Acasă Unde mancam in oras?Baia Mare Cele mai bune paste le găsiți la Lumiere în Baia Mare

Cele mai bune paste le găsiți la Lumiere în Baia Mare

de Andrei

Hello lume bună! Să știți că, în ciuda faptului că nu am mai adăugat de ceva timp rețete și recenzii, am fost în destule locuri încât să avem ce să împărtășim cu voi.

Astăzi am ales să vorbim despre lucruri frumoase, mâncare bună, tacâmuri scumpe și băuturi la fel de delicioase.

Într-un cuvânt: Lumiere!

Lumiere este un restaurant cu specific italian situat în frumosul centru vechi al orașului Baia Mare, un loc în care mâncarea delicioasă se întrece cu băuturile fine iar bunul gust face casă bună cu rafinamentul.

Poate părea că vrem să folosim cuvinte mari, însă eu aș spune că suntem pur și simplu realiști.

După cum v-ați dat seama până acum, eu și cu Andrei suntem devoratori de paste, deci ceea ce mâncăm la Lumiere ori de câte ori ajungem prin Baia Mare sunt (luați notițe) Tagliatellele Lumiere!

Da, specialitatea restaurantului care-i poartă și numele, tagliatelele Lumiere sunt făcute cu hribi, speck, smântână dulce, usturoi, pătrunjel proaspăt și alte ingrediente cunoscute doar de bucătar.

Nu știm exact cum le prepară, cert este că sunt cele mai bune paste pe care le-am mâncat în Baia Mare și ca să înțelegeți cât sunt de bune, vă spunem sincer că nici în Cluj nu am găsit mai bune.

Nu, nu sunt paste mai bune la vestitul Il Padrino, Barbarossa, sau la Smart Food.

Vreți sau nu să ne credeți, mai bine mergeți să le testați singur atunci când aveți ocazia.

Lumiere se prezintă ca un restaurant mai elegant și mai sofisticat, cum și este, unde duminica se poate servi o cină liniștită între prieteni sau în familie. Dacă doriți să stabiliți o întâlnire importantă de afaceri, Lumiere este locul ideal din Baia Mare pentru așa ceva.

Cu un aer distins italienesc, preparate delicioase și veritabile și o limonadă exotică de te dă pe spate, Restaurantul Lumiere este de departe restaurantul nostru preferat din Baia Mare, unde mergem ori de câte ori ajungem în Maramureș.

Faptul că aici se pune accentul pe calitate și nu pe alte aspecte este lucrul care ne place cel mai mult. Așadar, să trecem la partea cu mâncarea.

INFORMAŢII RESTAURANT

Specific: Italienesc

Preţuri: € € € €

LOCAŢIE

Judeţ: Maramureș

Oraş: Baia Mare

Adresa: Piața Libertății nr. 3

CONTACT

Telefon: 0262 214020

Website: http://www.restaurantlumiere.ro

Ce am servit la Lumiere Baia Mare

Și vă recomandăm din tot suflet sunt Tagliatelele Lumiere (pentru care Andrei ar vărsa sânge 😛 ) dar și Penne Quatro Formagi, iar de băut neapărat să încercați Limonada Exotică, însă făcută cu miere în loc de zahăr.

Dacă sunteți mai multe persoane comandați o limonadă la o carafă de un litru. Este fenomenală și nu o să vă săturați să beți!

Trebuie să recunoaștem că aici și pizza este super bună, cu blat subțire, autentică, așa că dacă vreți pizza comandați cu încredere pe oricare din meniu.

Mai jos sunt pozele cu cele două preparate pe care le-am mâncat la Lumiere  cu o poftă și o plăcere incredibilă. Parmezanul este din partea casei și vine în cantități considerabile. Poftă bună!

tagliatelle lumiere

Vestitele si absolut dementialele Tagliatelle Lumiere 😉

penne quatro formaggi

Penne Quatro Formaggi a la Lumiere

recenzie restaurant lumiere

Pizza cu salam italienesc picant la Lumiere

lumiere baia mare preparate recenzie

Tagliatellele cu fructe de mare la Lumiere. Recomandam!!!

review lumiere

Salata cu branza feta

desert lumiere review

Panna Cotta la pahar 🙂

recenzie lumiere baia mare

Un ceai de menta la ceas de seara

Ce ne-a plăcut

– servirea impecabilă, precum și restaurantul în sine

– atmosfera calmă și sofisticată

– mâncarea italienească delicioasă și identică de fiecare dată

– parmezan din belșug din partea casei

– limonada exotică pe care nu am mai gasit-o nicăieri

– prăjitura din partea casei (asta când am fost altă dată)

– până și tacâmurile, decorul minimal și săpunul cu miros de căpșuni de la baie 😛

Ce nu ne-a plăcut

– ………………………………………………..

De la 1 la 10

Nota noastră pentru Restaurantul Lumiere din centrul vechi al Băii Mari este 10, fără exagerări și indulgențe de niciun fel. Nu am mâncat nicăieri paste mai bune decât cele servite aici, nici măcar la Marty în Cluj sau la Il Padrino (despre care vom scrie cu altă ocazie).

Nu avem niciun reproș de făcut, eventual faptul că nu este deschis non-stop, însă atunci nu ar mai fi un restaurant cu standarde înalte, atât în ceea ce privește serviciile oferite cât și clientela.

Mie îmi place că ori de câte ori ajungem la Baia Mare mergem la Lumiere ca primă “destinație culinară” și ne-am făcut un obicei sănătos din asta. Îmi mai place și faptul că mă simt distinsă și elegantă atunci când servim masa la Lumiere.

Pentru noi este locul pe care îl recomandăm oricui, cu dragă inimă și pentru care garantăm.

Care este părerea voastră despre Restaurantul Lumiere?

Care a fost experinența voastră la Lumiere? Ce ați mâncat bun aici? Păreri, impresii? Le așteptăm cu drag pe toate în secțiunea de comentarii![kkstarratings]

0 Shares
0 comentariu

Scrie un comentariu

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Citește mai multe:
sushi bun cluj npbori plopilor
Nobori Plopilor, probabil cel mai bun sushi din Cluj | Review

Închide