde uleiul de cocos pentru a deveni lichid
- Se toarnă și uleiul de cocos peste ingredientele din bol, iar la final se adaugă cele 10 de picături de ștevie
- Din nou, se amestecă totul foarte bine
- Se varsă conținutul din bol peste o hârtie de copt pusă peste tava de la cuptor și se întinde peste tot cât se poate de uniform
- Pornim focul de la cuptor și după 3-4 minute introducem tava cu granola la cuptor.
- Lăsăm la foc mic în cuptor pentru 7-8 minute. Granola este gata când începe să miroasă extrem de bine în toată bucătăria. După ce o scoatem de la cuptor, o lasăm să se răcească bine, bine în tavă.
- Granola de casă se poate păstra într-un borcan de sticlă cu închidere etanșă sau într-un recipient din plastic. Oricum, la cât este de bună, nu va rezista foarte mult, nu vă faceți griji! Se servește cu lapte sau iaurt la micul dejun ori ca gustare în timpul zilei; pentru mai mult gust puteți felia o banană și va fi un musli demențial de bun! Aceasta este rețeta noastră de granola de casă cu nuci și cacao, sperăm să o încercați și să vă placă!
1 comentariu
O rețetă foarte gustoasă. Recomand alături de banană feliata și lapte/iaurt.